|

Teknolojik antrenman

Fenerbahçe’de taktik duruş, animasyon haline getirilerek oyunculara gösteriliyor. Animasyonlar sonrasında oyuncuların kendi gerçek görüntüleri üstlerine bindirilerek, yapılan hataları gösteriliyor. Böylece futbolcuların saha içerisinde yaptıkları oyunun taktiksel duruşunu ve yerlerini, mesafelerini ölçüp olması gerektiği yerde uyarılarda bulunuluyor.

Haber Merkezi
04:00 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 04:06 - 16/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Fenerbahçe teknik heyeti antrenmanda teknolojiden faydalanıyor. İdmanda gerçekleşecek taktik duruşu ve uygulanışı animasyon edilmiş haliyle oyunculara gösteriliyor. Animasyonlar sonrasında oyuncuların kendi gerçek görüntüleri de üstlerine bindirilerek, yapılan hataları gösteriliyor. Böylece futbolcuların saha içerisinde yaptıkları oyunun taktiksel duruşunu, yerlerini ve mesafelerini ölçüp, olması gerektiği yer konusunda uyarılarda bulunuluyor. Futbolcuların oynadıkları oyundaki organizasyonlarda bulunmaları gereken yer, koşmaları gereken yer, şiddet ya da pozisyonları anında canlı ve görsel olarak görülüp, bunlar bilgisayar ortamında çiziliyor. Görüntüler sayısal verilerle üst üste bindirilerek futbolculara izlettiriliyor, mesafeleri ölçülüyor. Antrenman sonrasında geri bildirimlerle futbolcuların cep telefonlarına ya da istedikleri bilgi adreslerine gönderiliyor ve oyunculardan bunların yorumlarını alıyor. Teknik heyet bütün akla gelebilecek iletişim ve teknolojik görüntü çizimler ve animasyonlar dahil yapabiliyor. Oyuncuların yorgunluk seviyeleri sürekli olarak ölçülüyor. Antrenman sonrası dinlenmelerinin ne kadar olması, gıda konusunda da bedensel kitle endekslerinden yola çıkarak oyuncunun hangi besinlerden ne kadar süreyle alması hesaplanıyor. Futbolculara diyetisyen kontrolünde besinler veriliyor. Fenerbahçe’de futbolcuların antrenman performansları sürekli takip altına alınıyor. Antrenmanlarda üzerine yük binen futbolcu sakatlık yaşamaması için temposunu düşürmesini ya da verileri arkadaşlarına göre düşük gelen oyuncudan da temposunu artırılması isteniyor.

  • Aatıf gitmek istemiyor
  • Çaykur Rizespor’un istediği Fenerbahçe’nin Faslı oyuncusu Aatif ile sportif direktör Damien Comolli bir araya geldi. Takımdan ayrılmak istemediğini belirten tecrübeli futbolcu, “Sezon sonu serbest kalacağım. Eğer ayrılacaksam gideceğim takımı kendim seçmek istiyorum” diye konuştu.
  • Kameni ile yollar ayrılıyor
  • F.Bahçe’de lisansı çıkartılmayan ve tek başına çalışmalarını sürdüren Kamerunlu kaleci Carlos Kameni sonunda ayrılmayı kabul etti. Kamerun basınında yer alan habere göre, 1.5 yıl daha sözleşmesi olan ve yıllık 1.7 milyon Euro alan 34 yaşındaki kaleciyle belirli bir ücret karşılığı anlaşıldığı belirtildi.

F.Bahçe, Fellaini’nin peşinde

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe’nin gündemine Fellaini geldi. Ada basınında çıkan habere göre Manchester United’da Solskjaer’in göreve gelmesinin ardından gözden çıkarılan Belçikalı yıldızın, sarı-lacivertli takıma kiralanabileceği öne sürüldü. Fenerbahçe, Serdar Aziz transferi için de son pürüzleri gidermeye çalışıyor.

Devre arası transfer döneminde kadrosuna sadece Sadık Çiftpınar takviyesi yapan ve bir yandan da transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe’nin gündemine Belçikalı Marouane Fellaini geldi. Ada basınında çıkan habere göre Ole Gunnar Solskjaer’in göreve gelmesinin ardından gözden çıkarılan Belçikalı yıldızın Fenerbahçe’ye kiralanabileceği öne sürüldü. Sarı-lacivertlilerin, Fellaini’yi 6 aylığına kiralamak istediği belirtilirken kulübün UEFA Finansal Fair Play nedeniyle baskı altında olduğu kaydedildi. FFP nedeniyle Fellaini’yle kalıcı bir anlaşma yapmasının zor olduğu öne sürülürken Galatasaray’ın da yaz aylarında Fellaini için girişimlerde bulunduğu belirtildi. Belçikalı yıldız Jose Mourinho’nun görevinden ayrılmasının ardından ligde sadece 3 dakika süre alabilirken son 2 lig maçında ise kadroya dahi alınmadı. Yine İngiltere basınındaki haberlere göre Fellaini, takımdaki durumundan ve Solskjaer’in tutumundan son derece rahatsız durumda.


Serdar Aziz’de sona doğru

Fenerbahçe yönetimi, Serdar Aziz’in transferi için Galatasaray yönetimiyle görüşmelerini sürdürüyor. Sarı-lacivertli yönetim, tecrübeli stoper için sarı-kırmızılı yönetimine 1.5 milyon Euro bonservis bedeli önerdi. Fenerbahçe’ye gitmek isteyen Serdar da alacaklarından bir kısmından vazgeçmeyi kabul etti. Galatasaray’dan 1.8 milyon Euro alacağı olan Serdar’ın ücretinin bir kısmı da Fenerbahçe tarafından karşılanacağı öğrenilirken, son kararın ise cuma günü verileceği belirtildi.

#Fenerbahçe
#Antrenman
#Animasyon
5 yıl önce
default-profile-img