|

Toplama kampı demişlerdi şimdi 'lider' diyorlar

Galatasaray'ı TT Arena'da 2-1 yenerek Süper Lig'deki liderliğini sağlamlaştıran Medipol Başakşehir, Türkiye gündeminde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki Başakşehir bu günlere nasıl geldi? İşte herkesin Türkiye'nin Leicester'ı olarak kabul etmeye başladığı Başakşehir kulübünün başarısının arkasındaki sır perdesi...

Yeni Şafak ve
16:49 - 5/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:09 - 5/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Medipol Başakşehir'in başarısındaki en büyük pay sahibi Abdullah Avcı olarak gösterilirken tecrübeli teknik adam, bu sezon Süper Lig'de henüz mağlubiyet almadı.
Medipol Başakşehir'in başarısındaki en büyük pay sahibi Abdullah Avcı olarak gösterilirken tecrübeli teknik adam, bu sezon Süper Lig'de henüz mağlubiyet almadı.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta forma giymiş futbolcularla toplama bir kadro kuran teknik direktör Abdullah Avcı, total futbol anlayışında ısrar ederek bu günlere geldi... Hem de dev kulüplerinin kadrolarından bedavaya gönderdiği futbolcularla...



2014 yılında Başakşehir adını alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 2006-2011 yıllarında takımın teknik direktörlüğünü yapan Abdullah Avcı'yı Cihat Arslan'ın sözleşmesini feshedip tekrar göreve getirmişti. Mütevazı kadrosuyla dikkat çeken İstanbul ekibi Avcı'nın futbolcu havuzundaki zenginlikten faydalandı.



Avcı 2014'te takımı kurmaya başladı


2014-2015 sezonunda Rajko Rotman, Semih Şentürk, Yalçın Ayhan, Ferhat Öztorun

, Uğur Uçar ve

Volkan Babacan gibi isimlerle kadrosunu güçlendiren ekip, sezonu 59 puan ile 4.sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. 2015-16 sezonuna Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ile merhaba diyen takım, AZ Alkmaar'a iki maçta da mağlup olarak turnuvaya erken veda etti. Ligde ise Sokol Cikaleshi, Emre Belözoğlu ve Bekir İrtegün transferleriyle güçlenen kadro, sezon sonunda tekrar 4. olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazandı.



Ancak UEFA Avrupa Ligi Play-Off'unda Shakhtar ile eşleşen Avcı'nın takımı rakibine elenerek Avrupa'ya veda etti. Bu veda ile birlikte ligde düşüş yaşaması beklenen Başakşehir şu anda 26 puanla lider durumda bulunuyor.






Avcı'nın toplama takımı dikkat çekiyor


Abdullah Avcı'nın Galatasaray'ı yendiği ilk 11'de forma giyen futbolcuların daha önce Üç büyüklerde oynamış futbolcular olması dikkat çekiyor.



  1. Volkan Babacan (Fenerbahçe)
  2. Ferhat Öztorun (Galatasaray)
  3. Yalçın Ayhan (Galatasaray
  4. Bekir İrtegün (Fenerbahçe)
  5. Uğur Uçar (Galatasaray)
  6. Emre Belözoğlu (Galatasaray-Fenerbahçe)
  7. Mehmet Batdal (Galatasaray)
  8. Mustafa Pektemek (Beşiktaş)

Abdullah Avcı'nın mali dengeyi gözeterek yaptığı transferler ilk başlarda futboseverler tarafından toplama kampı etkisi oluştururken bu düşüncede olanlar sonralarda Başakşehir'in ve Abdullah Avcı'nın başarısını konuşmaya başladılar. Total futbol sistemini futbolcularına aşılayan Avcı, Süper Lig'de 2016-2017 sezonunda 10. hafta itibariyle namağlup lider durumda yer aldı.






Devleri yendiler


Medipol Başakşehir, Süper Lig'de 10 hafta sonunda üç büyüklerden ikisiyle karşı karşıya geldi. İlk hafta oynadığı Fenerbahçe'yi kendi sahasında 1-0 mağlup eden İstanbul ekibi, Galatasaray'ı ise dün akşam oynanan mücadelede 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 yendi.



Başakşehir, ligin ilk yarısı bitene kadar Rizespor, Beşiktaş (D),Antalyaspor, Gençlerbirliği (D), Trabzonspor, Adanaspor (D) ile karşılaşacak.























#Medipol Başakşehir
#Leicester City
#Abdullah Avcı
7 yıl önce