|

Tosiç Çin'e gitti

Gelecek sezon öncesi Beşiktaş’ta ilk ayrılık yaşandı. Dusco Tosic 5 milyon Euro bonservis bedeli ile Uzak Doğu’ya transfer oldu. Beşiktaş’ın Sırp futbolcusu, Çin Ligi ekiplerinden Guangzhou ile sözleşme imzalamak için Çin’e gitti. Tosic, 3 yıl için 10 milyon Euro alacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:58 - 17/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Tosic, 3 yıl için 10 milyon Euro alacak.
Tosic, 3 yıl için 10 milyon Euro alacak.

Beşiktaş’ın Sırp stoperi Dusco Tosic, 5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Çin Ligi ekiplerin’den Guangzhou Evergrande’ye transfer oldu. Bir süre önce siyah-beyazlı kulüp ile temasa geçen Çin ekibi, Beşiktaş ile 5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya vardı. Bu gelişme üzerine 33 yaşındaki futbolcu, yeni kulübü ile sözleşme imzalamak için Çin’e gitti. Tosic, Guangzhou ile 10 milyon Euro karşılığında 3 yıllık kontrat yapacak. Çin’e giden Sırp futbolcunun Beşiktaş’ın ligin 34. haftasında oynayacağı Demir Grup Sivasspor maçında forma giymesi beklenmiyor. Beşiktaş’a 2015/2016 sezonunun başında Gençlerbirliği’nden bedelsiz transfer olan Tosic, siyah-beyazlı takımla 100 maça çıktı. Forma giydiği 3 sezonda 2 şampiyonluk yaşayan Sırp futbolcu, bu sürede 7 gol attı. Tosic’in Beşiktaş ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyordu. Geçtiğimiz sezon yönetim ve teknik heyetten izin alamadığı için İngiltere’ye gidemeyen Tosic’in, bu kez kendisine anlayış gösterilmesini istediği aktarıldı.

YILLIK ÜCRETE ZAM TALEBİ KABUL EDİLMEMİŞTİ

Deneyimli stoperin sözleşmesi geçtiğimiz sezon sona ermiş, siyah-beyazlı yönetim Tosic’le 2018-2019 sezonunun sonuna kadar sözleşme uzatmıştı. Yıllık ücret olarak 1 milyon 250 bin Euro kazanan Sırp stoper, bu sezonun ortasında Vida’nın yüksek maaşla gelmesinin ardından siyah-beyazlı yönetimden 1 milyon 750 bin Euro talep etmiş, ancak bu talep kabul görmemişti. Tosic, bu süreçte yaklaşık 6-7 hafta forma giyememişti. Deneyimli stoper, saha içerisindeki hırsıyla Beşiktaşlı taraftarların gönlünde taht kurmuştu.

LİGDE 5., ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEN ELENDİ

Sırbistan Milli Takımı’nında formasını giyen Tosic’in transfer olduğu Guangzhou Evergrande takımı, Çin Süper Lig’inde 10. hafta sonunda 18 puanla 5. sırada yer alıyor. Çin’de getirilen yabancı kısıtlamasının ardından kadrosunda daralmaya giden Guangzhou Evergrande, 4 oyuncusunu göndermişti. Defans hattını Tosic’le güçlendiren Çin ekibi, Asya Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiği grubundan namağlup lider çıksa da, çeyrek finalde Quanjian takımına 0-0 ve 2-2’lik skorların ardından elenerek veda etti.


Pepe’ye izin çıkmadı

Beşiktaş’ın sezon başında Real Madrid’den transfer etitği Pepe’ye Uzak Doğu’dan transfer teklifleri geldiği öğrenildi. Poretekiz’de bulunan oyuncusuyla görüşen teknik direktör Şenol Güneş’in, “Önümüzdeki sezon da beraberiz. Ayrılık haberlerine takılma. Senin kalmanı ve 1 yıl daha birlikte çalışmayı istiyoruz. Bu nedenle yeni sezona hazır olarak girmenin hesaplarını yap” dediği öğrenildi. Pepe’nin de Beşiktaş’ta oynamaktan memnun olduğunu ifade ettiği bildirildi.


Beşiktaş’ı asla unutmayacağım

Anderson Talisca’nın Beşiktaş’taki durumu belirsizliğini korurken, Brezilyalı futbolcu, Instagram hesabından ayrılık ifadeleri kullandı. Talisca, FIFA 18 oyununda Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi’ni kazandı ve bunun hikayesinde “Üst üste 2 yıl oldu, Beşiktaş’ı asla unutmayacağım” notunu paylaştı. 24 yaşındaki oyuncunun bu mesajı, ayrılık iddialarını güçlendirdi. 2 yıldır kiralık olarak siyah-beyazlı formayı giyen Talisca’nın 21 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu Beşiktaş’ta bulunuyor. Avrupa’nın büyük liglerinde oynamak istediğini ifade eden Brezilyalı orta saha oyuncusu, yönetimle de bir görüşme gerçekleştirmişti. Talisca’nın opsiyonunu kullanarak, daha yüksek bir ücretle Avrupa kulüplerine satmak isteyen siyah-beyazlı yönetim, bu konuda geçtiğimiz günlerde Roma ile görüşmek üzere İtalya’ya gitmişti. İngiliz ekipleri M. United ve Everton’un da talip olduğu Talisca’ya yaklaşık 40 milyon Euro’luk teklifler olduğu öğrenildi. Brezilyalı yıldız bu sezon forma giydiği 46 maçta 19 gol atarak 5 de asist yaptı. Talisca’nın sosyal medya hesabından paylaştığı “Beşiktaş’ı asla unutmayacağım” mesajı ayrılık iddialarını iyice güçlendirmiş oldu.

#Beşiktaş
#Tosic
#Talisca
6 yıl önce