|

Trabzonspor yeniden doğuyor

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, bordo-mavili kulübün başarılarla dolu maziden bugünlere geldiğinin altını çizerek, “Bizler Trabzonspor'umuzu yeniden örnek alınan, sembol bir kulüp haline getirmeliyiz. Trabzonspor artık gerçek anlamda bir şirket gibi yönetilmektedir. Ayakları üzerinde daha sağlam duran bir kulüp olma yolunda ilerliyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/08/2016 Salı
Güncelleme: 02:56 - 23/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, kulübü zor durumdan kurtarmak için çalıştıklarını ifade ederek, "Trabzonspor yeniden doğuyor" dedi. Usta, Trabzonspor dergisindeki yazısında, kulübün bu ay 49. yaş gününü kutladığını vurgulayarak, "Başarılarla dolu maziden bugünlere geldik. Bizler Trabzonspor'umuzu yeniden örnek alınan, sembol bir kulüp haline getirmeliyiz. Bunu hep birlikte, şehrimizde yetişen değerlerimizle ve siz taraftarlarımızla birlikte başarmak zorundayız. Bu hepimiz için çok büyük bir sorumluluktur. Güzide şehrimizde futbol üzerinden yeniden bir medeniyet inşa ederek 50. yılımızı hedef olarak belirledik. Bunun için şanlı mazimizden aldığımız örneklerle geleceğin Trabzonspor'unu planladığımızdan kuşkunuz olmasın" ifadelerini kullandı.



İTİBARIMIZI GERİ KAZANIYORUZ


Trabzonspor'un yeniden doğduğunu belirten Usta, "Kulübümüzü içerisinde bulunduğu zor durumdan kurtarmak amacıyla yoğun şekilde çalışıyoruz. İlk hedefimiz ekonomik sürdürülebilirlik. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde bankacılık sektöründe bir dünya markası QNB ile forma göğüs sponsorluğu anlaşması imzaladık. Yakın zamanda başka sponsorlarımızla da masaya oturacağız. Ekonomik anlamda attığımız adımlar hem taraftar, hem güç, hem de UEFA açısından çok önemli. Bu sayede geçmiş dönemlerde zedelenen ekonomik itibarımızı yerine getirmek açısından bu anlaşma ilerleyen dönemlerde bize kaldıraç etkisi yapacaktır" dedi.



DESTEK BOŞA GİTMEYECEK


Kulübün özellikle son yıllarda ekonomik ve sportif anlamda çok kötü yönetildiğini ifade eden Usta, görüşlerini şöyle aktardı: "Göreve geldiğimizden bu yana bilhassa aldığımız ekonomik tedbirler, yeniden ayağa kalkma adına çok önemlidir. Bu yüzden taraftarlarımız ve camiamız endişe etmesin. Bir takım ve ayakları üzerinde daha sağlam duran bir kulüp olma yolunda ilerliyoruz."


Transferde aceleci davranmadıklarını vurgulayan da Usta, "Sorumluluk bilinciyle hareket ettik. Kulübümüz geçmişte aceleci davrandığı transferlerden çok çekti. Bedelini de çok ağır ödedi. Biz bunu yapamayız. Sağlıklı bir yapı kuracak ve özlenen Trabzonspor'u geri getireceksek bir mimar gibi hareket etmek zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.



Hüseyin Avni Aker'e veda konseri iptal


Trabzonspor Kulübü'nün yarın düzenleyeceği Hüseyin Avni Aker Stadı'na veda organizasyonundaki konserler iptal edildi. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Avni Aker'e veda organizasyonumuzun konser bölümü, Gaziantep'teki terör saldırısı nedeniyle iptal edilmiştir." ifadesine yer verildi. Veda organizasyonunda, bordo-mavili külübün tarihinde önemli yeri olan yerli ve yabancı futbolculardan oluşacak efsaneler kadrosu ile Trabzonspor maç yapacak.



Mustafa Akbaş'a zam


Trabzonspor, savunma oyuncusu Mustafa Akbaş'ın sözleşmesinde değişikliğe gitti. Kulüpten borsaya bildirilen açıklamada, 26 yaşındaki oyuncunun 20 Ocak 2014'te başlayan ve 32 Mayıs 2018'de sona erecek sözleşmesinin tadil edildiği belirtilerek, anlaşmaya göre futbolcuya 2016-17 sezonu için 1 milyon 200 bin, 2017-18 sezonu için de 1 milyon 350 bin lira garanti ücret ödeneceği bildirildi.



Sefa, Alanyaspor'da


Trabzonspor, Sefa Yılmaz'ı Süper Lig'in yeni ekibi Alanyaspor'a kiraladı. 26 yaşındaki futbolcu, dün turuncu-yeşilli takımla 1 yıllık kiralık sözleşme imzaladı. Transferin her iki taraf için hayırlı olmasını dileyen Sefa, Trabzonspor'dan hazır geldiğini ve adaptasyon sorununu kısa sürede atlatacağını söyledi.



Cardozo için 2.5 milyon


Meksika'nın Monterrey Kulübü, Cardozo'ya karşılık Trabzonspor'a 2,5 milyon Euro bonservis bedeli veya takımın önemli oyuncularından sağbek Meksikalı Erain Juarez ile Kolombiyalı Yimmi Chara'yı önerdi. Bordo-mavili yönetim, oyuncularla ilgili kararı, teknik direktör Ersun Yanal'ın görüşünden sonra verecek.



Hedef 26 bin kombine


Akyazı Stadı'nın loca ve kombine satışlarına başlamayı planlayan Trabzonspor yönetimi, 26 bin kombine satmayı hedefliyor. Yeni sezonda kulübün gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren bordo-mavililer, TS Club ürünlerinin yanı sıra loca ve kombine satışlarından da önemli bir gelir sağlamayı amaçlıyor.






#Trabzonspor
#Muharrem Usta
8 yıl önce