|

Trabzonspor’da bayram havası

Ara transfer döneminin girmesiyle birlikte hareketli günler yaşayan ve teknik direktör değişikliğine giden Trabzonspor’da, kupa ve ligde alınan iyi sonuçlar yüzleri güldürdü. Hüseyin Çimşir yönetiminde 2 maçta 8 gol atan bordo-mavililerde, oyuncuların yüksek formu da şampiyonluk umutlarını artırıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 23/01/2020 Perşembe
Güncelleme: 03:03 - 23/01/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Trabzonspor yedek kulübesi
Trabzonspor yedek kulübesi

Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta sezonunun ilk yarısının tamamlanması sonrası teknik direktör Ünal Karaman’la yaşanan ayrılık sürecinin, Trabzonspor’un performansına nasıl yansıyacağı merak konusu olmuştu. Bordo-mavili yönetim, Karaman’ın yardımcılığını üstlenen Hüseyin Çimşir ile yola devam etme kararı alırken, Ziraat Türkiye Kupası’nda Denizlispor’a, ikinci yarının ilk haftasında ise Kasımpaşa karşısında alınan galibiyetler ve söz konusu karşılaşmalarda rakip filelere atılan sekiz gol, tüm endişeleri dağıttı. Trabzonspor yönetimi, genç teknik adam Hüseyin Çimşir ile 1,5 senelik kontrat yaparak güvenini gösterirken, devre arası yapılan transfer hamlelerinin de nokta atışı olduğu gözleniyor.

FORMLAR ZİRVEDE

İngiltere Championship ekibi Stoke City’den kiralanan Badou Ndiaye, 6-0 kazanılan Kasımpaşa maçında mücadelesi ve oyun görüşüyle tam not alırken, orta sahaya büyük dinamizm kazandırdı. Son olarak bonservis bedeli ödenmeden kadroya dahil edilen Bilal Başacıkoğlu’nun ise kanatlarda iyi bir alternatif umut ediliyor. Trabzonspor’un yüzünü güldüren bir diğer gelişme ise özellikle hücum hattındaki oyuncuların formunun en üst düzeye çıkması. Sezon başında İngiltere Premier Lig ekibi Crystal Palace’tan kiralanan Aleksander Sörloth, bordo-mavili forma altında tüm kulvarlarda 18 kez ağları sarsarak, kariyer rekorunu kırdı. Antony Nwakaeme de adeta takım arkadaşına nazire yapıyor. Nijeryalı kanat oyuncusu, 9 golle Sörloth’u takip ederken, yaptığı 6 asistle de dikkatleri çekiyor.

  • Fırtına’nın gözü kupada
  • Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu rövanş maçında bugün deplasmanda Denizlispor ile karşılaşacak. İlk maçı sahasında 2-0 kazanan bordo-mavililer, rakibi karşısında bir üst tura çıkmak için mücadele edecek. Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, Denizlispor karşısında kadroda fazla bir değişiklik yapmayı düşünmüyor. Kalede Uğurcan Çakır’ın yerine Erce Kardeşlere şans vermeyi planlayan genç teknik adam, Pereira, Hüseyin, Campi, Kamil Ahmet Çörekçi (Novak), Obi Mikel, Abdulkadir Parmak, Sosa, Ndiaye, Nwakaeme ve Sörloth şeklinde bugünkü karşılaşmada takımını çıkarması bekleniyor.
  • 10 yıllık özlem
  • Türkiye Kupası’nı 8 kez müzesine götüren ve en son 2009-2010 sezonunda bu kupayı kazanan Trabzonspor, 10 sezondur süren kupa hasretini sonlandırmak istiyor. Son olarak 2009-2010 sezonunda Şanlıurfa’da oynanan final maçında Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek Türkiye Kupası’nı kazanan bordo-mavililerin son 10 sezonda yüzü gülmedi. Ligde ilk kez mücadele ettiği 1974-1975 sezonunda kupada final oynamayı başaran Karadeniz ekibi, 14 final maçının 8’inde kupa şampiyonluğuna ulaştı. Bordo-mavililer, 2’şer kez Beşiktaş ve Gençlerbirliği, 1 kez de Galatasaray, Bursaspor, Adana Demirspor ve Fenerbahçe karşısında kupayı kazanma başarısı göstermişti.
#Trabzonspor
#Hüseyin Çimşir
#Fırtına
#Şampiyonluk
4 yıl önce