|

Trabzonspor’da yüzler gülüyor

Süper Lig’de oynadığı futbolla göz dolduran Trabzonspor’da bahar havası yaşanıyor. Takım içindeki arkadaşlık, teknik heyetin futbolcularla yakınlığı ve yönetimin ihtiyaçları giderme yolundaki çabası, camianın kenetlenmesindeki en büyük etkenler oldu.

Ali Kamel Yazıcı
04:00 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 06:09 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Trabzonspor’a önemli bir ivme kazandıran Ünal Karaman, bir mimar gibi çalışmalarını sürdürüyor.
Trabzonspor’a önemli bir ivme kazandıran Ünal Karaman, bir mimar gibi çalışmalarını sürdürüyor.

Futbolculuk döneminde olduğu gibi teknik direktörlük görevinde de Trabzonspor’a önemli bir ivme kazandıran Ünal Karaman, bir mimar gibi çalışmalarını sürdürüyor. Tecrübeli ve genç isimlerle birlikte iyi bir kurgu ortaya çıkartan Karaman, sorun çıkartan değil, sorunların üstesinde gelebilecek karaktere sahip oyuncuların takıma katılmasına özen gösterdi.Trabzonspor’da yakalanan ortamın en önemli unsurların başında takım içindeki bağların güçlenmesi oldu. Futbolcuların arasında ağabey-kardeş ve yakın arkadaş ilişkileri bulunuyor. Yerli ve yabancı oyuncuların aile gezintileri, futbolcu çocuklarının kaynaşması, yönetimin ve Ünal Karaman’ın oluşturmak istediği kolej takımı planlamasının önemli bir ayağını oluşturuyor.

CAMİA BÜTÜNLEŞTİ

Trabzonspor’da takım havası yakalanmasının en büyük etkenlerinden biri de yönetimin hayata geçirdiği uygulamalar oldu. Başkan Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ve yönetim kurulunun kulüpte oluşturduğu aile ortamı da bugünkü tablonun en önemli etkenlerinde biri. Ekonomik sıkıntılara rağmen düzenli ödeme yapılması yönünde gayretler ve oyuncuların yaklaşımı hem futbolcu kadrosunu hem de personele rahat bir çalışma ortamı sağlıyor.

Sıradaki hedef üçte üç yapmak

Süper Lig’in 9. haftasında Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’u konuk edecek Trabzonspor, kazanarak istikrar yakalamak istiyor. 7 ve 8. haftalarda Kasımpaşa ve Akhisarspor’u mağlup ederek bu sezon ilk kez art arda 2 maç kazanan bordo-mavililer, galibiyet serisini 3’e yükseltmeyi amaçlıyor. Geçen sezon 12, 13, 14, 15 ve 16. haftada 5 maç arda arda galip gelme başarısı gösteren Karadeniz ekibi, Erzurumspor maçını kazanması halinde 26 hafta sonra sonra ilk kez 3 maç üst üste kazanma serisi yakalamış olacak.


Yusuf’a “kendini toparla” nasihatı

Trabzonspor’da A Takım’a yükseldikten sonra gösterdiği performansla A Milli Takım’a çağrılan Yusuf Yazıcı, bu sezon ise beklentilerin uzağında kaldı. Avrupa’dan transfer teklifleri alan Yusuf, Süper Lig’in ilk 8 haftasında takıma gol katkısı sağlayamazken, bunun yanında önemli bir performans düşüklüğü de yaşadı. 21 yaşındaki futbolcu, bu sezon 7 karşılaşmada toplam 492 dakika görev alırken, son olarak Göztepe maçında gördüğü kartla cezalı duruma düştü ve Kasımpaşa mücadelesinde forma giyemedi. Genç oyuncu, Akhisarspor ile oynanan müsabakada ise uzun bir aradan sonra yedek kulübesinde oturdu. Yusuf’un bu performansı üzerine teknik direktör Ünal Karaman ile bordo-mavili yönetim, genç isimle görüşerek nasihatlerde bulundu. Zaman zaman futbolcularda böyle düşüşler olabileceğini Yusuf’a söyleyen Karaman, bu durumun düzeleceğine inandığını ifade etti. Yusuf Yazıcı ise süre aldıkça bu durumun düzeleceğini ve kendisine güvenilmesini istedi. Bu görüşmenin ardından genç futbolcunun önümüzdeki haftalarda sergileyeceği performans merakla bekleniyor.

Savunma geçen yıldan daha iyi

2017-18 sezonunda kalesinde gördüğü 51 golle ligin en çok gol yiyen takımlarından olan, söz konusu sezonun ilk 8 haftalık bölümünde kalesinde 21 gol gören Trabzonspor, bu yıl savunma hattında daha istikrarlı bir performans sergiledi. Sezon başında kadrosuna Hossesini ile Toure gibi savunma oyuncularını katan bordo-mavililer, ilk 8 haftalık dönemde kalesinde 11 gol gördü. Trabzonspor, bu istatistikle ligde en çok gol yiyen takımlar arasında 10. sırada yer aldı.

#Trabzonspor
#Süper Lig
6 yıl önce