|

Trabzonspor'dan tarihi hamle

Transferde son 8 yılda ciddi harcamalar yapan ve bu konuda zarar eden Trabzonspor’dan tarihi hamle geldi. Ahmet Ağaoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu, bu sezonun transfer bütçesini 80 milyon TL olarak belirledi. Oyuncu satışından gelir elde edilirse, bu para da bütçeye eklenecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:05 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Burak Yılmaz
Burak Yılmaz

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor’da yönetim kurulu, teknik kadroya 80 Milyon TL’yi geçmeme uyarısında bulundu. Bu bütçenin artması ancak futbolcu satışında mümkün olacak.

Süper Lig’de takımları bulunan kulüpler içinde 1 Milyar TL’nin üzerinde borçla en fazla borcu olan kulüpler arasında yer alan Trabzonspor, yeni sezon öncesinde bazı futbolcuların yıllık ücretlerinde indirime giderken, transfer politikasının ekonomik tarafında da düzenlemeye gitti. Yönetim kurulunun imkanları doğrultusunda yaptığı planlamada transfer bütçesi 80 Milyon TL olarak belirlenirken genel koordinatör Özkan Sümer’den transferde bu bütçenin aşılmaması istendi.

BÜTÇE ARTIŞI SATIŞA BAĞLI

Bordo-mavililerin transferde önceliğinin genç ve bonservis maliyeti düşük oyuncuların olması dikkat çekerken diğer yandan da satılması planlanan futbolcularla ilgili gelecek teklifler bekleniyor. Transfer bütçesinin artması için yeni kaynak arayışına girmeyecek olan Trabzonspor’da futbolcu satılması halinde elde edilecek gelirin transfer bütçesine ekleneceği belirtildi. Trabzonspor’un bir başka önemli kararıysa Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür dışındaki tüm futbolcuların transferde değerlendirileceği şeklinde. Trabzonspor’da göreve geldikten sonra sık sık bu konuda açıklama yapan kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu, bu 3 oyuncu konusunda bakışlarının ne olduğunu ifade ediyor. Trabzonspor’un borcunu kapatmaya razı olan kulübe Yusuf ve Abdulkadir’i vereceklerini dile getiren Başkan Ağaoğlu, diğer oyuncular konusunda ise tekliflere açık.

MAAŞLAR AŞAĞI ÇEKİLECEK

Trabzonspor yönetiminin üzerinde durduğu en önemli konulardan birisi ise yüksek maaş alan oyuncuların durumu. Juraj Kucka, Burak Yılmaz, Jose Sosa, Olcay Şahan gibi, takım ortalamasının üzerinde kazanan oyuncularla bir araya gelecek olan yönetim, bu oyuculardan indirim isteyecek. Takımdaki diğer yerli oyuncuların maaşları konusunda da görüşmeler gerçekleştirecek olan Karadeniz ekibinde, Euro kazanan yerli oyunculardan maaşlarını TL’ye çevirmeleri talep edilecek. Teknik direktörlük görevine Ünal Karaman’ı getiren Trabzpnspor yönetimi, elindeki oyuncuların satışından bonservis kazanırsa, bu parayı, önümüzdeki sezonun transfer bütçesine ekleyecek ve gerekli bölgelere, gerekli takviyeleri yapacak.

#Trabzpnspor
#Ünal Karaman
6 yıl önce