|

Triatlon yarışında duygulandıran son

Meksika'da yapılan Triatlon Dünya Şampiyonası, tarihe geçecek bir ana sahne oldu. Atlet Alistair Brownlee aynı parkurda koştuğu kardeşinin yarışmayı bırakmasına engel oldu. Kardeşinin koluna giren Alistair, yarışmayı kardeşiyle birlikte tamamladı.

Yeni Şafak
15:49 - 19/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 18:10 - 19/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Meksika'daki Triatlon yarışında Jonny Brownlee yarışmayı abisinin desteğiyle tamamladı.
Meksika'daki Triatlon yarışında Jonny Brownlee yarışmayı abisinin desteğiyle tamamladı.

2016 Rio Olimpiyatları'nda gümüş madalya alan Jonny Brownlee, Meksika'daki yarışlarda son 700 metreye girildiğinde lider pozisyondaydı. Ancak ne olduysa o anda oldu. Bir anda kendini güçsüz hisseden Brownlee yürüyemeyecek hale geldi. Yanındaki su dağıtıcıdan destek alıp ayakta kalmaya çalışan Brownlee'nin arkasından tam da o sırada kardeşi Alistair Brownlee geldi. Kardeşinin durumunu görünce hemen yanındaki Güney Afrikalı atletle mücadelesini bırakıp kardeşinin koluna girdi.



Yarışı Güney Afrikalı sporcu Henri Schoeman kazandı belki ama Brownlee kardeşler de bütün dünyanın kalbini kazandı. Jonny yarışı ikinci bitirirken, kardeşinin koluna giren Alistair ise 3. oldu.


İşte tarihe geçen o anlar;











  • Triatlon, üç farklı spor dalını tek bir yarış haline getiren dayanıklılık yarışıdır. Yüzme, bisiklet ve koşma dallarında bu sporlar sırasıyla yapılır. Sporcular ara vermeksizin geçiş bölgelerinde bir spor dalından diğerine geçerler.






#Jonny Brownlee
#Meksika
#Triatlon Dünya Şampiyonası
8 yıl önce