|

Tribün terörü

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı, 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Şenol Güneş’in kafasına gelen cisimle yaralanmasının ardından Mete Kalkavan ve yardımcıları soyunma odasına gitti ve talimatlar gereği geri çıkmadı. Maçın akıbeti ile ilgili kararı ise TFF verecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2018 vendredi
Güncelleme: 08:52 - 20/04/2018 vendredi
Yeni Şafak
Kadıköy’de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Türkiye Kupası yarı final maçı, tribün terörü yüzünden yarım kaldı
Kadıköy’de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Türkiye Kupası yarı final maçı, tribün terörü yüzünden yarım kaldı

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının ikinci yarısında yaşanan olaylar sonunda önce siyah-beyazlı futbolcular ardından da karşılaşmanın hakemleri soyunma odasına gitti. Ülker Stadı’ndaki maç 0-0 devam ederken, 57. dakikada Beşiktaş yedek kulübesiyle Fenerbahçeli taraftarlar arasında tartışma çıktı. Beşiktaşlı Tolga Zengin’le taraftarlar arasında çıkan hararetli tartışma sırasında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in başına bir cisim isabet etti. Bunun üzerine saha daha da karıştı. Yere düşen Şenol Güneş daha sonra ayağa kaldırılarak başına buz tedavisi yapıldı. Bir süre yedek kulübesinde oturan Güneş daha sonra soyunma odası koridoruna gitti. Tecrübeli çalıştırıcı koridora girerken de atılan bir cisilmle yere düştü. Ardından da Beşiktaşlı futbolcular soyunma odasının yolunu tutarken, koridorlarda da büyük kargaşa yaşandı. Hakem Mete Kalkavan ve yardımcıları da soyunma odasına giderken, daha sonra temsilcilerle görüşüp kararını açıkladı. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı, 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.


Yabancı maddeler ilk yarıyı da durdurdu

Karşılaşmanın ilk yarısında 40. dakikada Fenerbahçeli taraftarların sahaya attığı yabancı maddeler nedeniyle de maç yaklaşık 5 dakika durdu. İlk yarının son bölümünde Beşiktaşlı Ricardo Quaresma korner atışı kullanırken sahaya yabancı maddeler atıldı. Bunun üzerine hakem Mete Kalkavan önce dördüncü hakemin yanına geldi. Yabancı maddelerin atılmaya devam etmesiyle orta sahaya gelen Kalkavan, yardımcılarını da yanına çağırdı. Yabancı maddelerin atıldığı tribüne giden Fenerbahçeli futbolcular, taraftarı sakinleştirmeye çalıştı. Hakem Kalkavan, yaklaşık 5 dakika sonra müsabakayı yeniden başlattı. Teknik direktör Şenol Güneş’in kafasına isabet eden yabancı maddenin hemen öncesinde de Querasma, atılan yabancı cisimler nedeniyle köşe vuruşunu kullanamadı.

Kararı TFF verecek

Ziraat Türkiye Kupası›nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbinin yarıda kalmasının ardından şimdi nasıl bir karar verilecek? Türkiye bu sorunun cevabını arıyor. Şimdi gözler TFF Yönetim Kurulu›na çevrildi. TFF Yönetim Kurulu kısa bir süre içerisinde toplanarak kararını verecek. TFF›nin önünde iki seçenek bulunuyor. İlk seçenek, Fenerbahçe›nin hükmen yenik sayılması ve Beşiktaş›ın otomatik olarak finale yükselmesi. İkinci seçenek ise maçın kaldığı yerden aynı skorla devam etmesi olacak. Maçın akıbeti ile ilgili karar ise kamuyounda merakla beklenirken, Türkiye Futbol Federasyonu›nun çarşamba günü toplanarak, maça dair kararını açıklayacağı ifade edildi.

"Hakem içeri girin" dedi

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, tatil edilen olaylı Fenerbahçe derbisi sonrası yaşananların çok üzücü olduğunu dile getirdi. Orman, “Türkiye’yi dünya 3.sü yapmış bir hocanın böyle bir durumda kalması üzücü. Oyuncular hakeme ‘İçeri girebilir miyiz?’ diyorlar, hakem de ‘Girin’ diyor. Soyunma odasına giderken personelimize özel güvenlik görevlileri saldırıyor. Burada bir güvenlik zaafiyeti var. Hocamızın durumu iyi. Daha evvel de beyin travması geçirdiği için korktuk. MR sonuçları iyi çıktı ama tabii ki hocanın morali bozuk. Biz oraya spor müsabakası için geliyoruz, çok üzüntülüyüz” dedi. Prof. Dr. Hasan Aydın da tedbir amaçlı Şenol Güneş’i 1 gece müşahade altında tutacaklarını ifade etti.

15 kişi gözaltında

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı, 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilince, emniyet harekete geçti. Yaşanan olaylarından ardından 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in başına çakmak attığı tespit edilen kişilerin de olduğu öğrenildi.


Kartal’a kırmızı şoku

Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe-Beşiktaş maçının ilk yarısında tartışılan bir pozisyon yaşandı. 30. dakikada Josef de Souza’nın Adriano’nun kaptırdığı topa koştuğu sırada Pepe, Fenerbahçeli rakibine ayağına müdahelede bulundu. Bu sırada Josef yerde kaldı ve hakem Mete Kalkavan faul düdüğü çalarken, Beşiktaşlı futbolcuya direkt kırmızı kartını çıkardı. Beşiktaş’taki ilk kırmızı kartını gören Portekizli futbolcu karar sonrası büyük şaşkınlık yaşarken, Mete Kalkavan’a itiraz eden Caner Erkin de sarı kart gördü. Eski hakem Ahmet Çakar, pozisyonun ardından “Ya Mete Kalkavan ne diyeyim sana böyle kırmızı kart olur mu?” yorumunu yaptı. Maç Beşiktaş lehine hükmen onaylansa dahi Pepe’nin gördüğü kırmızı kartın, geçerli olacağı öğrenildi.


#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Şenol Güneş
il y a 6 ans