|

Tudor Terim’e fark attı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, geçen sezonun ilk 16 haftasında sarı-kırmızılı takımın hanesine 32 puan yazdırmasına rağmen görevine son verilen Igor Tudor’un gerisinde kaldı. Terimli sarı-kırmızılılar, ligin geride kalan 16 haftasında 24 puan toplayabildi.

Umut Yılmaz
04:00 - 17/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 05:17 - 17/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim
​Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim

Son dönemde aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı oluşturan Galatasaray’da önlenemez düşüş devam ediyor. Zirveyi doğrudan ilgilendiren maçta önceki gün Başakşehir ile karşılaşan sarı-kırmızılılar, sahadan beraberlikle ayrılarak rakibiyle puan farkını kapatma şansını elinden kaçırdı.

Sezonun geride kalan 16 haftasına bakıldığında sarı-kırmızılılar adına son derece vahim bir tablo ortaya çıkıyor. Teknik direktör Fatih Terim’le sezona başlayan Galatasaray, Süper Lig’de şimdiye kadar çıktığı 16 maçta sadece 7 galibiyet alabildi. İlk 16 hafta itibarıyla toplamda 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 9 maçta puan kaybı yaşayan sarı kırmızılı takım adeta geçen sezonu mumla aradı.

2017-2018 sezonuna Igor Tudor yönetiminde başlayan sarı-kırmızılılarda, Hırvat teknik adam ilk 16 haftada 10 galibiyet 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 32 puan toplamıştı. Bu sezon Fatih Terim ile birlikte sarı-kırmızılı takım sadece 24 puan kazanabildi. Tudor, ilk 16 haftalar itibarıyla bu sezondan daha fazla puan toplamasına rağmen başarısız bulunmuş ve tam da 16. haftada ani bir kararla görevden alınmıştı.

SON 8 MAÇTA
SADECE 1 GALİBİYET

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig’de çıktığı son 8 maçta sadece 1 galibiyet alabildi. 5 beraberlik ve 2 mağlubiyetle birlikte 7 maçta puan kaybı yaşayan Galatasaray bu dönemde rakipleri karşısında tam 16 puan bıraktı. Sarı-kırmızılılar, bu periyotta sadece Kayserispor’u yenebildi. Cim-Bom ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 6 maçta ise 4 mağlubiyet, 1 beraberlik alırken bu platformda da sadece 1 kez kazanabildi.

#Igor Tudor
#​Galatasaray
5 yıl önce