|

Tükeniş

Ligde ilk 4 mücadelesi veren Galatasaray, bu sezonki hayal kırıklıklarına bir yenisi daha ekledi. Cimbom, Eskişehir’de 2 kez öne geçmesine rağmen mağlup oldu; Bilal, Yasin ve Semih’in golleri puan için yetmedi. Ligde kümede kalma adına umutlanan Eskişehirspor müthiş bir geri dönüşe imza attı ve Bokila, Nadir, Hadzic ve Kaan’ın golleriyle galip gelerek rahat bir nefes aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2016 Pazar
Güncelleme: 03:15 - 3/04/2016 Pazar
Yeni Şafak

Süper Lig'de bu sezon zirvenin çok uzağında kalan ve UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle Avrupa kupalarına katılma yolunda ilk 4 sıra içinde olması gereken Galatasaray, kümede kalma mücadelesi veren Eskişehirspor'a 4-3 yenildi.



Sarı-kırmızılı takım maça hızlı başlarken, ilk golü de erken buldu. 10. dakikada Bilal Kısa, Ruud Boffin'in önde olduğunu görünce uzaklardan sert bir şut gönderdi ve takımını öne geçiren golü buldu: 0-1. 23'te Nadir Çiftçi'nin ceza sahasının çaprazından vuruşunda Fernando Muslera geçit vermedi. 29'da Jeremy Bokila, ver-kaçlarla G.Saray ceza sahasına girerken; gönderdiği şutta Muslera yine başarılıydı. 40'da Kaan Kanak'ın sol kanattan açtığı ortayı Bokila tamamladı ve maça eşitliği getirdi: 1-1.



İKİNCİ YARI GOL DÜELLOSU


49'da Linnes, sağ kanattan ortalarken altı pas üzerinde Yasin kafasıyla tamamladı ve Cim-Bom bir kez daha öne geçti: 1-2. 53'te Engin'in açtığı orta Bokila'yı aşarken, arka direkte Nadir tamamladı: 2-2. 56'da Carole'un ortaladığı topa Donk iyi yükselirken, arka direkte çerçeveyi tutturamadı. 58'de Bokila sol kanattan getirdiği topta içeride Anel Hadziç'i gördü, Bosnalı futbolcu gelişine bir vuruşla takımını öne geçirdi: 3-2. 68'de Kaan Kanak, sol kanattan hızla sarı-kırmızılı takımın ceza sahasına girdi ve Muslera'yı kapattığı köşeden avladı: 4-2. 85'te Kaan'ın frikiği Muslera'nın kucağında kaldı. 90+3'te Yasin'in kullandığı serbest vuruşta Semih farkı bire indirdi: 4-3. Kalan sürede başka gol olmazken, Eskişehir düşme hattında rahat bir nefes aldı; Cim-Bom ise deplasmandaki galibiyet hasretini 10 maça çıkarttı.



Bir maç kaybettik savaşı kaybetmedik


G.Saray çalıştırıcısı Riekerink, eksiklerden yakınırken, hedeflerinin bitmediğini belirtti. Hollandalı hoca, kolay top kayıpları sonucu goller yediklerini de ifade etti.



G.Saray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, eksiklerden yakınıp, hedeflerinin bitmediğini söyleyerek, "Cephede kaybettik ama savaşı kaybetmedik" dedi. Hollandalı hoca, "Çok sakat oyuncumuz vardı, onlar dönecek. Hedef aynı şekilde devam ediyor" diye konuştu. Oyuncuların yanlış yerde durduklarını söyleyen ve isim isim hata yapanları açıklayan Riekerink, "Kaybetmemiz kötü oldu. 90 dakika maçın genelinde orta sahada kaybettiğimiz bir savaş vardı. İlk 20 dakika iyi başladık, Bilal güzel bir gol attı. Sonra benim dışarıda gözlemlediğim nokta, pozisyon hataları yapmamızdı. Yediğimiz gollerde kolay top kayıpları vardı. Ofanstan defansa geçerken sıkıntılar yaşadık" ifadelerini kullandı.



Atik ısındırdı Riekerink yönetti


Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Claudio Taffarel, Mustafa Denizli ve Orhan Atik'in ardından bu sezon saha kenarından yöneten 5. teknik adam Jan Olde Riekerink oldu. Riekerink'in yardımcılığı görevini üstlenen Orhan Atik ise maç öncesi İtalyan kondisyoner Stefano Marrone ile birlikte saha içinde oyuncuları ısındırdı.






#Galatasaray
#Bokila
#Nadir
#Hadzic
#Hamza Hamzaoğlu
#Claudio Taffarel
#Mustafa Denizli
8 yıl önce