|

Türklerin bayrak aşkını seviyorum

Fenerbahçe’nin İspanyol golcüsü Roberto Soldado, Türkiye’ye övgüler yağdırarak, “İspanya’da ülkesine karşı bu kadar vatanseverlik duygusu yok. Türkiye’de insanların ülkesine duyduğu aşk benim en özenerek baktığım durum” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2018 Friday
Güncelleme: 03:48 - 18/05/2018 Friday
Yeni Şafak
Fenerbahçe’nin İspanyol golcüsü Roberto Soldado
Fenerbahçe’nin İspanyol golcüsü Roberto Soldado

Fenerbahçe’nin İspanyol golcüsü Roberto Soldado, sarı-lacivertli takıma gelerek doğru bir karar verdiğine inandığını söyledi. FBTV’de 1’e 1 programına konuşan İspanyol golcü, “Fenerbahçe’ye gelerek doğru karar verdiğime inanıyorum. Kafamda oluşan soru işaretleri geldikten sonra tamamen değişti. F.Bahçe’deki ilk maçımda Vardar’a karşı oynadım. Ancak Villarreal’de yaşadığım diz sakatlığım nedeniyle hazır değildim. Takım olarak da iyi başlangıç yapamadık. Bizim için sezonun en zor dönemi başlangıç dönemiydi” dedi. İstanbul ve Türkiye hakkında düşüncelerini anlatan Soldado, “Türkiye’de en çok sevdiğim şey, insanların bayraklarına duydukları aşk. İspanya’da bu kadar ülkesine karşı vatanseverlik duygusu yok. ‘Bütün ülkeler bizden iyidir, herhangi bir ülke bizden üstündür’ diye bakıyorlar. Bir İspanyol olarak bu ülkede insanların ülkesine duyduğu aşk benim en özenerek baktığım durum. İstanbul her anlamda çok keyif alabileceğiniz bir şehir” diye konuştu.

FENERBAHÇE TARAFTARLARI ÇOK TUTKULULAR

Fenerbahçe taraftarların çok tutkulu olduğunu, sürekli takımın saldırması yönünde kendilerini ön tarafa gitmelerini istediğini belirten 33 yaşındaki futbolcu, “Ama bazen daha sakin bir oyun sergilemesi, biraz daha oyunun temposunu düşürmesi gereken anlar olabiliyor. Taraftarlarımız en çok ihtiyacımız olduğu zamanlarda her zaman yanımızdalardı. Takımı sonuna kadar desteklediler, hep itici güç oldular ve taraftarlarımızın seviyesini bu maçlarda çok net bir şekilde gördük ve çok tutkulular. Belki bazen takımın daha sakin olması, daha tempoyu düşürmesi gereken dakikalar oluyor saha içerisinde; ama taraftarlarımız o kadar tutkulular ki, onlar hala takımın saldırması yönünde sizi itmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYON OLMAK İÇİN KALEMİZİ GOLE KAPATMAK ZORUNDAYIZ

“Eğer şampiyon olmak istiyorsak, kalemizi gole kapatmak mecburiyetindeyiz, bu işin temeli buradan geçiyor” diyen Soldado, “Şu anda net şekilde görüyoruz ki, takım olabilmek, kuvvetli olabilmek için saha içerisinde birlikte oynayan, kompakt bir takım olma mecburiyetindesiniz. Bunun için de az gol yemek zorundayız. Çünkü biz hemen hemen her maçta zaten gol atıyoruz” şeklinde konuştu. En beğendiği forvetlerin Brezilyalı eski futbolcu Ronaldo Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Messi olduğunu belirten Soldado, “Real Madrid’i tutuyorum. Çünkü hem uzun yıllar Real Madrid formasını giydim hem de ailemden bir çok insan Real taraftarı” dedi.

#Soldado
#İspanya
#Türkiye
6 years ago