|

Tyler Boyd imzaya geliyor

Beşiktaş, uzun süredir peşinde olduğu Amerikalı oyuncunun transferinde mutlu sona ulaştı. Hem başarılı sol kanat oyuncusu hem de Portekiz ekibi Guimaraes ile el sıkışan siyah-beyazlılar, önümüzdeki hafta Boyd’u İstanbul’a getirerek imzayı attıracak.

Haber Merkezi
09:02 - 6/07/2019 Cumartesi
Güncelleme: 09:18 - 6/07/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Boyd, geride bıraktığımız sezon kiralık olarak Ankaragücü forması giymişti.
Boyd, geride bıraktığımız sezon kiralık olarak Ankaragücü forması giymişti.

Beşiktaş sezon öncesi sessizliğini bozmaya ve ilk transferini yapmaya hazırlanıyor. Kartal, transferi için çok uğraştığı Tyler Boyd konusunda mutlu sona ulaştı.

Siyah-beyazlılar, daha önce prensip anlaşmasına vardığı Amerikalı oyuncu için kulübü Guimaraes ile el sıkıştı. Uzun süredir Portekiz ekibi ile bonservis pazarlığı yapan siyah- beyazlılar, 2 milyon 400 bin euro karşılığında anlaştı. Boyd için Guimareas’e ödemeyi 4 taksitle gerçekleştirecek siyah-beyazlılar, 10 Temmuz’da 1 milyon euroluk ilk taksiti yatırdıktan sonra, resmi imzalar atılacak.

Portekiz ekibinin istediği 500 bin euro peşinat ve 500 bin euroluk ilk taksidi düşürmeye çalışan siyah-beyazlılar, bonservis bedelini daha az vade ile ödemeyi önerdi. Vitoria Guimaraes bu teklife olumlu yaklaşırken, bir sonraki görüşmede transferin tamamlanması bekleniyor. Beşiktaş, geriye kalan 1 milyon 400 bin euroyu ise 3 taksitle ödeyecek.

Amerikalı futbolcunun önümüzdeki hafta İstanbul’a gelmesi ve siyah-beyazlıların kampına katılması bekleniyor.

  • Geçen sezonun ikinci yarısında Ankaragücü forması ile 14 maça çıkan Boyd, 6 gol attı, 4 asist yaptı.


Sol beke Durmisi

Öte yandan menajerlerin Beşiktaş’a, Lazio’nın sol beki Rıza Durmisi’yi teklif ettiği gelen haberler arasında. İtalyan ekibiyle 2023’e kadar sözleşmesi bulunan Durmisi’nin kiralık olarak Beşiktaş’a önerildiği, siyah-beyazlıların da konuyu teknik heyete ilettiği belirtildi. Hem sol bek hem de orta sahanın solunda oynayabilen 25 yaşındaki Danimarkalı ile ilgili kararın önümüzdeki günlerde verilmesi bekleniyor.

İtalyan ekibi, Durmisi’yi geçen sezon Real Betis’ten 7.5 milyon euroya transfer etmişti.



#Beşiktaş
#Tyler Boyd
5 yıl önce