|

'Usain Bolt sıradan bir atlet'

Azerbaycan asıllı milli atlet Ramil Guliyev, dünyaca ünlü Jamaikalı sprinter Usain Bolt'un, kendisi için sadece iyi bir atletten ibaret olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
11:26 - 6/09/2015 الأحد
Güncelleme: 08:35 - 6/09/2015 الأحد
AA

Pekin'de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metre finalinde Bolt ile yarışan ve 20.11'lik derecesiyle altıncı olan Fenerbahçeli milli atlet yaptığı açıklamada, Bolt ile 3. kez yarıştığını belirterek, "Seyirciler Bolt'u bir yıldız gibi görüyor ama benim için yarıştığım diğer atletlerden farkı yok. Bu tüm atletler için böyle. Bolt, yıldız bir sporcu olabilir ama start çizgisinde kimse kendinden başkasını görmez" dedi.



'Bolt, yarışlara kendi aşçısını getiriyor'

Dünya Atletizm Şampiyonası tarihinin en fazla madalya kazanan sporcusu unvanına sahip olan Bolt'un başarısının, "tartışılmaz" olduğunu kaydeden milli atlet, "Her yıl zirvede olmak hiç de kolay değil ancak başarı, yanında profesyonelliği de getiriyor. Bolt, yarışlara 8 kişilik ekibiyle geliyor. Biz Çin yemeklerini yiyemezken, o kendi aşçısının pişirdiği yemeklerle besleniyor. Ne bizim kaldığımız yerde kalıyor ne de yediğimizi yiyor. Başarının devamında bunların da çok önemi var" diye konuştu.



Bu yıl ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu dile getiren Ramil Guliyev, "Geçen yıl sakatlık vardı, iyi derece koşamadım ama bu yıl Allah'a şükür iyi çalıştım ve iyi koştum. Mayıstaki sakatlığım olmasa daha iyi olurdum. Pekin'e erken gittik. Dışarısı çok sıcak, içerisi klimadan dolayı buz gibi. Bir içeri bir dışarı, üşüttüm. Zaten en kötü ihtimalle final bekliyordum ama madalya şansım da vardı" ifadelerini kullandı.


#Ramil Guliyev
#usain bolt
#Dünya Atletizm Şampiyonası
٪d سنوات قبل