|

Valbuena Fenerbahçe'de

Fransız basını, sarı-lacivertlilerin Lyon’da forma giyen Fransız yıldız ile yıllık 3 milyon Euro’dan 3 yıllık anlaşmaya vardığını yazdı. L'equipe Gazetesi, haberinde Valbuena ile Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vardığını ve transfer döneminin başlamasıyla imzaların atılacağını kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:56 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Valbuena Fenerbahçe'de​
Valbuena Fenerbahçe'de​

Fransa Ligi takımlarından Lyon'un 10 numarası için çok ciddi bir iddia ortaya atıldı. Fransız L'Equipe Gazetesi'nde yer alan habere göre, Lyon’un iki sezon önce Dinamo Moskova'dan transfer edilen Mathieu Valbuena'yı artık kadroda görmek istemediği ve daha genç futbolcularla yola devam etme kararı aldığı kaydedilirken, futbolcunun anlaştığı bir kulübe gitmesinde engel olunmayacağı açıklandı. Fenerbahçe'nin ise 32 yaşındaki futbolcu için Lyon'a üç senelik bir teklif gönderdiği ve Fransız yıldıza Lyon'da kazandığına yakın bir maaş teklif ettiği belirtildi. Valbueana, Lyon'da yıllık 6 milyon Euro kazanıyor. Sarı-lacivertlilerin tecrübeli orta saha oyuncusuna yıllık 3 milyon Euro ücret önerdiği ve Fransız futbolcunun da bu teklife sıcak baktığı belirtildi. Yapacağı sözleşmenin son sözleşmesi olacağı gözüyle bakan Valbuena, sarı-lacivertli takımdan 3 yıllık sözleşme talep ederken, Fenerbahçe ise 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme önerdi. Görüşmede ufak pürüzlerin kaldığı belirtildi. Uzun bir dönemdir Fenerbahçe'nin transfer listesinde yer alan Mathieu Valbuena, iki sene önce Lyon'a transfer olmadan da sarı lacivertli takımın transfer listesine girmişti. Fransız basını Valbuena ile Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vardığını ve transfer döneminin başlamasıyla imzaların atılacağını kaydetti. 32 yaşındaki 10 numara, bu sezon toplamda 43 kez Lyon forması giydi, 10 gol ve 8 asist kaydetti. Valbuena, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final maçlarında temsilcimiz Beşiktaş karşısında her iki maçta da forma giymiş ve gösterdiği performansla alkış almıştı.

OSPİNA İLE PRENSİPTE ANLAŞMA TAMAM

F.Bahçe, Arsenal'de fazla forma şansı bulamayan Kolombiyalı kaleci David Ospina’yı transfer etmek için girişimlerini sürdürüyor. 28 yaşındaki kaleciyi transfer etmek isteyen F.Bahçe, Kolombiyalı kaleci Ospina ve menajeriyle bir araya geldi. F.Bahçe’nin Ospina’ya yıllık 2.5 milyon Euro önerdiği, kendisine de 3 yıllık sözleşme teklif ettiği belirtildi. Kolombiyalı kaleci Ospina’nın F.Bahçe’nin teklifine olumlu yaklaştığı ve tarafların prensipte anlaşmaya vardığı belirtildi. İngiliz ekibiyle 2019’a kadar sözleşmesi bulunan ve bonservisi de yaklaşık 7 milyon Euro civarında olan Ospina’yı F.Bahçe kiralık olarak kadroya katmayı planlıyor. Arsenal ile bu konuda görüşmeler devam ederken, 28 yaşındaki file bekçisinin Arsenal ile anlaşmaya varılmasının ardından F.Bahçe ile sözleşmeye imza atacağı belirtiliyor.

#​Fransız basını
#Fenerbahçe
#Valbuena
7 yıl önce