|

VAR’daki konuşmalar açıklansın

Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, Pazar günü oynadıkları Medipol Başakşehir maçında görevli olan VAR ve AVAR hakemlerinin konuşma kayıtlarının açıklanmasını isteyerek, “Haftasonu Akyazı’da bir uçak düştü ve kara kutunun açılmasını istiyoruz” dedi

Haber Merkezi
04:00 - 24/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 04:53 - 24/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Tranbzonspor Medipol Başakşehir maçında alınan kararlar tepkiye neden olmuştu.
Tranbzonspor Medipol Başakşehir maçında alınan kararlar tepkiye neden olmuştu.

Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, Medipol Başakşehir maçındaki orta hakem ve VAR hakemi Fırat Aydınus’un verdikleri skandal kararların arkasındaki konuşmaların yayınlanmasını talep ettiklerini belirtti. Karşılaşmada 11 kritik hata yapıldığını belirten Şahin, “Ne ilginçtir ki bu pozisyonların hiçbirinde VAR’a gidilme gereği bile duyulmadı. Trabzonspor Kulübü olarak bu konuşmaların kamuoyunu doğrudan ilgilendirdiğini düşünüyoruz. Bu nedenle müsabaka hakemi Halil Umut Meler ve Video Yardımcı Hakem (VAR) Fırat Aydınus ile Video Yardımcı Hakem Asistanları (AVAR) arasında geçen konuşmaların yayınlanmasını talep ediyoruz” dedi.

KONUŞMALAR NEDEN GİZLİ

Tüm Süper Lig maçlarındaki VAR konuşmalarının şeffaf bir şekilde açıklanması gerektiğini de belirten Şahin, “Hafta sonu Akyazı’da bir uçak düştü ve biz bu uçağın neden düştüğünü öğrenebilmek amacıyla o kara kutunun açılmasını istiyoruz. Sadece Trabzonspor için değil tüm Süper Lig maçlarındaki VAR konuşmaları şeffaf bir şekilde açıklanmalıdır. Mesela Hollanda 1. Ligi’nde de VAR uygulaması var. Orada VAR’a gidilen bütün pozisyonlarda hakemlerin kendi aralarındaki telsiz konuşmaları canlı veriliyor ve herkes izliyor. Bizde neden gizli” ifadelerini kullandı.

  • İnce eleyip sık dokuyacağız
  • Maddi sıkıntıların yanı sıra FIFA tarafından transfer tahtası kapatılan Trabzonspor, yaz döneminde başta altyapısından olmak üzere, kadrosuna genç ve ilerisi için ümit vaad eden futbolcuları katmak için kolları sıvadı.
  • Transfer yasağı nedeniyle ara transter dönemini değerlendiremeyen Trabzonspor, Mayıs ayı için şimdiden düğmeye bastı. Mevcut kadroya alt yapıdan yaptığı takviyelere rağmen Burak Yılmaz’ın Beşiktaş’a, Juraj Kucka’nın Parma’ya satılması, Onur’un sözleşmesinin feshedilmesi, Olcay Şahan’ın kadro dışı kalmasının yanı sıra Jose Sosa ve Ogenyi Onazi nin sakatlanmasıyla sıkıntı yaşayan bordo-mavililere bir darbe de transfer yasağıyla FIFA’dan gelmişti. Sezon sonuna kadar mevcut kadroyla devam etmek zorunda kalan Karadeniz ekibi, gelecek sezonun kadrosunu yapmak için kolları sıvadı.
  • CAMİADAKİ BÜTÜNLÜK DEVAM ETMELİ
  • Teknik direktör Unal Karaman’ın raporu doğrultusunda scout ekibinin calışmalara başladığını belirten Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “İnce eleyip sık dokuyacağız. Bir yandan ekonomik tabloyu düzeltmeye çalışırken diğer taraftanda genç, ilerisi için ümit vaad eden futbolcuları bünyemize katmayı planlıyoruz. Önceliğimiz kendi kendine yetecek bir kulüp yapısı oluşturmak. 3 yıllık planlamayla hem kulübün, hem de takımın örnek bir yapıya kavuşacağına inanıyorum. Önemli olan camiada sağlanan bu bütünlüğün devam etmesi” dedi.

#Trabzonspor
#Haluk Şahin
#Medipol Başakşehir
#VAR
5 yıl önce