|

Vedat Muriqi: Fenerbahçe kazansın yeter

Fenerbahçe’nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi, golle tartılan bir mevkide görev yaptığını hatırlattı; “Önemli olan gol atmam değil. Takım kazandıysa ne mutlu bana. Hem ben gol atıp hem de takım kazanırsa, tabii ki daha fazla mutlu olurum” ifadelerini kullandı.

Ergün Balcı
04:00 - 28/10/2019 Pazartesi
Güncelleme: 09:16 - 28/10/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Vedat bu sezon ligde çıktığı 9 maçta 5 gol kaydetti.
Vedat bu sezon ligde çıktığı 9 maçta 5 gol kaydetti.

Fenerbahçe’nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi, ligde farklı kazandıkları Konyaspor maçından sonra basın mensuplarıyla yaptığı sohbette takım vurgusuna dikkat çekti. Konyaspor maçında attığı golle ilgili “Kaleyi karşıya aldığımda tamamen vurmaya odaklandım. Sert bir vuruş yaptım, güzel gol oldu. İnşallah gollerimin devamı gelir, gollerimin ardı arkası kesilmez” yorumunda bulunan Vedat Muriqi, “Önemli olan gol atmam değil, forvetim, golle tartılan bir mevkide oynuyorum, ama futbol görüşüme göre gol atmamdan daha önemli olan takımımın kazanması. Takımım kazansın yeter, takım kazandıysa ne mutlu bana. Hem ben gol atıp hem de takım kazanırsa tabii ki daha fazla mutlu olurum” açıklamasında bulundu. Fenerbahçe’de çok yetenekli futbolcularla oynadığını belirten Kosovalı golcü, “İsim isim saymayayım çünkü hepsi yetenekli. Onlar hücuma ne kadar fazla katkı sağlarsa ceza sahasında ne kadar çok çoğalırsak benim için de avantaj oluyor. Bizim amacımız da zaten o. Fenerbahçe sürekli hücum düşünen hücum oynayan bir yapıya sahip. Hocamız da futbolcular olarak bizler de aynı mantalite aynı düşüncedeyiz. Sadece ben değil her forvet ne kadar çok destek görürse o kadar fazla gol atar” şeklinde görüşlerini dile getirdi.


"Milli araya lider girmek istiyoruz"

Bu sezon Süper Lig’de inanılmaz bir rekabetin söz konusu olduğu görüşünde bulunan Muriqi, “Bundan 7-8 sene önce 9. haftada ilk 3-4 şekilleniyordu. Zirve yarışı belli oluyordu. Artık böyle bir şey yok, ligde her takım her takımı yenebiliyor. Bir seri yakalayarak milli takım arasına lider girmek istiyoruz. 2 maçımızı başarıyla atlattık. Önümüzdeki deplasmanda Kayseri ve içeride oynayacağımız Kasımpaşa maçlarını da alarak bu hedefimize ulaşacağız” dedi.



"Bana karşı daha fazla önlem alıyorlar"

“Rakipler daha fazla merkezi savunduğunda benim de işim zorlaşıyor” diyen golcü oyuncu, “Bana karşı daha fazla önlem alınıyor. Ama etrafımda yetenekli futbolcularla oynadığım için yine de pozisyonlara giriyorum, pozisyonları değerlendirmeye çalışıyorum. İnşallah Fenerbahçe formasına layık olurum. Elimden gelenin fazlasını vermeye çalıyorum. Bunu yaparsam ne mutlu bana. Taraftarlarımız ilk geldiğinden beri bağrına basıyorlar bana çok güveniyorlar. O güvenini boşa çıkarmamaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

  • "Uykuma ve beslenmeme dikkat ediyorum"
  • "Futbolun ömrü kısa. Bir futbolcu başarılı olmak istiyorsa kendine iyi bakmak zorunda. Ben de kendime iyi bakmaya çalışıyorum. Sadece iyi idmanla değil, uykuma da beslenmeme de dikkat ediyorum. İyi idman iyi uyku iyi beslenme üçü birleşince başarı da geliyor hem de kendimi fizik anlamda iyi hissediyorum. Elimden geldiği kadar da mücadele etmeye çalışıyorum. Sadece idman ya da maç performansı değil maçtan sonra ya da idman sonrası yapacağımız ilk 2-3 saat dinlenme, beslenme, uyku bir sporcu için çok önemli. Bunlara daha çok dikkat etmeye çalışıyorum. Dikkat ettiğim sürece de bunun faydasını gördüğümü düşünüyorum."
  • "F.Bahçe maçlarına ayrı motivasyonla çıkardım"
  • "Fenerbahçe formasını giyen sadece Vedat Muriqi değil, kim giyerse giysin bu formayı rakipler önlem alıyor. Fenerbahçe’ye karşı oynadıklarında rakipler daha fazla motive oluyor. Ben de kendimden biliyorum. Ben de Rize’de oynarken Fenerbahçe maçlarında daha fazla motive oluyordum. Kadıköy’de böyle bir seyirci önünde oynamak her futbolcu için ekstra motivasyon oluyor."






#Fenerbahçe
#Vedat Muriqi
#Luiz Gustavo
4 yıl önce