|

Volkan Demirel mi, Babacan mı?

Volkan Demirel - Volkan Babacan kıyaslaması dünkü Başakşehir - Fenerbahçe maçının ardından bir kez daha yapıldı. Milli Takım'ın kalesini kim korusun soruları sorulurken, ikilinin yaşadığı rekabet geçmişe dayanıyor.

Yeni Şafak
09:47 - 10/05/2016 Salı
Güncelleme: 08:08 - 10/05/2016 Salı
Diğer
Volkan Babacan - Volkan Demirel kıyaslaması uzun süredir devam ediyor.
Volkan Babacan - Volkan Demirel kıyaslaması uzun süredir devam ediyor.

Başakşehir - Fenerbahçe maçında gözler iki takımın kalecinin üzerindeydi. Volkan Demirel'in Kazakistan maçında sahayı terk etmesinin ardından kaleyi devralan Volkan Babacan, EURO 2016'da kaleyi koruyacak.



Demirel'in kadro dışı kalması ve kaleyi Babacan'ın devralması tartışmaları ve farklı fikirleri de beraberinde getirdi. İki file bekçisi bu tartışmaların ardından bugün karşı karşıya geldi. Aslında ikilinin rekabeti çok eskiye dayanıyor. İki kaleci üç yıl boyunca birlikte Fenerbahçe'de forma giydiler. Babacan, kariyerinin ilk yıllarında Volkan Demirel'in yedeğiydi.



2007-2010 arası Volkan Demirel'in üstün performansı sebebiyle forma şansı bulamayan dönemin genç kalecisi takımdan ayrılmıştı. Önce Kayseri, ardından Manisa ve son olarak Başakşehir'in yolunu tuttu. Zaten kariyeri de burada değişti. Doğru takımla buluşan Babacan, sonunda hayal ettiği milli takım hedefine ulaştı.





Volkan Babacan'ı keşfeden adam Aragones

Fenerbahçe döneminde Babacan, kendisinden daha tecrübeli ve yaşça büyük olan Demirel'in arkasında Aragones dönemi dışında forma bulamadı. Volkan Babacan'daki potansiyeli ilk keşfeden isimde İspanyol teknik adam olmuştu.



Volkan Demirel gibi bir isim olmasına rağmen 20 yaşındaki Babacan'a güvenmiş ve 2008/09 sezonunda 15 maçta görev vermişti. Hatta Beşiktaş'a karşı kaybedilen kupa finalinde Demirel'e rağmen Babacan'ı tercih etmişti. O maçta Volkan Babacan, hatalı bir de gol yemişti.





#Volkan Demirel
#Volkan Babacan
#Süper Lig
8 yıl önce