|

Wenger'den Van Persie itirafı

Arsenal’in teknik direktörü Arsene Wenger, Bournemouth ile oynayacakları maç öncesi eski futbolcusu Benik Afobe ile ilgili konuştu ve Robin van Persie’den örnekler verdi.

Yeni Şafak
17:48 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 17:55 - 5/02/2016 Cuma
Diğer

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in teknik direktörü Arsene Wenger, Bournemouth'ta forma giyen eski futbolcusu Benik Afobe hakkında konuşurken Fenerbahçeli Robin van Persie'den örnek verdi.



Bournemouth'un Ocak ayında 10 milyon pound'a Wolves takımından kadrosuna kattığı forvet Afobe, bir yıl önce Arsenal'den 1.8 milyon pound'a transfer edilmişti. Yeni kulübüyle onyadığı 4 maçta 3 gol atarak dikkatleri üzerine çeken Afobe, önümüzdeki lig maçında eski takımı Arsenal'e karşı sahaya çıkmaya hazırlanıyor.



Afobe'nin Arsenal'de neden şans bulamadığına değinen Wenger, “ O çok genç ve önünde büyük fırsatlar var. Kadromuzda o dönem Robin van Persie gibi önemli isimler vardı. O da şansını başka yerde denemek istedi" dedi. Tecrübeli çalıştırıcı, “ Genel olarak bizim yaptığımız onları hayatlarında başarılı olmaları için eğitmek. Bunu başka bir yerde başarabilirlerse bu bizi tabii ki mutlu eder" ifadelerini kullandı.



22 yaşındaki futbolcu Arsenal'de forma giydiği 2010-2015 yılları arasında 6 kez kiralık olarak gönderildi ve A takımla hiçbir resmi maça çıkmadı.



#robin van persie
#arsene wenger
#arsenal
8 yıl önce