|

Ya peşin ya da hiç

İlk etapta sarı-kırmızılılara, 7 milyon Euro'luk teklifte bulunan İngiliz ekibi, bu kez kiralamayı gündeme getirdi. Sezon sonuna kadar 1 milyon Euro, satın alma opsiyonu 8 milyon Euro olan öneri geri çevrildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/01/2016 mardi
Yeni Şafak

Galatasaray'da Burak Yılmaz'ın takımdan ayrılma ihtimali devam ederken, İngiliz West Ham United Kulübü, yeni bir teklifle sarı-kırmızılı kulübün kapısını çaldı. İlk etapta Burak Yılmaz için 7 milyon Euro'luk teklifte bulunan İngiliz kulübü, bu kez kiralama formülünü gündeme getirdi. Ancak UEFA Finansal Fair Play kriterleri nedeniyle Avrupa'dan men tehlikesiyle karşı karşıya olan, yeni transfer için nakite ihtiyaç duyan G.Saray yönetimi, kiralama teklifini geri çevirdi. West Ham United Kulübü'nün Burak için sezon sonuna kadar 1 milyon Euro kiralık teklifi ilettiği, satın alma opsiyonu için de 8 milyon Euro verdiği öğrenildi. Burak Yılmaz'dan gelecek parayı transferde kaynak olarak kullanacak yönetim transferin kiralık olarak gerçekleşmesinin mümkün olmadığını İngiliz kulübüne bildirdi.



BURAK GİTMEYE SICAK BAKIYOR


Osmanlıspor maçı sonrası transferi hakkında “Her şey iki gün içinde belli olur” diyen Burak Yılmaz'ın da İngiltere'ye gitmeye sıcak baktığı öğrenildi. Sarı-kırmızılı forma altında önemli başarılara imza atmasına rağmen taraftarların maçlarda kendisi için gösterdiği tepkiyi 'vefasızlık' olarak değerlendiren 31 yaşındaki oyuncu, yeni bir sayfa açmak istiyor. Burak, Osmanlı maçında attığı gol sonrası tribünlere el sallaması, 'takımdan ayrılıyor' yorumlarını neden olmuştu.



Adriano için kiralık girişimi


G.Saray, Milan'ın Brezilyalı golcüsü Adriano'yu satış opsiyonlu kiralamak için girişimlerini sürdürüyor. Oyuncunun menajeri Gilmar Veloz yaptığı açıklamada, "Birçok teklif var. Galatasaray'ın ilgisi de doğru. Hatta Milan CEO'su Galliani ile bu konuyu konuştuk. Teklifi ilettim. Galatasaray ilk etapta kiralamak istiyor ancak İtalyanlar şu an bunu istemiyorlar. Bu iş cuma gününe kadar netleşir" dedi. Bu arada Danimarka ekibi Aalborg, sarı-kırmızılıların da talip olduğu Litvanyalı golcü Lukas Spalvis'in transferi konusunda bir kulüple görüşmelere başladığını açıkladı, ancak kulüp ismi telaffuz etmedi.



6 sezonda 150 milyon Euro


UEFA Finansal Fair Play kriterlerini yerine getirmediği gerekçesiyle gelecek iki sezonda Avrupa kupalarından men edilme riski bulunan G.Saray'ın son 6 sezonda transfere harcadığı rakam dudak uçuklatıyor. Son 6 sezonda 67 transfere imza atan sarı-kırmızılı kulüp, bu transferler için 150 milyon Euro bonservis ücreti ödedi. G.Saray'a UEFA'da sıkıntı yaşatan dönemde başkanlık yapan Ünal Aysal, transfer ettiği 42 futbolcuya 110 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Duygun Yarsuvat döneminde ise hiç transfer yapılmadı.



Linnes 11'de başlayacak


G.Saray, Ziraat Türkiye Kupası'nda E Grubu'nun son maçında bugün Kastamonu ile Türk Telekom Arena'da karşılaşacak. Gruptan lider çıkmayı garantileyen sarı-kırmızılıların, Kastamonu karşısına yedek kadro ile çıkması bekleniyor. Henüz ligde forma giymeyen, daha önce Akhisar ile oynanan kupa maçında görev yapan yeni transfer Linnes, bu maçta 11'de sahada olacak.



Dursun Özbek'ten salon ve çatı müjdesi




G.Saray Başkanı Dursun Özbek, salon projesi ile ilgili detaylar verdi, bu projeyle GSGM ile aralarındaki 18 ayrı davanın çözüme ulaşacağını söyledi. Özbek; "Arsanın sahibi GSGM. Ankara'ya gidip görüştüm. Onlar bunun mümkün olduğunu ancak statla ilgili aramızda sorunlar olduğunu söylediler. Hepsini iyi niyetle çözeceğimizi anlattım. Çatıyı da bu arada halletmiş olacağız. Çatı çözüldü mü, stadın üst kullanım hakkı ile ilgili sorun da çözülmüş olacak” dedi. Salon için kulübün kasasından para çıkmayacağını belirten Özbek, "Otel için bir bankaya dedik ki, 'otel bittiği anda gelire ortaksın ve paranı almaya başlayacaksın.' Önce vermek istemediler. 'Daha önce Ünal Aysal'a bu krediyi verdik, o gitti Telles'i aldı' cevabını verdiler. Ben kefaletimi verdim ve krediyi aldık” şeklinde konuştu.






#Burak Yılmaz
#burak yılmaz transferi
#Galatasaray
#West Ham United
#Fair Play
#Duygun Yarsuvat
il y a 8 ans