|

Yanal gitti işleri bitti

Trabzonspor’da, Yeni Malatyaspor mağlubiyeti sonrası 6 yöneticinin istifa etmesinin yankıları sürüyor. Ersun Yanal'ın göreve getirilmesinde ve bazı hatalı transferlerde etkin rol alan bu isimlerin, aldıkları kararın altında ise yeni sezonda transfer için yetkilendirilmemelerinin yattığı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/10/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 02:59 - 24/10/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
Trabzonspor'da 6 yöneticinin istifası gündemdeki yerini koruyor.
Trabzonspor'da 6 yöneticinin istifası gündemdeki yerini koruyor.

Trabzonspor, geçen hafta başında teknik direktör Ersun Yanal ile alınan kötü sonuçlar neticisinde yollarını ayırmasının ardından bu hafta sonunda da 6 yöneticinin istifası gündemdeki yerini koruyor. Bordo-mavili kulüpte bir süredir yönetim kurulu toplantılarına katılmayan ve görevlerinden istifa eden Yiğit Oğuz Duman, Özer Bayraktar, Nevzat Aydın, Mehmet Yiğit Alp, Önder Bülbüloğlu ve Kazım Tuncay Bekiroğlu'nun Ersun Yanal’ın gönderilmesinden sonra istifa etmesi camiada tartışma konusu oldu. Yanal’ın gelmesinde etkin rol oynayan dönemin başkan yardımcısı Nevzat Aydın başta olmak üzere diğer üyeler Yanal’ın arkasında durmuş, saha sonuçları kötü gitmesine rağmen yönetim kurulu içinde kalmaya devam etmişlerdi.

NEVZAT AYDIN’IN SCOUT EKİBİ

Geçen sezon başında teknik direktör Ersun Yanal ile birlikte Scout ekibi oluşturup, futbolcu izlemek için bu ekibe ofis tahsis eden dönemin başkan yardımcılarından Nevzat Aydın, Yanal ile tek yetkili olarak bu transferleri gerçekleştirmişlerdi. Aydın ile birlikte daha önce Sadri Şener başkanlığındaki yönetim kurulunda yer alan Önder Bülbüloğlu, Tuncay Bekiroğlu ve Özer Bayraktar bu sezon başında yapılan transferlerde Başkan Muharrem Usta tarafından görevlendirilmeyince yönetim kurulu içindeki bölünmenin fitilini ateşlediler ve Ersun Yanal’ın gönderilmesiyle de düğmeye bastılar.


İSTANBUL’DA KARAR ALDILAR!

Transfer görüşmelerinin içinde aktif rol alamayan ve bundan duyduğu rahatsızlığı zaman zaman ortaya koyan dönemin başkan yardımcılarından Nevzat Aydın, yönetimdeki görevlerinden istifa ettikten sonra Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’ya karşı her fırsatta karşı görüşlerini dile getirmişti. Ersun Yanal’ın gönderilip, teknik direktör Rıza Çalımbay’ın alınmasıyla ilk istifa Emre Aksoy'dan gelmişti. Evkur Yeni Malatyaspor maçından bir gün önce bordo-mavili kulüpte daha önce yönetim kurulu üyeliği yapan isimlerle İstanbul’da bir araya gelen bu 6 yönetici, prensipte istifa kararı alıp, bu kararlarını Malatyaspor karşılaşmasının ardından hayata geçirdiler.

Çıkış maçı Galatasaray

Süper Lig'de aldığı başarısız sonuçlarla zirve yarışından uzaklaşan Trabzonspor, yeni sayfa açmaya hazırlanıyor. Bordo-mavili kulübün Asbaşkanı Ahmet Çubukçu ise derbi öncesi yaptığı açıklamada, Galatasaray mücadelesinin bir çıkış maçı olacağına inandıklarını belirtti. Çubukçu, Trabzonspor’un büyük bir camia olduğunu bu zor günleri kenetlenmeyle aşabilecek güçte olduklarını söyleyerek, ''Kaliteli bir kadromuz var. Bu kadronun uyum sorunu zaman aldı fakat bir yerden başlamamız gerekiyor ve inanıyorum ki Galatasaray maçı da başlama ve yeniden varlığımızı gösterme maçı olacak” dedi. Ersun Yanal’ın gönderilmesinden sonra ayağının tozuyla Evkur Yeni Malatyaspor maçına çıkan yeni teknik direktör Rıza Çalımbay ise, hafta başında futbolcularla yaptığı toplantıda geçmişe dair her şeyi bir kenara bırakarak, lige yeniden başlamaları gerektiğini söyledi.


Trabzonspor böyle güçlükleri aşmış bir takım

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bordo-mavili takımın güçlükleri aşmış bir takım olduğunu söyledi. Dünkü idman öncesi açıklamalarda bulunan Çalımbay, "Tek sıkıntım sakat oyuncuların bir an önce takıma dönmesi. Onlar da dönerse 1-2 hafta içerisinde gerçek gücümüzü göstereceğiz. Bizim için şu anda en önemli şey çarşamba günü oynayacağımız kupa maçı. Eksiklerimiz ve cezalı oyuncularımız var. Görmediğimiz arkadaşlarımızı oynatacağız. Çorum'dan galibiyetle dönmemiz gerekiyor. Bir an önce düzlüğe çıkmak ve yolumuza bakmak istiyoruz. Birlik beraberlik içerisinde olmamız, kenetlenmemiz gerekiyor. Trabzonspor böyle güçlükleri aşmış bir takım" diye konuştu.


Burak yok Kucka belirsiz

Bordo-mavili ekipte, Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesinin 79. dakikasında sakatlanarak yerini Rodallega'ya bırakan Burak Yılmaz'dan beklenen kötü haber geldi. Maç sonrası yaptığı açıklamada, ''Tahminim 2-3 hafta sahalardan uzak kalacağım'' diyen 32 yaşındaki futbolcunun yapılan kontrollerde sağ arka adalesinde zedelenme olduğu ve 2-3 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Galatasaray maçında forma giyemeyecek yıldız ismin yerine Rodallega'nın görev yapması bekleniyor. Bordo-mavili takımda Yusuf Yazıcı'nın, Malatyaspor maçında direkt kırmızı kart görmesiyle Galatasaray derbisinde kimin forma giyeceği de merak konusu olmuştu. Juraj Kucka'nın yapılan kontrollerinde durumunun belirsiz olduğu belirtilirken, Malatya maçında sakatlanan Hubocan'ın da oynayıp oymayacağının yine belirsizliğini koruduğu ifade edildi.

#Trabzonspor
#Ersun Yanal
#Yönetici
#İstifa
٪d سنوات قبل