|

Yapılandırma son şansımız

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulüplerin mali çıkmazı konusunda, “Deniz tükendi. Kulüplerimizin geliri, giderlerinin 4 kat altında. 18 kulübün borcu 15 milyar TL. Gelirleri de bunun 4’te biri kadar. Bu kar, bu güneşe dayanmaz. Devletimiz bu duruma müdahale etti” dedi.

Umut Yılmaz
04:00 - 13/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 04:27 - 13/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Mustafa Cengiz
Mustafa Cengiz

Galatasaray Spor Kulübü ve Denizbank, Türkiye’de ilk kez Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda nakit kullanmadan ödeme döneminin temelini atacak önemli bir iş birliği gerçekleştirdi. Yapılan anlaşma çerçevesinde taraftarlar, stadyum ve çevresindeki mağazalar, büfeler ve GS Store’da yapacakları alışverişlerde, Türkiye’nin ilk dijital cüzdanı fastPay ile nakitsiz, kolayca ve güvenle ödeme yapabilecekler. Basın toplantısında kulüplerin maddi sıkıntılarına değinen ve yeniden yapılandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Yeniden yapılandırma uzun süredir gündemde. Deniz tükendi. Kulüplerimizin ortalama geliri, giderlerinin 4 katı altında. Süper Lig’deki 18 kulübün borcu 15 milyar TL. Gelirleri de bunun 4’te biri kadar. Bu kar, bu güneşe dayanmaz. Devletimiz bu duruma müdahale etti, bundan kimse rahatsız olmamalı. Devletin asli görevlerinden biri budur. Yapılandırmaya 6 ay önce başlandı. Devletimiz herkese sordu. Biz, harcamaların kontrol altına alınmasını ve yönetimlerin denetlenmesini önerdik. Fakat bu konuda devletimize teşekkür yerine anlamsız tepkiler oldu. Devletimizden ricamız, bir an evvel bu işi sonlandırmaları. Taraftarlar da, devletin kulüpleri ele geçirme gibi bir niyetinin olmadığını bilsin. Birçok kulüp için bu son şans. Galatasaray olarak biz ilk kez kara geçtik ama bütün kulüpler ayağını yorganına göre uzatmalı” dedi.

3 YILDA 147 MİLYON EURO ZARAR ETTİK

Galatasaray’ın UEFA ile yaptığı finansal fair play anlaşmasının benzerinin TFF tarafından uygulanacağını vurgulayan Cengiz, “G.Saray olarak bir tecrübe kazandık. 3 yılda 5 milyon Euro yerine 147 milyon Euro zarar ettik. UEFA buna rağmen mali çalışmalarımızı görerek bize yeniden bir fırsat verdi. Devlet de bunu yapmaya çalışıyor. Kulüpler mali lisans alacak. Uluslararası bağımsız denetleme şirketi denetleyecek. Her aldığımız transferde, UEFA’ya hesap veriyoruz. Aynı sistemin benzeri Türk kulüplerine uygulanacak. Kulüpleri yönetilebilir hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

  • Muslera’nın dönüşü
  • Bu sezon 25. haftaya kadar 25 gol yiyen Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Antalyaspor karşısındaki performansıyla maça damgasını vurdu. Önceki maçlarda performansıyla eleştirilen Uruguaylı kaleci, Antalyaspor maçındaki kurtarışlarıyla adeta gecenin gidişatını değiştiren isim oldu. 70 dakika itibariyle 5 önemli kurtarışa imza atan Fernando Muslera, şu anda da Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan’ın ardından ligin en çok kurtarış yapan ikinci kalecisi konumunda.
  • Gol yükü orta sahada
  • Süper Lig’in en golcü takımı olan Galatasaray’da orta sahada görev alan futbolcular, skora çok önemli katkı sağladı. Süper Lig’in geride kalan bölümünde Galatasaray hanesine yazılan 52 golün 50’sini sarı-kırmızılı futbolcular kaydederken, 2 golü ise rakip oyuncular kendi kalelerine attı. Sarı-kırmızılı takımda orta sahada görev yapan futbolcular, toplamda 31 kez ağları havalandırarak skora yüzde 60’lık bir katkı verdi. Galatasaray’da orta saha oyuncuları Henry Onyekuru, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Emre Akbaba, Badou Ndiaye, Ryan Donk, Fernando Reges ile devre arasında takımdan ayrılan Garry Rodrigues ligde fileleri havalandırdı. Sarı-kırmızılı ekipte genelde kanatta görev alan hücuma yönelik orta saha oyuncusu Onyekuru, attığı 11 golle takımın en skorer ismi konumunda bulunurken, Feghouli 6, Belhanda 4, Rodrigues 3, Emre Akbaba, Ndiaye, Donk ikişer, Fernando Reges de bir kez topu filelere gönderdi. Galatasaray’ın santrforları, Süper Lig’in geride kalan bölümünde 14 gol atarak, skora yüzde 27’lik katkı sağladı.
  • Diagne kendine inanıyor
  • Galatasaray’da ikinci golünü atan Mbaye Diagne kendine geldi. Antalyaspor maçında suskunluğu bozarak 90+3’te kafa golü atan Senegalli forvet, gelecek adına umut veren açıklamalarda bulundu. Ligdeki gol sayısını 22’ye çıkaran başarılı oyuncu, “Galatasaray’a gol atmak için geldim. Bulduğum gol özgüvenimi arttırdı. Önümüzdeki haftalarda gollerimin devamının geleceğini biliyorum” ifadelerini kullandı.


#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
5 yıl önce