|

Yarıştan kopmadık

Sarı-kırmızılıların sezon başında Bursaspor'dan transfer ettiği milli stoper Serdar Aziz, Kasımpaşa maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Serdar, “Şampiyonluk yarışından kopmuş değiliz. Hiçbir rakipten çekinmiyoruz ancak herkesin daha fazla sorumluluk alması gerekiyor” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 06:49 - 3/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Galatasaray'ın başarılı stoperi Serdar Aziz, yarın oynanacak Kasımpaşa maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Geçen hafta Bursaspor karşısında iyi bir galibiyet aldıklarını belirten Serdar, “Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Bu hafta daha iyisini yapıp, daha iyi sonuçlar almaya devam etmek istiyoruz. Şampiyonluk yarışından kopmuş değiliz. Bir kaç galibiyet ile toparlayacağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki 4 maçı kazanacağız. Puan kaybettiğimiz maçları kazanabilirdik, kötü oynamadık. Fenerbahçe maçında kötü oynadık sadece. Ancak o maçta da Fenerbahçe güzel oynamadı” dedi. Galatasaray gibi bir dünya kulübünün basit hatalarla gol yememesi gerektiğini açıklayan genç stoper, “Defans yapmak önde başlıyor. Sadece 4'lü defansla takım defansı olmuyor. Antrenmanlarda buna iyi çalışıyoruz, ancak şu ana kadar karşılığını alamadık. Herkes iyi niyetli, herkes vurmaya çalışıyor, toptan, rakipten korkmuyoruz. Herkesin daha fazla sorumluluk alması gerekiyor” diye konuştu.



SOL STOPER DE OYNARIM


Sezon başında Bursaspor'a verilen 4.5 milyon Euro'luk bonservisin kendisi üstünde baskı oluşturmadığını belirten genç stoper, sakatlığıyla ilgili olarak, “Baştan sakat olduğum için fazla konuşuldu. Bu da normaldir. Benim hedefim takıma yardım etmek, katkı sağlamak. Elimden geleni yapıyorum ve çalışıyorum. Çok çalıştım. Ekstra idmanlar yaparak bu duruma geldim. Uzun süre sakatlık ve ameliyat geçirdim. Bu sakatlığın bana yaradığını düşünüyorum” diye konuştu. Fenerbahçe derbisinde yaptığı hata için de görüşlerini belirten Serdar, “Bir anlık konsantrasyon hatası, benim için her şey iyi giderken, görmedim, gelmiş arkamdan. Bunu unutmak gerekiyor” dedi. Oyun tarzının Real Madrid'in yıldızı Sergio Ramos'a benzetilmesinden gurur duyduğunu belirten 26 yaşındaki oyuncu, “Onu çok seviyorum, beğenerek takip ediyorum” dedi. Bursaspor'da yıllarca sol stoper oynadığının da altını çizen milli savunmacı, “Burada da oynarsam sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum. Şu an Hakan ağabey sol ayaklı olması nedeniyle sol stoper oynuyor. Ama hocamız 'sol stoper oynayacaksın' derse, oynarım” şeklinde konuştu.



Derbi berabere bitsin


Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, bugün Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbinin berabere bitmesini istediğini açıkladı. Takımına güvendiğini belirten Hollandalı teknik adam, zirve ile farkın kapanacağına inandığını da sözlerine ekledi.







Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, ligde bugün oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi için yaptığı değerlendirmede, “Derbi için beraberliği seçerim" dedi. Bu durumda rakiplerin toplam 4 puan kaybedeceğini belirten Hollandalı çalıştırıcı, "Biri kazandığında 3 puan olacak. Başakşehir ile aramızda 7 puan var ama lig maratonu uzun. Farkın kapanacağını düşünüyorum” dedi. Riekerink, "Aldığımız 23 puan var. Hamza Hamzaoğlu dönemi sonrası biz geliyoruz. O kadar kötü bir durum yok. Kaybedilmiş puanlara rağmen istikrarlıyız. Fenerbahçe ve son kupa maçı gibi canımızı yakan karşılaşmalar da oldu” diye konuştu. Hollandalı hoca, devre arası transferi içinse, “Şu anda elimde bulundurduğum kadroya güvenim sonsuz. Ocak dönemi yaklaşıyor. Bu haftalar bunların konuşulduğu dönemler. İmkan varsa ekstra kalite katabilecek bir oyuncu varsa transfer olabilir” ifadelerini kullandı. Tolga'nın bugün idmana katılmasını beklediğini belirten Riekerink, Sigthorsson içinse, “Ne zaman takıma dönecek biz de bilemiyoruz” diye konuştu.



Kasımpaşa'ya Timsah tarifesi


G.Saray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Bursa'yı 3-1 yenen takımda 9 değişiklik yaparak kupadaki Elazığ maçına çıkmıştı. 1-1'lik skor ve futbol eleştirildi. Hollandalı hoca, Kasımpaşa karşısında Bursaspor kadrosunu sahaya sürmeyi planlıyor. Tek değişikliğin Linnes'in yerine cezası sona eren Carole olması bekleniyor. Muslera'nın önünde yine Serdar-Hakan ikilisi görev yapacak. Sağ bekte Sabri, ön liberoda Selçuk ile De Jong yer alacak. Sneijder 10 numarada, Podolski ise ileri uçta oynayacak.





#Serdar Aziz
#Galatasaray
7 yıl önce