|

Yeni Kartal sahne alıyor

Süper Lig’in ilk yarısında istediği skorları alamayan ve devre arasında kadrosunda değişiklikler yapan Beşiktaş, ikinci yarıya kayıpsız başlayıp zirveden uzaklaşmak istemiyor. Siyah-beyazılarda tüm gözler yeni transferler Burak Yılmaz ve Isimat-Mirin’in üzerinde olacak. Şenol Güneş’in Quaresma kararı ise bugün belli olacak.

Haber Merkezi
04:00 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 03:56 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş
Beşiktaş

Beşiktaş, Süper Lig’in ikinci devresinin ilk maçında deplasmanda Akhisarspor ile karşılaşacak. Akhisarspor-Beşiktaş karşılaşması ikinci yarının ilk maçı olsa da her iki takım açısından oldukça büyük bir önem taşıyor. Süper Lig’in ilk devresini 26 puanla lider Medipol Başakşehir’in 9 puan gerisinde kapatan siyah-beyazlılar için ikinci yarıda her maç final niteliğinde. UEFA Avrupa Ligi’nden elenen, 1 yıl cezalı olduğu için Ziraat Türkiye Kupası’nda yer almayan Beşiktaş, şampiyon olabilmek için ikinci devrede olağanüstü bir performans göstermek zorunda. Sıralamada 7. durumda olan siyah-beyazlıların işi bir hayli zor görünse de başta yönetim olmak üzere teknik direktör Şenol Güneş’in de inancı üst seviyede. Sezonun ilk yarısında en büyük sorun olan santrfor problemini Burak Yılmaz’ı transfer ederek çözen siyah-beyazlı takım, Pepe’nin yerine de Isimat-Mirin’i alarak kadrosunu güçlendirdi.

BURAK SAHADA OLACAK

Akhisar maçı ile başlayacak 2. devrede uzun bir galibiyet serisi yakalanması halinde şampiyonluk şansının çok yükseleceğine inanan yönetim ve teknik heyet, artık tüm işin futbolcularda olduğunu düşünüyor. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Akhisarspor karşısına çıkaracağı kadroyu hemen hemen belirlemiş durumda. Hafta içi yapılan basına açık idmanlardaki taktik çalışmalarda, maçta oynatacağı 11’i çok belli etmeyen ve genelde son idmanda kararını veren Güneş, bu kez haftanın ilk idmanında taktik çift kaleyi doğrudan 11’i belirleyerek oynattı. Yeni transferler Burak Yılmaz ve Isimat-Mirin’in olduğu 11’i taktik maç boyunca değiştirmeyen tecrübeli teknik adam, Akhisarspor karşısına çıkaracağı kadronun mesajını da vermiş oldu.

QUARESMA NETLEŞMESİ

Kaleyi Karius’a emanet edecek olan Güneş, Adriano’nun cezası sebebiyle oynamayacağı maçta geri dörtlüyü Gökhan Gönül-Vida-Mirin ve Caner Erkin’den oluşturdu. Orta ikilide Atiba ve Dorukhan’a görev veren Şenol Güneş’in hücum hattı, bir oyuncu dışında net durumda. Taktik maçta Lens-Ljajic ve Güven’i tercih eden Güneş’in, son anda Quaresma’yı 11’e koyarak Lens veya Güven’den birini yedeğe çekmesi de ihtimaller dahilinde. Tecrübeli teknik adamın santrfordaki tercihi ise herkesin performansını merakla beklediği Burak Yılmaz olacak.

  • Muhayer imzayı attı
  • Beşiktaş’ın transferi için görüşmelere başladığı Muhayer Oktay, sağlık kontrolünden geçti ve imzayı attı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, transfer görüşmelerine başlanan 19 yaşındaki futbolcunun Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçtiği bildirildi. Almanya’da Bochum ve Düsseldorf altyapılarında forma giyen Muhayer Oktay, orta sahada görev alıyor. Siyah-beyazlıların gençleştirme operasyonunun bir parçası olan genç futbolcu, Beşiktaş’a 4.5 yıllık imza attı.
  • Sağ bekte aceleye gerek yok
  • Ara transfer döneminin başlamasıyla beraber kadrosuna forvet ve stoper takviyesi yapan Beşiktaş, sağ bek transferi için acele etmiyor. Teknik direktör Şenol Güneş’in bu konuda ısrarcı olmaması nedeniyle beklemeye geçen siyah-beyazlı yönetim, transfer döneminin sonuna doğru bir piyasa yoklaması yapacak ve bütçesine uygun bir alternatif bulursa transfer edecek.
  • Akhisar’la 14. randevu
  • Beşiktaş ile Akhisarspor, Süper Lig’de bugün 14. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 13 maçtan 7’sini siyah-beyazlılar, 2’sini Ege temsilcisi kazandı, 4 müsabaka da berabere bitti. Beşiktaş’ın 27 golüne, rekabette 6 maçtır galip gelemeyen Akhisarspor 17 golle yanıt verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan müsabakayı Beşiktaş 2-1 kazandı. Öte yandan Beşiktaş, Akhisarspor ile deplasmanda 7. kez karşı karşıya gelecek.
#Beşiktaş
#Burak Yılmaz
#Şenol Güneş
#Quaresma
5 yıl önce