|

Yılın son derbisi nefes kesecek

Türk futbolunun ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile Galatasaray, Vodafone Park’ta 2018’in son derbisinde karşılaşacak. Zirve yarışından uzaklaşmak istemeyen her iki takım da sahaya mutlak 3 puan parolasıyla çıkacak. Mağlubiyetle ayrılan taraf, prestijden çok daha fazlasını kaybedecek.

Haber Merkezi
04:00 - 2/12/2018 Pazar
Güncelleme: 03:48 - 2/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş ile Galatasaray, bugün Vodafone Park’ta yılın son derbisinde kıyasıya bir puan mücadelesine çıkacak.
Beşiktaş ile Galatasaray, bugün Vodafone Park’ta yılın son derbisinde kıyasıya bir puan mücadelesine çıkacak.

Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği gün geldi çattı... Türk futbolunun ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile Galatasaray, bugün Vodafone Park’ta yılın son derbisinde kıyasıya bir puan mücadelesine çıkacak. Zirve yarışından kopmak istemeyen her iki takım da sahaya mutlak 3 puan parolasıyla çıkacak. Siyah-beyazlılar, evindeki karşılaşmayı kazanırsa hem rakibiyle puanları eşitleyecek hem de zirveden uzaklaşmayacak. Aksi takdirde Beşiktaş için lig serüveni zorlu bir hal alacak. Avrupa Ligi’nde deplasmanda karşılaştığı Norveç ekibi Sarpsborg’u 2-0’dan gelerek 3-2 yenen siyah-beyazlılar, bu moralle çıkacağı karşılaşmada taraftarı önünde kazanarak ligde de yoluna devam etmek istiyor. Hafta içinde Şampiyonlar Ligi’nde Lokomotiv Moskova’ya yenilerek gruptan şansını kaybeden sarı-kırmızılılar ise, zorlu derbiyi kazanarak hem kendini taraftarlarına affetirmek hem de rakibiyle arasındaki puan farkını daha da açmak için mücadele edecek.

KARTAL’DA KADRO SIKINTISI

Sarpsborg deplasmanına sakat ve listede olmayan futbolcular nedeniyle tam 10 futbolcudan yoksun giden Beşiktaş’ta, Pepe, Babel ve Roco sakatlıklarının geçmemesi sebebiyle bugünkü maçta kesin olarak yer alamayacak. Defans hattında Pepe ve Roco’nun aynı anda sakat olması nedeniyle Vida’nın yanında Medel’in oynaması bekleniyor. Bu bölge için bir diğer tercihin ise Necip olduğu belirtildi. Sağ bekte Gökhan Gönül, sol bekte de Caner’i oynatması beklenen Şenol Güneş’in Atiba’nın yanında Oğuzhan’a yer vermeyi düşündüğü belirtildi. Bu bölge için ikinci alternatif Medel. Şilili oyuncu, ön liberoda oynarsa stoperde Necip olacak. Necip, Atiba’nın yanına geçerse bu kez Medel stoperde kalacak. Orta ikilideki 3’üncü seçeneğin ise ise Atiba-Dorukhan ikilisi olduğu kaydedildi. Hücumda sağ kanatta Quaresma’ya görev verecek olan Güneş, 10 numarada Ljajic’i oynatırken, sol tarafta Sarpsborg maçının yıldızı Lens’i tercih edecek. Teknik direktör Şenol Güneş’in santrforda ise tecrübesi nedeniyle Vagner Love’a ya da Güven’e şans vermesi bekleniyor.

ASLAN’DA 7 FUTBOLCU YOK

Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim, yardımcı antrenör Hasan Şaş, oyunculardan Donk, Rodrigues, Ndiaye ve Serdar cezalarından dolayı, Emre, Sinan ve Belhanda da sakatlıklarından dolayı derbiyi kaçıracak. Sarı-kırmızılı takımda Serdar Aziz’in, Atiker Konyaspor maçında hakeme yaptığı itiraz sonrası gördüğü kırmızı kart nedeniyle takımını yalnız bırakacağı karşılaşmada stoperde Ozan’ın yanında Maicon’un oynaması bekleniyor. Hemen önlerinde Fernando ile Selçuk’un sahaya çıkmasının planlandığı belirtilirken, kanatlarda ise Mariano ve Onyeru’nun yer alması büyük olasılık olarak duruyor. Hücumda Eren’in, hemen arkasında ise Feghouli’nin yer alması bekleniyor.

  • 344.randevu
  • Beşiktaş ile Galatasaray Süper Lig’de oynayacakları maçla birlikte 344. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 343 müsaba- kada sarı-kırmızılıların, 121’e 109’luk galibiyet üstünlüğü bulunuyor. 113 müsabakada ise beraberlik çıktı. Galatasaray’ın 482 golüne, Beşiktaş 451 kez ağları havalandırarak karşılık verdi.
1.1 milyar TL’lik heyecan

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbinin kadro değerleri 1 milyar 110 milyon TL. Süper Lig’in 14. haftasında oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesinde kadro değerlerine bakıldığı zaman sarı-kırmızılıların önde olduğu görülüyor. Transfermarkt’ın verilerine göre Cim-Bom’un kadrosunda yer alan futbolcuların toplam değeri 96 milyon Euro ile ligde ilk sırada yer alıyor. Siyah-beyazlıların kadrosunda bulunan futbolcuların toplam değeri ise 91.5 milyon Euro’luk değeriyle ligdeki en değerli ikinci takım durumunda. Merkez Bankası’nın günlük kuruna göre iki takımın toplam değerinin Türk Lirası karşılığı da yaklaşık olarak 1 milyar 110 milyon olarak dikkatleri üzerine çekiyor.


Türk Telekom’da maç gibi idman

Galatasaray Kulübü, ligde bugün oynanacağı Beşiktaş derbisi öncesinde yaptığı son antrenanını taraftarına açık yaptı. Yılın son derbisi öncesinde dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen antrenmana sarı-kırmızılı taraftarlar akın etti. Binlerce futbolsever, meşaleler yakıp uzun süre tezahüratlarda bulundu. Taraftarlar, teknik heyet ve futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak derbi öncesinde moral verdi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kulübün mağazası Gs Store’dan yaptıkları alışverişlerle de stada giriş için bilet aldı.


Güneş’li Kartal geçit vermiyor

Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde derbi maçlarda etkili performansıyla dikkat çekiyor. Siyah-beyazlı takım, 2015-2016 sezonundan beri görevde bulunan Güneş yönetiminde 14. derbi maçını bugün yapacak. Beşiktaş, Güneş yönetimindeki 13 derbi mücadelesinde G.Saray ile F.Bahçe’ye 6 kez üstünlük kurdu. 4 derbiden beraberlikle ayrılan siyah-beyazlılar, 3 maçı ise kaybetti. Güneş’li Beşiktaş, G.Saray’a karşı yaptığı 6 maçın 4’ünü kazandı. Bir maçı berabere tamamlayan Beşiktaş, sarı-kırmızılı takımdan tek yenilgisini ise geçen sezon aldı.

Aslan dışarda zorlanıyor

G.Saray, son dönemde deplasmanda derbi kazanamıyor. Sarı-kırmızılılar, önemli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye karşı bu kulvarda deplasmanda yaptığı son 7 maçta galip gelemedi. Rakip sahada son derbi galibiyetini 2014-2015 sezonunda, 4 Ocak 2015’te Beşiktaş’ı 2-0 yendiği maçta alan G.Saray, sonraki 7 deplasmandan 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrıldı. Bu dönemde Beşiktaş’a konuk olduğu 3 derbide 2 yenilgi ve bir beraberlik alan sarı-kırmızılı takım, F.Bahçe ile Kadıköy’de oynadığı 4 maçın 2’sinde berabere kaldı, 2’sini kaybetti.

Sevk ve idare Adem Ljajic’te

Son iki maçta dikkat çeken Adem Ljajic, Galatasaray karşısında da Şenol Güneş’in en büyük kozlarından biri olacak. Orta sahada üstünlük kurmak isteyen deneyimli çalıştırıcı, Atiba,Dorukhan,Ljajic ve Atiba-Oğuzhan-aLjajic seçenekleri üzerinde duruyor. Ljajic’in pozisyonun önemi daha da öne çıkarken; Güneş, Sırp oyuncudan orta sahaya yardım etmesini de istedi. Duran toplarda da Ljajic’e güvenen Güneş’in, frikik kullanacak oyuncu konusundaki tercihi yine Sırp oyuncudan yana olacak.

#Galatasaray
#Derbi
#Beşiktaş
5 yıl önce