|

Yılmayan emektar Sabri

G.Saray'da dönem dönem eleştirilen deneyimli sağ bek, önceki gün Konya'ya attığı golle takımına 3 puanı getiren isim oldu. Sabri Sarıoğlu, sarı-kırmızılı takımda geçirdiği 15 sezonda yerine alınan 10 futbolcuyla rekabet etti ve formasını vermedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:10 - 16/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Galatasaray'ın Süper Lig'de Atiker Konyaspor'u 1-0 yenerek zirve yarışını sürdürdüğü karşılaşmada, takımına galibiyeti getiren golü atan Sabri Sarıoğlu, yaşadığı sıkıntılara rağmen istikrarlı performansıyla dikkati çekiyor. Altyapısında yetiştiği Galatasaray'da 2002-2003 sezonunda oynamaya başlayan Sabri Sarıoğlu, sarı-kırmızılı camiada zaman zaman ağır eleştirilere maruz kalmasına rağmen mücadelesinde yılmadı ve forma bulmayı başardı. Sarı-kırmızılı forma ile çok önemli başarılar yaşayan tecrübeli futbolcu, Atiker Konyaspor maçında attığı golle şampiyonluk yarışındaki takımına önemli 3 puan kazandırdı. Galatasaray tribünleri ile arasında özel bir bağ bulunan ve "Reyiz" lakabıyla anılan 32 yaşındaki futbolcu, 15 sezondur top koşturduğu Süper Lig'de 345 maçta görev aldı.



KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ


İki sezon önce kadro dışı bırakılıp affedilen Sabri'nin sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Sabri Sarıoğlu, 2 sezon önce Cesare Prandelli tarafından kadro dışı bırakıldı. O dönem 21 yaş altı takımına gönderilen tecrübeli futbolcu, yönetici Abdurrahim Albayrak'ın devreye girmesiyle yaklaşık 3 aylık sürecin ardından affedildi ve takıma geri döndü. Sezon başında 1 milyon 250 bin Euro karşılığında 1 yıllık sözleşmeye imza atan Sabri'nin, sezon sonunda sözleşmesi bitiyor.


Sabri Sarıoğlu, Galatasaray kariyerinde şu ana kadar 15 kupa kazandı. Sarı-kırmızılı takım ile 6 kez Süper Lig şampiyonluğu yaşayan tecrübeli futbolcu, 4 kez de Türkiye Kupası'nı kaldırdı. Sabri, 5 kez ise TFF Süper Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.



FORMAYI KAPTIRMADI


2002-2003'ten beri Galatasaray forması giyen deneyimli sağ bek, kendi bölgesine transfer edilen 10 futbolcudan da formayı aldı. Cihan Haspolatlı, Prates, Eboue , Xavier, Serkan Kurtuluş, Salih Dursun, Veysel Sarı, Tarık Çamdal, Martin Linnes ve Luis Cavanda ile rekabet eden Sabri, her dönemde kadroda kendisine yer bulmasını bildi. Sarı-kırmızılılar, 2002-2003 sezonundan beri sağ bek mevkisine transfer ettiği 10 futbolcu için yaklaşık 19 milyon Euro para ödedi.









#Galatasaray
#Sabri Sarıoğlu
7 yıl önce