|

Yönetim mahkemeye gidiyor

Olağan Mali Genel Kurul’da, ilk sayım sonrasında kapalı usul ile ibra oylamasının yapılmasını isteyen ve bu talepleri reddedilen Galatasaray yönetimi, genel kurulu mahkemeye taşıma kararı aldı. Sarı-kırmızılı kulüpte, 2011 yılında idari yönden ibra edilmeyen Adnan Polat ve yönetimi yargı kararıyla aklanmıştı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:42 - 25/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz

Galatasaray Kulübü’nün yıllık olağan mali genel kurulunda Mustafa Cengiz ve yönetiminin ikinci dönemi idari yönden ibra edilmezken, kulüp tüzüğüne göre yönetim kurulunun 30 gün içinde olağanüstü seçimli genel kurul kararı alması gerekiyor.

Cengiz ve yönetiminin 29 Mayıs ve 31 Aralık tarihleri arasındaki ikinci dönemi mali yönden ibra edilirken, idari bakımdan ibra kararı çıkmadı. Sarı-kırmızılı kulübün tüzüğüne göre, Mustafa Cengiz ve yönetimi en geç 30 gün içerisinde olağanüstü seçimli genel kurul kararı almak zorunda. Kulüp tüzüğüne göre ayrıca Cengiz ve yönetimi idari yönden ibra edilmedikleri için bir dönem aday olamayacak.

Tüzüğün 59. maddesinde “Aklanmayan kulüp başkanı ile yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamaz ve seçilemezler” ifadeleri yer alıyor.

YÖNETİM BUGÜN TOPLANIYOR

Olağan Mali Genel Kurulda, ilk sayım sonrasında kapalı usul ile ibra oylamasının yapılmasını isteyen ve bu talepleri reddedilen Galatasaray yönetimi, genel kurulu mahkemeye taşıma kararı aldı.

Mali Genel Kurulda idari (yönetsel) bakımdan ibra edilmeyen Galatasaray yönetiminin bugün yapacağı son değerlendirme toplantısının ardından avukatları aracılığı ile hukuki yollara başvuracağı öğrenildi. Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Recevik de, sosyal medya hesabından ibra oylamasının görüntülerini paylaşıp ‘Evet’ diyen üye sayısının ilk sayımda fazla olduğunu belirtti.

Recevik, twitter hesabından önemli bir paylaşım yaptı. Bu görüntülerin de mahkemede kullanılması bekleniyor. Ayrıca Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu, Salı günü basın toplantısı düzenleyecek. Sarı-kırmızılılar, yaşanan genel kurul ve bundan sonraki süreç hakkında düşüncelerini dile getirip önemli açıklamalarda bulunacak.

Polat, yargı kararıyla aklanmıştı

Galatasaray Kulübü’nün 2011 yılında yapılan yıllık olağan mali genel kurulunda idari yönden ibra edilmeyen dönemin başkanı Adnan Polat ve yönetimi, yargı kararıyla aklanmıştı. Kongrede mali yönden ibra edilen Adnan Polat ve yönetimindeki isimler, idari yönden ibra olmamanın iptali için dava açmıştı.

Polat ve yöneticiler, yerel mahkemenin red kararını temyize götürmüştü. Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozarak Polat ve yönetim kurulu üyelerini aklamıştı. Yargıtay kararını, “Spor kulüplerinin her türlü işlem ve faaliyetlerinde önemli olan paranın hesabının verilmesi olup, mali yönden kusurlu bulunmayan yönetim kuruluna idari yönden de kusur izafe edilmesi hukuken mümkün bulunmamaktadır” şeklinde açıklamıştı.

Başkanlık için 4 isim
geçiyor

Galatasaray’da mevcut başkan Mustafa Cengiz’in aday olamayacak olması sonrasında, başkanlığa adaylıklarına koyabilecek isimler arasında 4 kişi öne çıkıyor. Mustafa Cengiz’den önce 2.5 sene kulübün başkanlığını yapan Dursun Özbek, kulübün efsane başkanlarından Faruk Süren, Galatasaray eski başkan adaylarından Ozan Korkut ve İnan Kıraç tarafından adı öne çıkarılan Divan Başkanlığı yapan Eşref Hamamcıoğlu kulislerde konuşuluyor.


Liselilerden başkası yönetemez!

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı ve kongrenin etkili ismi İnan Kıraç’ın geçtiğimiz günlerde başkanlıkla ilgili yaptığı bir açıklama, krizin ardından tekrar gündem oldu. Galatasaray’da yönetimin olağan genel kurulda, idari açıdan ibra edilmemesi sonrası büyük şok yaşandı. Yönetimin 30 gün içinde seçim kararı alması gerekirken, başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi mahkeme yoluna gidiyor. Sarı-kırmızılılarda yaşanan bu gelişmenin ardından Galatasaray’ın etkili isimlerinden İnan Kıraç’ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklama yeniden gündem oldu. 8 Mart’ta konuşan Kıraç, yeni başkan adayı aradıklarını belirterek divan başkanı Eşref Hamamcıoğlu’nu ikna etmeye çalıştıklarını belirtti ve “Hiç kimse Galatasaray Liselileri küçük görmesin. Yok saymaya da kalkmasın. Bunun sonuçlarına katlanır” diyerek genel kurulda olacakları adeta önceden belirtmişti.

  • Camia kendi kararını verir
  • Galatasaray Kulübü’nün yıllık olağan mali genel kurulunda oy çokluğu ile idari yönden ibra edilmeyen başkan Mustafa Cengiz, genel kurulun ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. “Konuşacak mısınız” sorusuna “Taraftar ve camia konuşuyor” cevabını veren Mustafa Cengiz, yönetim kuruluyla bir araya geleceklerini ve sakin kafayla durum değerlendirmesi yapacaklarını dile getirdi. Camianın kendi kararını vereceğini belirten Cengiz, “Mahkemeye gidecek misiniz” sorusuna ise “Bakacağız” yanıtını verdi.
  • 2019 yılı bütçesi kabul edildi
  • Galatasaray Kulübü’nün yıllık olağan mali genel kurulunda 2019 yılı bütçesi kabul edildi. Kulüp derneğinin 2019 yılı bütçesi 139 milyon 813 bin 925 TL gelir, 439 milyon 358 bin 744 TL gider olarak oy çokluğuyla onaylandı.

#Adnan Polat
#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
5 yıl önce