|

Yüreği olan karşıma çıksın

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Sivasspor maçında kendisine ve takıma yönelik eleştirilere yanıt verdi. Bir pusu oluşturulmaya çalışıldığını belirten Orman, “Pusu, kalleşlerin işidir. Bırakmayı düşündüm ama amaçlarına ulaşacaklardı. Mayısta yeniden adayım. Yüreği olan karşıma çıksın. Hodri meydan” dedi.

Süleyman Hatırasu
04:00 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 05:41 - 18/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Sivasspor maçında kendisine ve takıma yapılan protestolara yanıt verdi. Orman, siyah-beyazlı kulüpte dün gerçekleştirilen kasım ayı olağan divan kurulu toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendilerine karşı bir pusu oluşturulmaya çalışıldığını belirten Orman, “Pusu kuran kalleştir. Gencecik çocukları kamuoyu üzerinden yönlendirip Beşiktaş düşmanlığı yapmaya çalışmayın” dedi. Orman, 2019 Mayıs ayında yapılacak seçim için de görüşlerini açıklarken, “Buyurun gelin, aday olun. Beşiktaş’ı karıştırarak, beni itibarsızlaştırmaya çalışarak bu işler olmaz. Buralara tırnaklarımızla kazıyarak geldik. Projelerinizi, yapacaklarınızı, çözüm yollarınızı ortaya koyun. Biz, Beşiktaş için savaşmaya devam edeceğiz. Bırakmayı düşündüm ama daha sonradan bu işler için savaşanlar amacına ulaşacaktı. Mayıs 2019’da yapılacak olan seçimde adayım. Kim varsa çıkıp gelsin aday olsun. Hodri meydan. Ama inanın karşımıza aday çıkaramayacaklar” ifadelerini kullandı.

BIRAKIN UÇAĞI, DRONE BİLE KİRALAMADIK

Beşiktaş’ı büyütmek için yatırımlar yaptıklarını belirten Orman, “Beşiktaş’ın dengeleri huzur üzerine kuruldu ve bu huzur bize lazım. Hiçbir zaman taraftara oynamadım, şirinlik yapmadım. Burada önemli işler yaptık. Bunları yaparken de herkesin itibarını aldık. Gösterdiğiniz saygıya layık olmaya çalıştık. Beşiktaş’ta iktidar mücadelesi yapılır, ben de yaptım. Hata yapabiliriz, icraat yapan herkes hata yapar. Mücadelemizi divan kurullarında, genel kurullarda verdik” dedi. Yöneticilerin, kulübün parasıyla uçak kiraladıkları yönünde çıkan söylentilere de açıklık getiren Orman, “Beşiktaş kulübünün parasıyla bırakın uçağı, bir tane drone kaldırmışmıyız acaba? Çıkıp bir tanesinin faturasını göstersinler. Beşiktaş tarihinde olmayan oyuncu satışı yaptık. 6 senede menajerlere yüzde 11 komisyon ödemişiz. Beşiktaş uçağı boş gidiyor, o uçağa kim biniyorsa parasını verir, bileti kim alıyorsa parasını verir. Biz bırakın Beşiktaş’ın parasıyla uçak tutmayı, Beşiktaş’ın kendi uçağına parayla biniyoruz” diye konuştu.

BEŞİKTAŞ’I MAHKEMELERDEN ÇIKARDIK

Siyah-beyazlı kulüpte zor günlerde göreve geldiklerini belirten Orman, “Beşiktaş’ı Dolmabahçe’den almadık, Beşiktaş’ı Çağlayan’dan, adliyelerden aldık. Her süreci beraber yaşadık. Bu sezon başlarken sloganımız ‘Beşiktaş’a sahip çık’tı. Bunu herkese seslenerek söyledim. İki sezon üst üste şampiyon olduk, Şampiyonlar Ligi’nde tarihi başarılar alırken bu takım bizim eserimiz değil miydi? Beşiktaş taraftarının kulübüne sahip çıkması güzel bir şey. Türkiye’nin ekonomisini Fikret Orman’a teslim edin diyen taraftarımız ne oldu da bunları söyler bir hale geldi” diye konuştu. “Paralar nerede Fikret Orman?” içerikli pankart asan taraftarları evlerinden aldırdığı yönündeki söylentilere de açıklık getiren Orman, “O çocuklara kızmıyorum. Onlarla bir araya geldim, konuştum. Sordum... Biri tornacı, biri üniversite öğrencisi, diğerleri de öyle. Soruyorum, bu ekonomik koşullarda deplasmanlara gidip, pankart yapacak parayı nasıl bulduklarını. Asıl önemli olan orası. Tribünde bize sallayan çocuklar değil dünyada yokken, babalarının akıllarında yokken biz Beşiktaş’ı takip ediyorduk. Beşiktaş’ın sahibi taraftarıdır. Biz de taraftarıyız zaten” dedi.

  • Borç 2.5 milyar TL
  • Vodafone Park Moda Merkezi’nde gerçekleştirilen Beşiktaş Kulübü Divan Kurulunun 2018 yılı 4. olağan toplantısında okunan denetim kurulu raporunda borç 2 milyar 495 milyon 267 bin 687 lira olarak gösterildi. Borcun 1 milyar 784 milyon 788 bin 30 lirasının Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’ye, 710 milyon 479 bin 657 liralık kısmının ise kulübe ait olduğu kaydedildi. Siyah-beyazlı kulübün alacaklarının ise 376 milyon 157 bin 524 lira olarak gerçekleştiği aktarıldı. Rapor borç, kulüp derneği için 30 Eylül, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ için de 30 Ağustos 2018 itibarıyla baz alındı.

Cumhurbaşkanımız’a her zaman teşekkür ederim

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Vodafone Park’ın yapımı sırasındaki katkıları nedeniyle teşekkür etmesinin bile dönem dönem eleştiri konusu edildiğini ifade ederek, “Beşiktaş, ahde vefası olan bir kulüptür. O dönem gerekli izinler için Cumburbaşkanımız’ın büyük katkısı olmuştur. Kendisine her zaman teşekkür ederim. Otel almışım, Sarıyer’de 3000 daire almışım, Bodrum’da koy almışım. Bırakın bu işleri. Benim ailem var, çoluğum var çocuğum var, bunları yapmayın” dedi. Oturduğu evin de eleştiri konusu olduğunu belirten Orman, “Oturduğum bir ev var, 20 yıldır aynı evdeyim. Şikayet ediyorlar, evin penceresine bakın, orasına bakın burasına bakın. Bunları anlamlandırmak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Oğuzhan’ın durumu memnun edici değil

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, takım hakkında da açıklamalarda bulunurken, “Şu andaki Beşiktaş takımına bir bakalım. Kalecimiz Şampiyonlar Ligi’nde oynamış. Stoperi Dünya Kupası’nda görev almış. Gökhan’ın kariyeri belli. Adriano, Barcelona’dan geldi. Caner, önlerinde Medel, Tolgaylar, Oğuzhanlar... Hepsinin kalitesi belli oyuncular” dedi. Tribünlerin ıslıkladığı Oğuzhan için ayrı bir parantez açan Orman, “Biz bu çocuklarla feda sezonu geçirdik. Oğuzhan’ın performansından biz de memnun değiliz. Love penaltı atarken ıslıklamak ne demek. Bir sonraki hafta da bu çocuklarla oynayacağız” ifadelerini kullandı.


Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı değerlendiren Beşiktaş, TFF 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor’la bir hazırlık maçı yaptı. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yapılan hazırlık maçına siyah-beyazlılar, Karius, Dorukhan Toköz, Yusuf Bildik, Fatih Aksoy, Caner Erkin, Quaresma, Kartal Kayra Yılmaz, Necip Uysal, Oğuzhan Aydoğan, Mustafa Pektemek, Vagner Love ilk 11’iyle çıktı. İstanbul ise karşılaşmaya Alperen Uysal, Wellington, Muhsin Yıldırım, İbrahim Yılmaz, Onur Ergün, Cajic, Etoga, Arif Morkaya, Murat Duruer, Mohammed Sammed ve Barış Örücü ilk 11’iyle başladı. İstanbul, 14’te Barış Örücü’nün ayağından bulduğu penaltıyla 1-0 öne geçti. Beşiktaş, 18’de Quaresma’nın ortasında Mustafa Pektemek’in golüyle eşitliği sağladı. 85’te Quaresma’nın frikikten attığı golle Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü maçta sahadan 2-1 galip ayrıldı.


Enzo Roco 3 hafta yok

Beşiktaş’ın Şilili stoperi Enzo Roco’dan kötü haber geldi. Milli takım kampında bulunan Roco, Şili’nin Kosta Rika le oynadığı ve 3-2 kaybettiği maç esnasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. 39. dakikada Kosta Rika’nın attığı gol esnasında sağ bacağından sakatlanan tecrübeli savunmacı, oyundan alındı. Yapılan ilk kontrollerden Roco’nun durumunun kötü olduğu ve milli takım kadrosundan çıkarıldığı belirtildi. Şili basınına yansıyan haberlerde de, Beşiktaşlı futbolcunun en az 3 hafta sahalardan uzak kalacağı dile getirildi. Öte yandan, Kosta Rika’nın golünde de Roco’nun hatasının olduğu kaydedildi.

#Beşiktaş
#Fikret Orman
5 yıl önce