|

Yuvama ihanet etmedim

Trabzonspor yönetiminin önceki gün Burak Yılmaz ile birlikte kadro dışı bıraktığı Onur Kıvrak, “Bana atılan iftira namusa atılan iftira gibidir. Birileri koltuğunu kurtaracak diye ben 12 yılımı çöpe atamam. Trabzonspor’a ömrümü adadım” açıklamasını yaptı.

Haber Merkezi
04:00 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:41 - 14/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
 Onur Recep Kıvrak, Karadeniz Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu
Onur Recep Kıvrak, Karadeniz Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu

Süper Lig’in 12. haftasında oynanan Evkur Yeni Malatyaspor maçında yediği 5 gol nedeniyle hedef tahtasına oturtulan ve Burak Yılmaz’la birlikte kadro dışı bırakılan Onur Recep Kıvrak, Karadeniz Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Bordo-mavili takım için bugüne kadar birçok fedakarlıkta bulunduğunu belirten ve “Maç sattı” iddialarını kabullenemediğini belirten Onur, “Ben Trabzonspor’a yani yuvama ihanet etmem. Namusum ve şerefimle oynuyorum. 3 gündür uyku uyumadım. Her yerimde yaralar çıktı. ‘Bu iftirayı bana nasıl attılar’ diye. Malatya maçında sahaya iğne ile çıktım” dedi.

HERKES SUSARKEN BEN ŞİKEYİ HAYKIRDIM

Sezon başında yaşadığı sakatlığın ardından takımı yalnız bırakmamak için daha önceki yıllarda olduğu gibi sakat sakat oynadığını söyleyen tecrübeli kaleci, “Sakat sakat oynuyorum. İstesem ameliyat olur, gider İzmir’de paramı tıkır tıkır alır yan gelir yatarım. Benim için her şey söylediler. Bir tek ‘maç sattı’ dememişlerdi onu da söylediler. Bu saatten sonra ağzımla kuş tutsam yaranamayacağım. Bana atılan iftira namusa atılan iftira gibidir. O yüzden sağlıklı bir şekilde karar vereceğim. Güzel bir şekilde noktalayacağım. Herkes susarken 2011’de ben şikeyi haykırdım” ifadelerini kullandı.

BİRİLERİ KOLTUĞUNU KURTARMA PEŞİNDE

Şike süreciyle ilgili yaptığı açıklamalardan dolayı hala milli takıma seçilmediğini ifade eden Onur, “Beni takımımı sahiplendiğim için Milli Takıma almadılar. Şimdi birileri koltuğunu kurtaracak diye ben 12 yılımı çöpe atamam. Trabzonspor’a ömrümü adadım. Bu organize bir iş. Günah keçisi olarak bizi göstermek istiyorlar. Benim babam araba tamircisi idi. Elleri nasırlı, yara bere içinde alın teri ile bizi büyüttü. Helal ekmek yedirdi. Kursağımızdan haram tek lokma geçmedi. Ben 5-0’lık yenilginin utancımdan çocuğumu parka götüremedim” diye konuştu.

Yeni kaptan Pereira olabilir

Bordo-mavililerin asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Burak Yılmaz ve Onur Recep Kıvrak’ın kadro dışı kalması ve kaptanlıklarının elinden alınmasının ardından takım kaptanının kim olacağı yönünde de açıklamada bulundu. Teknik direktör Ünal Karaman ile görüşüldükten sonra yeni bir isme karar verileceğini belirten Hacısalihoğlu, bu kişinin tecrübesi ve takım arkadaşlarına yakınlığıyla bilinen Portekizli futbolcu Joa Pereira olabileceğini kaydetti. Öte yandan bordo-mavili kulüpte 3. kaptan durumunda bulunan Jose Sosa’nın da kaptanlığa getirilmesi, Pereira’nın kaptan olması halinde ise 2. kaptanlığa getirilmesi bekleniyor.


Artık önümüze bakmalıyız

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Malatyaspor mağlubiyetinin ardından uygulanan kadro dışı ve para cezalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu arzu edilen ve sempati duyulan bir uygulama tabii ki değil. Ancak bu konuları tartışmadan önümüze bakmalıyız” dedi.

Trabzonspor’da önceki gün akşam gerçekleştirilen olağanüstü yönetim kurulu toplantısının ardından futbolcular Onur Recep Kıvrak, Burak Yılmaz ve A Takım Profesyonel kadrosuna yönelik alınan kararların yankıları devam ediyor. Camianın bir bölümü yönetim kurulunun aldığı kararı desteklerken, bir kısım ise yanlış bir uygulama olduğunu savunuyor. Bordo-mavili kulübün Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, alınan kararları bir kesimin tartışmasının doğal olabileceğini belirterek, “Bu konuda yönetim bir karar aldı ve açıkladı. Bu arzu edilen ve sempati duyulan bir uygulama tabii ki değil. Hani olmasaydı, bunlara sebep gerekçeye ihtiyaç duyulmasaydı ama olmuş. Artık bu konuları tartışmadan önümüze bakmalıyız” dedi.

ETKİSİNİ HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ

İhtiyaç duyulması durumunda bu gibi kararların her zaman alınabileceğini, kararların futbolcuları da etkileyebileceğini ifade eden Hacısalihoğlu, “Kulüp sürekli faaliyet olan bir kurum. Bu kararlara benzer sebepler, ihtiyaçlar olursa bu veya başka yönetim bundan önce olduğu gibi yine bu gibi kararlar alabilir. Gönül ister ki hiç böyle bir ihtiyaç olmasın. Bir kadro içerisinde olan bir değişiklik, bir hareket mutlaka diğer oyuncuları da etkiler ama bu olumlu mu olumsuz mu olur hep beraber bakacağız” diye konuştu.

#Trabzonspor
#Onur Recep Kıvrak
#Burak Yılmaz
5 yıl önce