|

Zekamızla oynamalıyız

Sarı-lacivertlilerin Portekizli çalıştırıcısı, şimdiden UEFA Avrupa Ligi finalini düşünmediğini, maç maç hedef belirlediklerini belirterek, "Küçük hedefler sizi büyük hedeflere götürür. Adım adım hedefler koymak daha doğru olacaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2016 منگل
Güncelleme: 09:29 - 16/02/2016 منگل
Yeni Şafak

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi'nde bugün oynacakları Lokomotiv Moskova maçı öncesi Ozan Tufan ile birlikte basın toplantısında soruları yanıtladı. Pereira, rakipleri karşısında da iyi bir sonuç alarak Rusya'ya avantajlı gitmek istediklerini söyledi. İyi bir takımla karşılaşacaklarını belirten Pereira, “25 maçlık serimizde çok iyiydik. Ancak bundan 2 maç önce, Antalya maçında kendi seviyemizi yansıtamadık. Ancak Kasımpaşa maçında agresif, hırslı görüntümüze geri döndük. Yarın akşam da (bugün) bu görüntü ile sahada olmak istiyoruz. Maç sonunda takımımız da taraftarımız da ellerinden geleni yapsın ki birbirimizin yüzüne bakabilelim. Bu kulübün hedefleri için hayatımızı sahaya koymalıyız. Kazanırsak avantajlı oluruz ve kazanmalıyız. Kaos futboluna izin vermemeliyiz. Dengeli ve üst düzey konsantrasyonla oynamalıyız. Boşlukları sabırla beklemeliyiz. Zekamızı kullanarak oynamalıyız" diye konuştu.




RAKİBE KUVVETLİ BİR CEVAP VERMELİYİZ

Pereira, UEFA Avrupa Ligi'nde final düşünüp, düşünmediği konusundaki soruya, Porto'da Andre Villas Boas'ın yardımcısıyken geçmişte UEFA Avrupa Ligi'ni kazandıkları hatırlatarak, "Öncelikli hedefimiz turu geçmek. Bazı insanlar vardır, hep uzun vadeli hedefler koyarlar. Ama hayatın bana öğrettiği, büyük hedeflere küçük hedeflerle ulaşırsınız. Biz o yıl 4 kupa kazanırken, maç maç hafta hafta ilerledik. Küçük hedefler, sizi büyük hedeflere götürür. Rakip, bize bir şey ikram edecek bir takım değil. Hazır olmalıyız, kuvvetli bir cevap vermeliyiz" ifadelerini kullandı.



Pereira, sözlerini şöyle tamamladı: "Kadromuz çok fazla sayıdan oluşan bir kadro değil. Yönetimle bir karar aldık, elimizdeki kadro 3 kulvarda da yeterli bir kadro. Şubat ayı bizim için birçok şeyi belirleyen bir ay olabilir. Taraftarımız şunu anlamalı, uğrunda mücadele ettiğimiz bu kulüp için her şeyimizi vermeliyiz."



Yapması gerekeni yapsın

"Benim Ozan Tufan'dan beklentim, yapması gerekeni yapsın. Diego'dan da bildiğini yapmasını istiyorum. Herkesin kendi kalitesi ve özellikleri vardır"



Bizim işimiz futbol siyaset değil!

Rusya ve Türkiye arasındaki politik krizin maça etkisi sorulan Portekizli çalıştırıcı, “Futbol futboldur, siyaset siyasettir. İki takımda da 11 kişi sahaya çıkacak ve ellerinden geleni yapacak. Biz bir futbol maçı oynayacağız" dedi.




#Vitor Pereira
#UEFA
#Fenerbahçe
8 سال واپس