|

Zirveye Aslan pençesi

Süper Lig'de sahasında Antalyaspor'u konuk eden Galatasaray, rakibini Gomis (2) ve Feghouli ile devirdi. Haftaya lider giren Başakşehir'in, Fenerbahçe'ye kaybettiği haftada hanesine 3 puan yazdıran sarı-kırmızılılar koltuğun yeni sahibi oldu. Aslan, 5 hafta sonra yeniden zirveyi ele geçirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 09:12 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray, rakibini Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis'in 2 golüne eşlik eden Feghouli ile devirdi.
Galatasaray, rakibini Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis'in 2 golüne eşlik eden Feghouli ile devirdi.

Süper Lig'de sahasında Antalyaspor'u konuk eden Galatasaray, rakibini Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis'in 2 golüne eşlik eden Feghouli ile devirdi. Başakşehir'in, Fenerbahçe'ye yenildiği haftada puanını 44 yapan sarı-kırmızılılar liderlik koltuğuna oturdu. Ligde en son 15. haftayı zirvede geçen Aslan, 5 hafta sonra yeniden ilk sıranın sahibi oldu. Sarı-kırmızılılar, evindeki yenilmezlik serisini de 17 maça çıkardı. Maça oldukça istekli başlayan sarı-kırmızılı takım, ilk yarıda bulduğu gollerle rakibinin fişini çekti. 14. dakikada Rodrigues'in sol kanattan şut denemesi defanstan sekerken ceza sahası içerisinde Bafetimbi Gomis'e pas oldu. Fransız futbolcu bu fırsatı iyi değerlendirirken ters ayakla gönderdiği şutla takımını öne geçirdi: 1-0. 20'de Rodrigues ile hızlı atağa çıkan Galatasaray'da Yeşil Burunlu futbolcunun ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Gomis sert bir vuruşla takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti: 2-0. 38'de Belhanda'nın ince pasıyla arka direkte topla buluşan Feghouli, düzelterek gerçekleştirdiği şutla farkı açtı: 3-0. 43'te Belhanda'nın pasıda, Selçuk'un kaleye gönderdiği şutu Ferhat son anda kornere çeldi. 46'da Selçuk'un ara pasıyla ceza sahasına giren Gomis'in şutu direkten geri döndü. 59'da Antalyalı Maicon'un sağdan ortasında Emre Güral'ın arka direğe indirdiği topa Jevtovic'in şutu direğin yanından auta gitti. 69'da Selçuk'un sağdan kullandığı kornere iyi yükselen Maicon'un kafa vuruşu üstten auta gitti. Maçın kalan dakikalarında karşılıkla ataklarından sonuç gelmeyince G.Saray ilk yarıda attığı gollerle maçtan 3-0 galip ayrıldı.

  • Gomis, Burak'ı yakaladı
  • Antalyaspor ağlarını 2 kez havalandıran Bafetimbi Gomis, ligde gol krallığı yarışının zirvesine ortak oldu. Bu maç öncesi 15 golü bulunan Gomis, 17 golle gol krallığı yarışının zirvesinde bulunan Trabzonsporlu Burak Yılmaz'ı yakaladı.
Ortada son karar Selçuk-Donk ikilisi

Galatasaray'da kaleci Muslera'nın kart cezası nedeniyle Antalyaspor maçında kaleye Cedric Carrasso geçti. Maç öncesinde Eray ile Carrrasso arasında tercih yapmakta zorlanan teknik heyet, formayı Fransız kaleciye verdi. Atiker Konyaspor ile oynanan Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında hatalı goller yiyen Eray, Muslera'nın yokluğunda yedek soyundu. Kupadaki Konyaspor karşılaşmasında sağ bek olarak görev yapan Martin Linnes'in performansından memnun kalan teknik heyet, Norveçli oyuncuyu dün akşam da sahaya sürdü. Ligde son 3 maçına yedek soyunan Linnes, kupada gösterdiği performans sonrasında formayı kaptı. Bu sezon ligde tüm maçlarına ilk 11'de başlayan sadece sakatlığı nedeniyle 2 maç kaçıran Mariano ise formasını Linnes'e kaptırırken, yedek soyundu.

11'E DÖNEN BELHANDA KIZARDI

Sarı-kırmızılı takımda son 2 lig maçında yedek soyundurulan Younes Belhanda, Türkiye Kupası'nda gösterdiği performansla adını tekrar ilk 11'e yazdırdı. Faslı futbolcu, 90+2'de üst üste 2 sarı kart görerek kırmızı kartla oyundan atıldı. Orta sahanın en önemli isimlerinden Fernando'nun sakatlanması, Ndiaye'nin satılmasının ardından yaşanan kriz sonuç buldu. Teknik heyet, son 3 maçta, orta sahada 3 farklı ikili denerken Donk ve Selçuk ikilisinde karar kıldı. Osmanlı maçına Tolga-Selçuk, Sivasspor maçına Donk-Tolga, Konyaspor maçına ise Donk-Selçuk ikilisiyle çıkan Terim, Konya maçında iyi performans sergileyen Donk-Selçuk ikilisinde karar kıldı. Fernando sakatlıktan dönene kadar da bu ikilinin şans bulması bekleniyor.

Liderlik güzel

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, "3 puan almak ve lider olmak güzel. İnşallah böyle devam ederiz" dedi. Tecrübeli çalıştırıcı maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Güzel bir maç oldu, özellikle ilk yarısı heyecan doluydu. Oyuncularımın arzusundan ve kalitesinden memnunum ilk yarıda. İkinci yarı için ne isteğim ne de dileğim buydu ama onu da oynamak lazım bazen. Son 12 günde 4 maç oynadık. İkinci yarıyı biraz da ona veriyorum. Yarışın 4 takım arasında geçeceğini düşünüyorum. Lider olmak da zordur, takip etmek de zordur, İnşallah son lider biz oluruz" diye konuştu.

  • Milan'dan özel konuk
  • İtalyan ekibi Milan'ın sahibi ve üst yöneticisi (CEO) David Han Li, dünkü maçı izleyenler arasında yer aldı. Çinli iş adamı, maçı locadan takip ederken, G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz ile de bir araya geldi. İş görüşmeleri için İstanbul'a gelen Han Li'nin, maçı izlemek için G.Saray ile temasa geçtiği ve kendisine bir loca ayarlanarak bu isteğinin karşılandığı belirtildi
#Galatasaray
#Bafetimbi Gomis
6 yıl önce