|

Zirveyi şartlar belirler

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, şampiyonluk şanslarıyla ilgili “Trabzonspor, her zaman zirve için oynayan bir kulüptür. Zirvedeki yeri o dönemki kadrosuna, şansına, rakiplerinin imkanına, en önemlisi ekonomisine bağlıdır. ‘Şampiyon olacağım’ demekle şampiyon olunmaz” dedi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 04:29 - 16/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Hayrettin Hacısalihoğlu
Hayrettin Hacısalihoğlu

Süper Lig’in ilk 8 haftasında 13 puan toplayarak 5. sırada yer alan Trabzonspor’da kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, söz konusu dönemi ve camiadaki şampiyonluk söylemlerini değerlendirdi. Sezon başında takıma yeni oyuncuların katıldığını, sakatlıklar ve eksikler olduğunu, bunun yanında ödemelerde sıkıntılar yaşandığını dile getiren Hacısalihoğlu, “İlk 8 haftaya bakıldığında, ne çok iyi, ne de çok kötüydü diyebilirim. Daha iyi olabilirdi. Galatasaray’ı o futbolla, skorla yendiğiniz zaman, ister istemez, Aytemiz Alanyaspor’u da keşke yenseydik, MKE Ankaragücü’nden son dakikada gol yemeseydik, Göztepe maçını kazansaydık diyebiliyorsunuz. Bunlar düşündüğümüz gibi gerçekleşse, liderdik” diye konuştu.

LAFLA GEMİ YÜRÜMEZ

Özellikle art arda alınan Kasımpaşa ve Akhisarspor galibiyetlerinin ardından camiada şampiyonluk söylemlerinin artmasına ilişkin olarak Hacısalihoğlu, “Şampiyon olacağım demekle, şampiyon olunmaz. Sözle gemi yürümez. Hedef belirleme amaçlı söylem olarak bakıldığında, doğru. Faydaları vardır. Öbür türlü şartlanmışlık ve büyük umutların, büyük hayal kırıklıklar yarattığı gerçeği de var. Trabzonspor, her zaman zirve için oynayan bir kulüptür. Zirvedeki yeri ne olur? Bu, o dönemki kadrosuna, şansına, rakiplerinin imkanına, bugün için de en önemlisi, ekonomisine bağlıdır” ifadelerini kullandı.


HOCAYA DESTEK GEREKİYOR

Bordo-mavili yönetici, sezon başında boş mukaveleye imza atarak Trabzonspor’un teknik direktörlüğünü üstlenen Üral Karaman’a destek verilmesi gerektiğini dile getirdi. Trabzonspor’un Karaman yönetiminde son 5 yılın en iyi sezon başlangıcına imza attığını vurgulayan Hacısalihoğlu, “Ünal hoca ile sözleşme yapılırken, ‘Siz kaç lira isterseniz onu yazın.’ dedi. Aldığı paranın miktarı değil, hissettiği duygu önemli. Trabzonspor’un, kulüp şartlarına ve ekonomisine uygun oyuncular, hocalar bulması lazım. Gönderdiğimiz oyuncular ve hocalara bir şeyler ödedik, hala da ödüyoruz. Üstelik ödemediğimiz zaman lisans çıkartamıyoruz, tescil ettiremiyoruz. O zaman bunlardan ders almamız lazım. Ünal hocaya güveniyoruz. Sadece biz değil, camianın her kesiminin ona destek vermesi gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Hedefimiz ilk üçte olmak

Sezon başında Fransa ekibi Lorient’ten Trabzonspor’a transfer olarak ilk kez yurt dışı tecrübesini yaşayan Senegal’li savunma oyuncusu Zargo Toure, bordo-mavili takımın durumu, hedefleri ve teknik direktör Ünal Karaman hakkında samimi açıklamalarda bulundu. 28 yaşındaki futbolcu, Trabzon’da bulunan tarihi Ayasofya Camii’nde kendisi için imza töreni düzenlenmesinin çok mutlu ettiğini belirterek, “Gerçekten çok güzel bir ortam var. Antrenman saatleri dışında da çok güzel vakit geçiriyorum” ifadelerini kullandı. Takım arkadaşlarıyla savunmada gösterdikleri uyumla ilgili konuşan Toure, “Burada patron hocamız ve o kimi isterse o oynar. Takımı daha iyi seviyeye getirebilmek için bir mücadele yürütüyoruz. Hocamızın dediklerini sahaya yansıtıyoruz. Bunun iyi sonuç vermesi bizi de mutlu ediyor” diye konuştu. Hedeflerinin ligde ilk 3 içerisinde yer almak olduğunu belirten Senegalli oyuncu, “Benim kişisel hedeflerim var. Çok güçlü bir takımımız var ve benim de hedeflerimi gerçekleştirebileceğim bir ortam var. İlk 3 içerisinde olmak istiyoruz. Bunu yapabilecek gücümüzde var” dedi.

#Trabzonspor
#Hayrettin Hacısalihoğlu
6 yıl önce