|

Zorlu yol zaferle bitti

Sezona UEFA Avrupa Ligi’nde Östersunds’a elenerek başlayan, Süper Lig’de 9. haftadan itibaren yaşadığı düşüşle kafalardaki soru işaretlerini artıran Galatasaray, sezonun ikinci yarısında özellikle büyük maçlarda ve dış sahada sergilediği performansla mutlu sona ulaştı ve 21. şampiyonluk kupasını müzesine koydu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 03:40 - 22/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray, iki sezon aranın ardından yeniden mutlu sona ulaşmanın coşkusunu yaşıyor.
Galatasaray, iki sezon aranın ardından yeniden mutlu sona ulaşmanın coşkusunu yaşıyor.

Süper Lig’de 21. şampiyonluğunu kazanan Galatasaray, iki sezon aranın ardından yeniden mutlu sona ulaşmanın coşkusunu yaşıyor. Sezona UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde Östersunds karşısında elenmenin moral bozukluğu ile başlayan, Süper Lig’de 16. haftada teknik direktör değişikliğine giden, Ocak ayında yönetimi değişen sarı-kırmızılılar, bütün bu olumsuz gibi görünen koşulları lehine çevirerek şampiyonluk ipini göğüslerken önemli bir başarıya imza atmış oldu. Sarı-kırmızılılar, sezon başlamadan 16 isimle yollarını ayırdı. Gönderilen isimlerin yerlerine 8’i doğrudan ilk 11’de oynayacak 10 isim transfer edildi. Toplamda 40.25 milyon Euro harcanırken, Gomis, Belhanda, Ndiaye, Maicon, Fernando, Feghouli, Mariano, Denayer, Latovlevici ve Carrasso sarı-kırmızlı takıma imza attı. Bu isimlerin çoğu ise şampiyon olan takımın kemik kadrosunu oluşturdu. Podolski, Semih Kaya, Sneijder gibi isimlerin gönderilmesi taraftar arasında hoşnutsuzluk oluşturdu. Avrupa kupalarına erken veda edilmesi endişeleri artırdı.

TUDOR SONUNU GETİREMEDİ

Bu koşullara rağmen Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, ilk 8 maçında 7 galibiyet ve 1 beraberlik alarak en yakın rakibi Başakşehir’in 6, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın 8 puan önünde zirvede yer aldı. 10. haftada Trabzonspor’a konuk olan sarı-kırmızılılar, 2-1’lik yenilgi ile sezonun ilk mağlubiyetini tattı. Sonrasında ise seri şekilde düşüş başladı. Büyük maçlarda beklenen sonuçların gelmemesi ve yaşanan kayıplar 38 yaşındaki teknik adamın sonunu getirdi. Yeni Malatya karşısında alınan yenilgi sonrası Tudor’la yollar ayrıldı. Takımın başına Fatih Terim getirildi. Yeni Malatya maçı Dursun Özbek yönetimi için de bir dönüm noktası oldu. Başkan Özbek, bu karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada seçim kararı aldıklarını duyurdu. Ocak ayında yapılan seçimde beklenmedik bir sonuç alan Dursun Özbek, görev süresinin bitimine 6 ay kala koltuğu Mustafa Cengiz’e kaptırdı.

İKİNCİ YARI GAZA BASTI

Sarı-kırmızılılar, sezonun ikinci yarısında ise etkili bir performans sergiledi. Özellikle iç sahada sergilenen performans ve büyük maçlarda ilk yarının tersine alınan galibiyetler şampiyonluğun habercisi oldu. Sezonun ikinci yarısında ilk kez Gençlerbirliği’ne yenilerek moral yitiren sarı-kırmızılılar bu maçının ardından önce evinde Başakşehir’i 2-0 ile geçerek liderliği ele geçirdi. Alanyaspor deplasmanında da üç puanla dönen Cim-Bom, ardından evinde Beşiktaş’ı da Başakşehir tarifesi 2-0 ile geçerken, son maçta Göztepe’yi deplasmanında 1-0 yendi ve şampiyonluğunu ilan etti.

  • Devre arasının yıldızı Nagatomo
  • Devre arasında Galatasaray’ın tek transferi olan Yuto Nagatomo, sarı-kırmızılı takımla birlikte parladı. 2015 yılından bu yana asist yapamayan 31 yaşındaki Japon futbolcu, sarı-kırmızılı takımda 14 maçta 3 asiste imza attı. İlk 11’en değişmez ismi olan geçiren Nagatomo, sezonun en başarılı futbolcuları arasına girdi. G.Saray yönetimi Japon futbolcunun bonservisini almak için İnter ile görüşecek.

Sofiane Feghouli sağ kanadı kapattı

Sağ kanadın vazgeçilmezi olan Sofiane Feghouli, şampiyonlukta takımına büyük katkı veren isimlerden oldu. Sarı-kırmızılı formayla 26 lig maçına çıkan Cezayirli yıldız, 6 gol ve 9 asistlik performans ortaya koydu. Feghouli ayrıca bir kez kırmızı kart, bir kez de sarı kart cezalısı olarak ligde iki maçı kaçırmak zorunda kaldı.


Şampiyonluk günü namaz kıldık

Galatasaraylı futbolcu Yasin Öztekin, bir TV kanalında yayınlanan Sahur programına konuk oldu. Öztekin, maç günleri namaz kıldıklarını söyledi. Yasin Öztekin, maç sabahları Belhanda, Feghouli, Denayer ve Ahmet Çalık’la birlikte namaz kıldıklarını belirtti. Tecrübeli futbolcu şampiyon oldukları gün de namaz kıldıklarını aktardı. Sarı-kırmızılı takımdaki ilk senesinde umreye gidip G.Saray’a dua ettiğinin söyleyen Yasin, “Kışın 1 hafta 10 gün izinimiz oluyor. Umre için en uygun zaman o dönem oluyor. Son 3 sene gittim. İnşallah önümüzdeki yıllarda da gitmek istiyorum. Galatasaray’da ilk senemde yine Umre ziyaretim olmuştu. Şampiyon olmak için dua ettim. O sezon da şampiyon olduk” dedi. Yasin son olarak şampiyonluk için takım arkadaşını, teknik heyete ve tüm camiayı tebrik ederek, taraftarlara da teşekkür etti.

REKORTMEN KRAL GOMİS

Galatasaray’ın sezon başında kadrosuna katmak için büyük uğraş sarf ettiği Gomis, lige adeta damgasını vurdu. Ligde Galatasaray formasıyla 33 maça çıkan yıldız futbolcu, 29 gol ve 5 asistlik bir performansa imza attı. Önce Alex de Souza’nın Süper Lig’de gol rekoruna ortak olan Gomis, Göztepe maçında attığı golle de lig tarihinin en çok gol atan yabancı futbolcusu konumuna yükseldi. Özellikle sarı-kırmızılı takımın iç saha maçlarında gösterdiği müthiş performansla dikkat çeken Fransız futbolcu, sarı-kırmızılı takımın iç sahada 17 maçta 16 galibiyet ve 1 beraberlik almasının mimarlarından oldu. Gomis, 17 iç saha maçının 12’sinde gol atma başarısı gösterdi.

#Galatasaray
#Şampiyonluk
6 yıl önce