|

2017 yılında çıkacak telefonlar

2017 yılında çıkacak telefonlar gelişen son teknoloji ve donanım ile kullanıcılarına ulaşacak. Yeni yılda OLED teknolojini akıllı telefonları ile buluşturmayı hedefleyen firmalar, tasarım manasında önemli değişikliklere imza atacak.

Yeni Şafak
11:45 - 12/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

2016 yılı akıllı telefonlar açısından pek başarılı bir yıl olmadı. Samsung'un Note 7 serisi telefonlarda yaşadığı patlama sorunu, Apple'ın iPhone 7 modelinde önemli değişikliklere imza atmaması akıllı telefon kullanıcılarını tatmin etmedi.



2016 yılı içerisinde bu patlayan telefonların yanı sıra dünya meydan okuyan ve akıllı telefon pazarına hızlı bir giriş yapan Çin, fiyat performans cihazları ve ekran kasa oranı yüksek tasarımlı modelleri ile piyasayı alt üst etmeyi başardı.



2017 yılı içerisinde çıkacak olan telefonlar ise akıllı telefon kullanıcılarının beklentilerini karşılayacak mı hep birlikte göreceğiz. Zira Apple'ın 10. Yılı olması, Samsung'un patlama sıkandalı ve Çinli firmaların piyasaya çıkarttığı telefonlarla ile çıtayı yükselterek rekabeti kızıştırması teknoloji devlerini harekete geçirir mi. Yoksa yeniden ufak değişikliklerle karşımıza mı çıkar. Hep birlikte göreceğiz.



1. iPhone 8

Apple her zaman olduğu gibi bu senede satış rekorları kırdı. Samsung cephesinde yaşanan talihsiz olay, iPhone 7 satışlarının artmasında önemli ölçüde etki etti. Fakat iPhone meraklıları Apple'ın 10. yılı olması munasebeti ile yeni iPhone'dan beklentileri en üst seviyeye çıkarmış durumda. OLED teknoloji ile yeni modelini buluşturmayı hedefleyen firma bu sefer beklentileri karşılayacak gibi görünüyor.

2.Samsung Galaxy S8

Apple firması ile kıyasıya mücadele eden Samsung, 2016 yılı içerisinde Note 7 modeli ile yaşadığı talihsiz olaylardan ötürü büyük sıkıntılar çekti. Şirket olarak topluca özür dileyen Samsung, bu talihsiz olayı telafi edecek ve piyasada kaybettiği prestijini yeniden kazanacak bir atılım yapacak gibi görünüyor. Yeni yılda çıkaracağı telefon bu zamana kadar kullanılmamış teknolojileri barındırması kullanıcıları tarafından ısrarla bekleniyor.

3.Galaxy X

Samsung Note 7'de yaşadığı başarısızlığının ardından müşterilerine kendini affettirecek ve düşen imajını yeniden yükseltecek bir telefonla 2017 yılına damga vurmaya hazırlanıyor. Daha önce Note Edge ile ilk kez kavisli ekranı kullanıcılar ile buluşturan Samsung, bu seferde son yaptığı patent başvurularından edinilen bilgilere göre katlanabilir telefonu kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

4.LG G6

LG firması G serisi telefonları ile beklentileri yakalamış gibi görünüyor. V serisi telefonlarında istenileni alamayan Güney Koreli teknoloji devi, G serisi modellerinin üzerine düşmeye devam ediyor. Kameraya oldukça önem veren firma 2017 senesinde çıkarmayı planladığı G6 modelinde kamera konunda zirveyi kimseye kaptırmayacağını açıkladı.

5.LG G Flex 3

2017 yılının ilk telefonu olmaya aday. Alınan bilgilere göre 2017 yılının ocak ayında duyurulması ve satışa çıkması yapılan planlar arasında. Bükülebilme özelliğiyle bizleri çok daha şaşırtacak olan LG G Flex 3 için geri sayım bugünden başladı diyebiliriz. Üstün özellikler ve farklı teknolojiler kullanılarak yapılan Flex serisi bizi her zaman heyecanlandırıyor. Bükülme olayına yeni bir boyut getirileceğini duyduğumuz günden beri biz de sizler gibi heyecanla bekliyoruz. Aldığımız bilgilere göre ekran özelliklerinde tüm telefonlarda beklediğimiz 4K çözünürlüğün yanı sıra gelişmiş 3D teknolojiye de sahip olacağı söyleniyor. 3800 mAh batarya sahip olması beklenen Flex 3' ü şarj etmek için geliştirilmiş kablosuz teknoloji kullanılacağı söylentiler arasında.

6.Xiaomi MI7

Çin piyasasının yükselen değeri Xiaomia öncelikle karşımıza çok başarılı aksiyon kameralarıyla çıkmıştı. İsmini çok iyi duyurmayı başaran Xiaomia, şimdilerde ise akıllı telefon piyasasına girmeye hazırlanıyor. Xiaomia MI7 ismiyle 2017 çıkması beklenen telefon üst düzey özelliklere ve uygun fiyatlara sahip olacak. Ürettiği aksiyon kamerasıyla, bu sektörün lideri GoPro' ya kafa tutmuştu. Akıllı telefonu ile de Samsung yada Apple' a rakip olabilecek mi merak konusu. Uygun fiyatı ve malzeme kalitesinin iyi olması gibi sebeplerden bir çok kullanıcının yönelmesi bekleniyor. Xiaomia cephesinden sızan bilgilere göre 25 MP arka kamera ve 8 MP ön kameraya sahip olacağı belirtiliyor. Ayrıca arka kamerasının 3D desteği olup, fotoğraf ve videoları 3D çekebilirsiniz. 4K ekran çözünürlüğü ile gelecek olan Xiaomia MI7' nin 128 GB hafızaya sahip olacağı da söylentiler arasında. Bunların yanı sıra Snapdragon Qualcomm 830 işlemci ve 4 GB ram gibi özelliklere sahip olması bekleniyor. Parmak izi, göz tarayıcı, kablosuz şarj gibi artık klasikleşen üst düzey özellikleri de barındıracağı biliniyor.

7.Sony Xperia X2

Sony Xperia serisiyle piyasa da uzun süredir bizlerle. Sony Türkiye Genel Müdürü ile yapılan bir röportajda kullanıcıları iyi analiz etmeye çalışıyoruz ve bu ihtiyaçlara göre telefonlar üretme çabasındayız demişti. Her şeyiyle ihtiyaçlara göre şekillenen akıllı telefon serisi olan Xperia, ilk olarak ismini su geçirmeme özelliğiyle duyurmuştu. Son çıkan modelinde ise 3G görüntülü görüşme özelliği barındırmayan telefonu çıkartmaları bir haylice konuşulmuştu. Yine bunun sebebini de Sony Türkiye Genel Müdürü, insanların 3G görüntülü görüşmeyi neredeyse hiç kullanmadığını gördük. Bunun için genellikle programlar kullanıyor ve internet üzerinden görüşme sağlıyorlar. Bu yüzden bu özelliği artık kaldırdık demişti. Sony sürprizleri seven bir firma. Yine karşımıza çok farklı sürpriz özelliklerle çıkmasını bekliyoruz. 3900 mAh pil kullanılacağını duyduğumuz Sony Xperia X2 modelinin diğer özellikleri hakkında çok fazla söylenti var.

8.HTC 11

One serisiyle anlık büyük bir başarı sağlayan HTC, akıllı telefon piyasanın en başından beri sürekli sallantı gidiyor. İnsanların daha çok yöneldiği Apple ve Samsung markalarından HTC' ye yönelim bir türlü istenilen düzeyde olmadığını söyleyebiliriz HTC' nin piyasaya sunduğu telefonlara bakıldığında aslında bir eksik görülemiyor. 2017 yılı için pek bir bilgi olmasa da HTC 11 hakkında bilgiler gün yüzüne çıkmaya başladı. Yeni model ile ilgili en dikkat çeken ayrıntı telefonun kavisli bir ekranla gelebileceği söyleniyor.

9.Casper

Casper' ın akıllı telefon piyasasında ki büyüyen pastası 2017 yılında daha da büyüyecek gibi duruyor. Casper Genel Müdürü' nün yaptığı son açıklamaya göre şirketin 2017 yılında ki hedefinin 800 milyon dolar ciro hedeflediklerini ve bu cironun 300 milyon dolarını akıllı telefondan beklediklerini belirtti. Bu yönden bakıldığında yine üstün özelliklere sahip cihazlarla rakiplerine meydan okuyacağına benziyor.

#Akıllı telefon
#2017 yılında çıkacak telefonlar
#Samsung'un Note 7
#iPhone 7
7 yıl önce