|

ABD'nin yeni Başkanı bu hesapları alacak

Amerika seçimlerine az bir süre kaldı. Şuan ABD Başkanı Barack Obama tarafından kullanılan hesaplar, seçimden sonra tamamen yeni başkana geçecek. Bu işlem ile ABD Ulusal arşiv idaresi bizzat ilgilenecek.

Yeni Şafak
11:34 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 12:21 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak
ABD Başkanı Obama sadece başkanlık koltuğunu değil milyonlarca takipçisi olan sosyal medya hesaplarını da yeni başkana devredecek.
ABD Başkanı Obama sadece başkanlık koltuğunu değil milyonlarca takipçisi olan sosyal medya hesaplarını da yeni başkana devredecek.

Amerika'da başkanlık devir teslim töreni sosyal medya hesaplarında da yaşanacak. ABD'nin sosyal medyada boy gösteren ilk başkanı olan Barack Obama, görevinden ayrılırken sosyal medya hesaplarını da yeni başkana

. Twitter hesaplarında uygulanacak devir işlemi, hali hazırda Barack Obama tarafından kullanılan Facebook ve Instagram hesaplarına da uygulanacak.



2017'nin ilk günlerinde görevi seçimin galibine verecek olan Obama sadece başkanlık koltuğunu değişmeyecek.

Şuanda Obama tarafından aktif olarak kullanılan @POTUS (ABD Başkanı) Twitter hesabı da yeni başkana geçecek

. Hesabı şuanda 11 milyondan fazla insan takip ediyor. Bu da yeni başkanın aynı zamanda 11 milyon takipçiye hitap etme şansını elde edeceğini gösteriyor. ABD'nin 44. başkanı olan Obama, Twitter'daki izini @POTUS44 hesabı aracılığıyla koruyacak. Bunun için gerekli olan hesap alınmış durumda. Obama aynı zamanda @BarackObama hesabını da aktif olarak kullanıyor.



Obama mevcut takipçilerini @POTUS hesabında bırakacak olsa da, daha önce attığı tweetlerini yeni hesabına götürebilecek.

Barack Obama'nın eşi Michelle Obama tarafından kullanılan @FLOTUS (ABD'nin First Lady'si) hesabı da, yeni seçilecek olan başkanın eşine devredilecek hesaplar arasında yer alıyor. Ancak seçimi Hillary Clinton'ın kazanması durumunda eşi Bill Clinton'ın söz konusu hesabı kullanması mümkün gözükmese de hesabın isminin @FGOTUS olarak değiştirilmesi pek şaşırtıcı olmayacaktır. Söz konusu kullanıcı isminin hali hazırda bir Hillary Clinton destekçisi tarafından alındığını hatırlatalım. Michelle Obama da eşinin yeni hesabına benzer bir şekilde @FLOTUS44 hesabıyla Twitter'daki geçmişini saklayacak.



Söz konusu hesap devir teslim işlemleri ve hesaptaki tweetlerin taşınma işlemleri, ABD'nin ulusal arşiv idaresi tarafından yapılacak.

Bu işlem sonrası @POTUS44 ve @FLOTUS44 hesapları bir tür arşiv niteliği taşıyacak. Obama çiftinin sosyal medya yaşantısına sosyal medya ekipleri tarafından yönetilen @BarackObama ve @MichelleObama hesapları ile devam etmesi bekleniyor.



ABD Başkanı ve eşinin Twitter hesapları, Barack Obama ile Bill Clinton arasında eğlenceli bir diyalogun da konusu olmuştu.

Obama'nın Twitter'a gelişini kutlayan Clinton, hesabın başkanda kalıp kalmadığını “Bir arkadaşım için" diyerek sormuştu. Obama'da hesabın başkanda kaldığını belirtmiş ve Clinton'a @FLOTUS hesabıyla ilgilenen birini tanıyıp tanımadığını sormuştu.











#ABD
#ABD Başkanı Barack Obama
#Başkan hesapları
#Sosyal Medya Hesapları
#Potus
#FGotus
8 yıl önce