|

Android Q güncellemesi iPhone özelliğiyle geliyor

Android Q güncelleme paketiyle birçok yeni özellik Android ekosistemine dahil olacak. Apple’ın iPhone 6S modeliyle gelen 3D Touch’a benzeyen ‘deep press’ yakında Android cihazlarda kullanılmaya başlanacak.

11:30 - 8/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 11:34 - 8/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
iPhone 6S'teki 3D Touch menüsü.
iPhone 6S'teki 3D Touch menüsü.

Android ve iOS işletim sistemleri ilk piyasaya çıktıklarında birbirinden tamamen farklıydı. Ancak yıllar geçtikçe her iki işletim sistemi birbirini kopyalamaya ve benzemeye başladı. Son olarak Android Q beta testlerinde ortaya çıkan ‘deep press’ özelliği iPhone’larda yıllardır bulunan 3D Touch ile neredeyse aynı çalışma prensibine sahip.


Google’ın kendi ürettiği Pixel cihazlara şimdilik indirilebilen Android Q Beta 1 sürümü şimdilik hala test ediliyor. Önümüzdeki ay Google I/O ile birlikte tanıtılacak olan güncellemede ortaya çıkan ‘deep press’ özelliği iPhone’lardaki 3D Touch özelliğine benziyor. Güncellemeyle birlikte yerleşik olarak sunulacak özellik, ekranların basınç hassasiyet altyapısını kullanacak.

Örneğin uygulama simgelerine basılı kalarak farklı menüler açabilir ya da bağlantılara sert basarak anlık ön izleme yapılabiliyor. iOS kullanıcılarının alıştığı 3D Touch kolaylıkları çok yakında Android ekosistemine de gelecek.

#iPhone
#Android
#Android Q
#3D Touch
5 yıl önce