|

Apple'dan kablosuz kulaklık bombası

Apple'ın iPhone 7 etkinliğinde tanıttığı ürünler arasında kablosuz kulaklık AirPods da bulunuyor. Kolay kullanımıyla dikkat çeken kablosuz kulaklığın fiyatı ise cep yakıyor.

Yeni Şafak
10:57 - 8/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:58 - 8/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods, tasarım anlamında hali hazırda kullanılan EarPods'a oldukça benziyor.
Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods, tasarım anlamında hali hazırda kullanılan EarPods'a oldukça benziyor.

Apple'ın dün akşam resmen tanıttığı yeni iPhone serisinin tasarım anlamında yenilikler getirmediğini belirtmiştik. iPhone 6 ile birlikte çizgilerini yavaş yavaş oturtan ABD'li teknoloji devi, tasarımda minimal değişiklikler yaparak teknik geliştirmelere ağırlık veriyor.



Bunlardan biri de 3.5mm kulaklık girişinin kaldırılmasıydı. Apple'ın yöneticilerinden Phil Schiller'ın tanıtım etkinliğinde yaptığı açıklamaya göre şirket, on yıllardır kullanılan 3.5mm kulaklık girişini rafa kaldırmak için böyle bir hamlede bulundu.





Bu doğrultuda bildiğimiz üzere yeni iPhone'lar ile birlikte lightning çıkışlı yeni nesil kulaklıklar geliyor. Ayrıca 3.5mm çıkışı lightning çıkışa çeviren aksesuar da kutu içeriğine dahil ediliyor.



Tüm bunların yanı sıra Apple, kablosuz kulaklığını gün yüzüne çıkardı. AirPods olarak adlandırılan bu kulaklık, tasarım açısından Apple'ın hali hazırda kullandığı EarPods'a oldukça benziyor. Hatta EarPods'un kablosuz hali desek yanlış olmaz.







AirPods kolay kullanımıyla dikkat çekiyor. Üzerinde hiçbir tuş bulunmayan bu kulaklığı iPhone'a yaklaştırdığımızda otomatik olarak eşleşiyor. Kulaklığa iki kez dokunulduğunda ise otomatik olarak Siri devreye giriyor. Eski kulaklığın kablo çıkışının olduğu yerde, AirPods'da mikrofon bulunuyor. Bu sayede telefon görüşmeleri ve Siri ile iletişim kulaklık üzerinden yapılabiliyor.





AirPods'un çalışmak için şarja ihtiyaç duyduğunu belirtelim. Lakin tek şarj ile 5 saat kullanılabiliyor. Ayrıca şarj etmek de çok kolay. Saklama kabına koyduğunuzda AirPods otomatik olarak şarj oluyor.



Tasarımını bir kenara bırakırsak AirPods'un oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki bu ürün kutu içeriğine dahil değil. Apple, kablosuz kulaklığı

159 dolardan

satıyor. Ülkemizdeki satış fiyatı ise

779 lira

.





iPhone 7 resmen tanıtıldı!



#Apple
#iPhone 7
#EarPods
#AirPods
#Kablosuz Kulaklık
8 yıl önce