|

Bakan duyurdu: Uçak bombası da tamam

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından yer üstü ve yeraltındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere geliştirilen, ardışık delici uçak bombasının (SARB-83) ilklere imza atarak testi geçtiğini duyurdu. Türkiye'nin savunma sanayii alanında yakaladığı ivme Türkiye'yi bölgenin en büyük teknoloji ihracatçısı haline getirdi. Bakan Varank geçtiğimiz günlerde füzelerde kullanılacak yerli jet motorunun da üretime geçtiğini duyurmuştu.

14:56 - 24/06/2020 Çarşamba
Güncelleme: 15:55 - 24/06/2020 Çarşamba
DHA
Testleri başarıyla geçti.
Testleri başarıyla geçti.

Türkiye artık savunma sistemlerini ithal eden ülke değil ihraç eden ülke. Ülkemiz ihracatçı ülke konumuna yükselirken birçok yeni ürün de envantere ekleniyor. Geçtiğimiz günlerde füzeler için üretilen yerli jet motorunun hazır olduğunu duyuran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bugün de ardışık delici uçak bombası SARB-83'ün hazır olduğunu duyurdu.
  • Mağaralarda saklanan PKK'lı teröristler bütün parçaları yerli imkanlarla üretilen ardışık delici uçak bombasından kaçamayacak. Düşük çarpma hızında ve zorlu coğrafyalarda dahi yüksek delme etkinliğine sahip olan SARB-83 ikincil hedeflerde de yıkıcı etki gösterebiliyor.


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "SARB-83, ilklere imza atarak testi geçti! Türkiye’de ilk kez ardışık delici teknolojisine sahip canlı mühimmat test edildi. HABRAS altyapısı sayesinde, gizli mühimmat projelerinin düşük maliyetlerle kısa sürede test edilebilmesi artık mümkün" dedi.



#uçak bombası
#bakan varank
#duyurdu
4 yıl önce