|

Dikey havalanabilen elektrikli uçak yolda!

Teknoloji dünyasının harika çocuğu Elon Musk'ın sıradaki hedefi VTOL elektrikli uçak.

Yeni Şafak ve
14:53 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 15:13 - 5/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Güney Afrika asıllı ABD'li ünlü mucit Elon Musk'ın yeni bir projesi daha var. Bildiğimiz gibi kendisi Tesla Motors ile elektrikli otomobil alemine; SpaceX ile de uzay taşımacılığına yeni bir soluk getirmişti. Hatta SpaceX firması adı altında ürettikleri Falcon 9 roketi, ilk kez uzaya gidip dünyaya geri dönmüş ve tekrar kullanılabilir roket hayali gerçek olmuştu.



Elon Musk'ın bir diğer projesi ise hız yuvarı (hyperloop). Saatte 1300 km hıza ulaşabilen ve şehirlerarası seyahatleri dakikalara indirebilen bu proje için çalışmalar hala sürüyor.



Şimdi gelelim asıl konumuza, yani elektrikli uçaklar… Hatırlayacağımız üzere 2015'in yaz aylarında Airbus'ın, elektrikle çalışan yolcu jetleri üretmenin hazırlığı içinde olduğunu ifade etmiştik. Airbus, E-Fan 2.0 Aircraft ismini verdiği ilk örneğini Paris Hava Fuarı'nda sergilemişti. Airbus'ın elektrikli uçak prototipiyle ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki haberimizden ulaşabilirsiniz.





Elon Musk'ın kafasında proje ise çok daha farklı. Hız yuvarı yarışması etkinliğinde konuşan Musk, dikey bir şekilde havalanıp yere inebilen ve tamamen elektrikle çalışan bir uçak üzerinde çalıştığını

.





Az önce bahsettiğimiz gibi Airbus da elektrikli uçak üzerinde çalışma yapıyor ancak Musk'ın söylemindeki “dikey bir şekilde havalanmak" sözü çok önemli.



Zira bildiğimiz gibi uçakların havalanıp iniş yapması için uzunca bir pist gerekiyor. Elektrikli uçağın dikey havalanması demek, aynı zamanda helikopter gibi istediği bir alana da inebileceğini gösteriyor.





#elon musk
#spacex
#tesla motors
#hyperloop
#airbus
#e-fan 2.0
#aircraft
8 yıl önce