|

Drone’lar evinizi koruyacak

Teknoloji geliştikçe hayatın her alanına girmeye başlanan ve gittikçe popülerleşen Drone’lar, artık sadece hobi olarak değil güvenlik, koruma, taşıma ve kargo gibi alanlarda da kullanılmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
10:40 - 7/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:42 - 7/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Drone'lar sadece görüntü yakalamak için değil artık güvenlik, koruma, kargo gibi alanlarda da kullanılmaya hazırlanıyor. Sunflower Labs tarafından geliştirilen son teknoloji akıllı Drone'lar artık büyük arazi, bahçe ve malikânelerde devriye görevi yapacak. Yani mahalle ve binalar için bu koruma sistemi henüz mümkün değil. Bu zamana kadar bekçi köpekleri ile güvenlik elemanlarının görev yaptığı mekânlarda artık gelişen teknoloji ile Drone'larda görev alacak.



Sunflower Home Awareness System adı verilen bu güvenlik sistemi iki bölümden oluşuyor. . İlk parça araziye yerleştirilen harekete duyarlı sensörler olduğu gibi, şüpheli durum ve hareketlilik halinde arazide bulunan veya devriye gezen akıllı Drone'lar uyarı gönderiyor. Bu uyarı sonrası drone havalanıyor ve anlık olarak görüntüyü ev sahibinin telefonuna aktarıyor. Drone'lar ses ve ışık çıkarttığı için araziye giren hayvanların ürküp kaçmasına da sebep olabiliyor. İkinci parça ise evinize gelen misafirlerinizi drone ile karşılayarak onlara kapıda merhaba diyebiliyorsunuz.



Bu yeni sistem ABD için hayata geçmiş durumda ve yakın zamanda daha da popüler olacağa benziyor. Fakat ülkemize kısa dönemde gelmesi beklenmiyor. Sistemin yapımcısı yeni ürünleri hakkında bir demo video hazırladı:




#akıllı drone
#sunflower home awareness system
#Drone
#Drone güvenlik sistemi
7 yıl önce