|

Facebook 8 yıllık ortaklığını bitiriyor

Facebook’un akıllı telefon üreticisi Huawei ile 8 yıldır devam eden veri paylaşımı anlaşması sona eriyor. Facebook, Lenovo, Oppo ve TCL gibi 60 farklı üreticiyle benzer anlaşmalara sahip. Sosyal medya devinin veri paylaşımı ve ihlalleriyle ilgili başı dertten kurtulmuyor.

Yeni Şafak
12:52 - 7/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:57 - 7/06/2018 Perşembe
Diğer
Facebook
Facebook

Facebook, Çinli teknoloji devi Huawei’ye kullanıcıları hakkındaki verilere özel erişim imkanı tanıyordu. New York Times’ın haberine göre 2010 yılına dayanan bu anlaşmanın şimdi tartışılmasının asıl nedeni, ABD hükümetinin Huawei ve diğer Çin menşeili firmalara olan yaklaşımıyla alakalı olduğu belirtiliyor.

Facebook, Lenovo, Oppo ve TCL ile de benzer anlaşmalara sahip. Ancak Facebook adına konuşan temsilcinin söylediğine göre Huawei anlaşmasının, yaşananlar da düşünülerek, hafta sonuna kadar sona ereceği belirtildi.

Bu anlaşmalar, Facebook temsilcisi tarafından "endüstri için standart" bir işlem olarak tanımlanıyor ve Facebook deneyimini mobil cihazlara aktarmak için yapılmıştı. Ayrıca Facebook, Huawei ile yapılan anlaşma sonucunda toplanan bilgilerin Huawei sunucularında değil, cihazın üzerinde kaydedildiğini de belirtiyor.

Ancak Times'ın da belirttiği üzere sosyal medya devinin anlaşmaları bu firmalarla da sınırlı değil ve aralarında Amazon, Microsoft, Samsung ve BlackBerry'nin de bulunduğu 60'dan fazla cihaz üreticisi ile kullanıcı bilgileri paylaşılıyor.

#Facebook
#Huawei
#Veri paylaşımı
6 yıl önce