|

Huawei Mate 20 ailesi ABD'de satışa çıkmayacak

Huawei’nin geçtiğimiz hafta tanıttığı yeni amiral gemisi Mate 20 serisinin ABD’de satışa çıkmayacağı açıklandı. Hükümet yetkilileri Çin’de üretilen cihazlarla ilgili sıra dışı iddialarda bulundu.

Yeni Şafak
10:52 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 10:59 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Huawei Mate 20 Pro teknik özellikleri bakımından en iyi akıllı telefonlar arasında zirveye oturdu.
Huawei Mate 20 Pro teknik özellikleri bakımından en iyi akıllı telefonlar arasında zirveye oturdu.

Huawei Mate 20 ailesinin tanıtımının üzerinden henüz bir hafta geçmeden ABD hükümeti tarafından cihazların satışı engellendi. Çin kaynaklı cihazların veri sızdırdığı ve güvensiz olduğu gerekçesiyle alınan önlemler nedeniyle bu karara varılmış.

Huawei ile anlaşmasını feshetti

ABD merkezli elektronik eşya zinciri Best Buy, Huawei ile yaptığı anlaşmayı feshetti. Bu nedenle ABD’deki diğer mağazaların da Huawei Mate 20 serisini satmakta aceleci davranmayacağını söyleyebiliriz.


Business Insider’a konuşan bir şirket yetkilisi, “

ABD’de Huawei Mate 20 serisini satmayı düşünmüyoruz. Bu cihazları satın almak isteyenler e-ticaret sitelerinden farklı ülkelerdeki versiyonlarını satın alabilir. Ancak bu cihazı alacak kişilerin, satın almadan önce garanti kapsamı ve operatör ağı uyumluluğuna dikkat etmesi gerekebilir

” açıklamasını yaptı.

Yeni iPhone'lardan ucuz ve daha iyi

Huawei Mate 20 serisi üyeleri ve özellikle Mate 20 Pro’nun, Amazon gibi sitelerde bulunsa bile tam fiyatın ödenmesi gerektiği belirtiliyor. Mate 20 Pro'nun ücreti iPhone Xs ve Xs Max'den ucuz ancak yine de 1050 euro gibi bir fiyata satılıyor. Ülkemizde 8.000-9.000 TL'ye satılması beklenen Huawei Mate 20 Pro, sahip olduğu özelliklerle kullanıcıları kendine çekecektir.

#Huawei
#Mate 20 Pro
#Akıllı telefon
6 yıl önce