|

iPhone 6 Plus öğrencinin cebinde patladı

ABD'de bir öğrencinin arka cebinde taşıdığı iPhone 6 Plus patladı. Patlamanın etkisiyle pantolonunda büyük bir delik oluşan talihsiz öğrenci, olayı yara almadan atlattı.

Yeni Şafak
10:44 - 3/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:44 - 3/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Son dönemde akıllı telefonlardaki patlama hadiselerinde gözle görülür bir artış var. 2 ay önce resmen tanıtılan Samsung Galaxy Note 7'lerin bataryasındaki kronik sorun nedeniyle şarj sırasındayken patladığını biliyoruz. Bu zamana kadar Samsung'un da onayladığı 35 olay yaşandı ve değişim programı başlatıldı. Çok yakında bataryası yenilenen yeni Note 7'lerin dağıtımı başlayacak.





Diğer taraftan Apple cephesinde de benzer olaylar yaşanıyor. iPhone'ların bataryasında bu zamana kadar kronik bir sorun tespit edilmese de, darbeye bağlı patlama haberlerine şahit olduk. Örneğin Ağustos ayında bir bisikletçinin cebindeki iPhone 6 patlamış ve talihsiz adamın bacağında

. Ayrıca haftalar önce tanıtılan iPhone 7'nin de kutunun içinde patladığı haberlerini almıştı.





Bu kez de ABD'de bir öğrencinin cebindeki iPhone 6 Plus patladı. Darin Hlavaty isimli bir öğrenci, arka cebinde iPhone 6 Plus varken hızlı bir şekilde sırasına oturdu ve cihazdan dumanlar yükselmeye başladı.





Olayın tanıklarından Rebecca Bookbinder, sıra dışı olayı şu şekilde anlattı:



  • “Sınıftayken bir anda patlayan şeker veya kıvılcım sesine benzer bir ses duyduk. Sesin nereden geldiğini ararken, Hlavaty'nin cebinden yoğun bir şekilde duman çıktığını gördük. Herkes ne olduğunu anlamaya çalışırken, telefonun yandığına şahit olduk.”

Talihsiz öğrenci durumu fark etmesinin ardından süper sıcak telefonu cebinden çıkardı ve yere fırlattı. Darin Hlavaty, telefonunu 6 ay önce satın aldığını ve bu zaman kadar hiçbir sorunla karşılaşmadığını belirtti. Olayın ardından cebinde büyük bir delik oluşan Hlavaty, şans eseri hiç bir yara almadan kurtuldu.



Bildiğimiz üzere günümüzdeki akıllı telefonlarda lityum-iyon batarya teknolojisi kullanılıyor. Bu nedenle telefonları son derece dikkatli kullanmak gerekiyor. Zira bu bataryalar aşırı ısındığında veya darbe aldığında patlayabiliyor.



#iPhone 6 Plus
#Galaxy Note 7
#Apple
#Samsung
#Lityum-iyon Batarya
8 yıl önce