|

iPhone 8 parçalarına ayrıldı

Apple’ın geçtiğimiz hafta tanıtımını yaptığı iPhone 8 satışa sunuldu ve iFixit tarafından parçalarına ayrıldı. Popüler Youtube kanalı iPhone 8’i hemen söktü ve cihazın içinde neler olduğunu gösterdi.

Yeni Şafak
12:50 - 24/09/2017 Pazar
Güncelleme: 12:53 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
iPhone 8
iPhone 8

iPhone 8’in birçok ülkede satışları başladı. Popüler cihazları sökmesi ile tanınan iFixit tarafından hemen bir adet satın alınarak parçalarına ayrıldı. Cihazın iç yapısı iPhone 7’ye çok benziyor ancak yakından bakıldığı zaman farklar ortaya çıkıyor.

İlk farklılık yeni iPhone’un pilinin 1821 mAH olması. iPhone 7’de ise pil 1960 mAh gücündeydi. Samsung Galaxy S8 ise 3000 mAh büyüklüğünde bir pile sahip. iPhone 8’in pili bir önceki modele kıyasla küçük olsa da Apple’ın verimlilik gelişimi sayesinde en az iPhone 7 kadar uzun pil ömrüne sahip olduğu söyleniyor.

Cihazın parçalarına ayrılması esnasında dikkati çeken ikinci şey ise 2 GB LPDDR4 RAM olması, bu da iPhone 7’nin belleği ile aynı ancak A11 Bionic işlemci ile bu bellek daha verimli hale geliyor.

Diğer bariz farklar ise kablosuz şarj bobini ve daha kolay tamir edilebilir iç tasarım. Yeni Lightning port desteği daha sağlam ve uzun ömürlü görünüyor.

Sonuç olarak iPhone 8 bir kaç yenilik dışında iç ve dış tasarım olarak iPhone 7’ye benziyor. Büyük farklılıkların muhtemelen iPhone X’te olması bekleniyor.

#iPhone 8
#Apple
#Akıllı Telefon
7 yıl önce