|

iPhone X, Samsung'u zengin edecek

Apple'ın yeni harikası iPhone X'in parça maliyetinin belli olduktan sonra Samsung'un kazanacağı para da belli oldu. iPhone X'in OLED panelini üreten Samsung, toplam iPhone X satışından milyarlarca dolar para kazanacak.

Yeni Şafak
15:09 - 3/10/2017 Salı
Güncelleme: 15:15 - 3/10/2017 Salı
Yeni Şafak
27 Ekim'de ön siparişe sunulacak iPhone X, ABD'de 3 Kasım'da satışa sunulacak.
27 Ekim'de ön siparişe sunulacak iPhone X, ABD'de 3 Kasım'da satışa sunulacak.

ABD'li teknoloji devi Apple'ın geçtiğimiz ay tanıttığı iPhone X, pek çok otorite tarafından beğenilmişti. Çerçevesiz yapısı, profesyonele yakın kamerası, özel yazılımlarıyla iPhone X, belki de gelmiş geçmiş en sevilen iPhone modeli için en büyük aday.

Elbette iPhone X'i ön plana çıkaran en büyük özelliği çerçevesiz tasarımı. Bunu sağlayan donanım ise hiç şüphesiz Samsung'dan alınan OLED panel. Bilindiği üzere Apple, Samsung ile OLED panel anlaşması yapmış ve iPhone X ile birlikte IPS LCD paneli terkederek OLED panele geçiş yapmıştı.



Apple'ın Samsung ile yaptığı panel anlaşması için farklı iddialar var. KGI Securities analistlerinden Ming-chi Kuo, panelin birim fiyatının 120-130 dolar arasında değiştiğini iddia etmişti. Bir başka kaynaktaki iddiaya göre ise panellerin Apple'a maliyeti 80 dolar.

Gelgelelim The Wall Street Journal, araştırma firmalarından elde ettiği bilgiye göre, Samsung'un her iPhone X satışından 110 dolar kazanacağını yazdı. Elbette bu gelirin sadece OLED panelden olmadığını belirtmek gerek. Zira Apple, panel dışında Samsung'dan batarya ve kapasitör gibi bileşenler de tedarik ediyor.

Yapılan hesaplarla birlikte Samsung'un Apple'a sağladığı parça tedariğinden, toplam iPhone X satışlarından 4 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor.

#Apple
#iPhone X
#Samsung
7 yıl önce