|

İşte Simpsonlar olayının iç yüzü

Dünyaca ünlü Simpsonlar çizgi dizisinde, Donald Trump'ın başkan adayı olarak yürüyen merdivenden inme görüntüleri geçtiğimiz günün en çok konuşulan olaylarından biri oldu. 2000 yılında yayınlandığı iddia edilen görüntüler hakkında çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
09:47 - 10/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:52 - 10/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Simpsonlar çizgi dizisinde Donald Trump sahnesinin 2000 yılında yayınlandığı iddia edilmişti.
Simpsonlar çizgi dizisinde Donald Trump sahnesinin 2000 yılında yayınlandığı iddia edilmişti.

Geride bıraktığımız gün Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın kazanmasıyla sonuçlanan ABD Başkanlık Seçimleri büyük heyecana sahne oldu. Dünyaca ünlü The Guardian, Telegraph, Times, The New York Times, USA Today ve birçok medya kuruluşunun açık bir şekilde Hillary Clinton'ı desteklemesine rağmen Trump, rakibinden yaklaşık 200 bin daha az oy alarak ABD'nin yeni başkanı oldu.



Donald Trump'ın başkan olmasıyla birlikte günün en çok konuşulan olayı ise 2000 yılında Simpsonlar çizgi dizisinde Trump'ın yürüyen merdivenden inişinin birebir tahmin edilişi oldu. İddiaya göre Simpsonlar'ın 16 yıl önce yayınlanan bölümünde Donald Trump, başkan adayı olarak yürüyen merdivenden iniyordu ve bu sahnenin birebir aynısı yıllar sonra yaşanmıştı.



İddia edilen görüntüler aşağıda yer alıyor:




  • Fakat bu videonun gerçek olmadığı ve sadece birkaç kişinin insanları -yeni tabirle- 'trollemek' için yaptığı ortaya çıktı. Dünün belki de en çok konuşulan görüntüsü olan, hatta TV programlarında bile üzerinde dakikalarca tartışılan bu olayın iç yüzünü öğrenmek için sadece basit bir araştırma yapmak gerekiyor.
  • Yukarıdaki fotoğrafta gördüğümüz üzere Trump'ın yürüyen merdivenden iniş tarihi Haziran 2015'i işaret ediyor. Simpsonlar'da Trump'ı başkan olarak gösteren o bölüm ise 7 Temmuz 2015'te yayınlanmış. Yani o sahne, aslında Trump'ın görüntüsü baz alınarak yapılmış, önceden tahmin etme gibi bir durum söz konusu değil. Yoksa bu kadar benzerliğin olması neresinden bakarsanız bakın imkansız.
  • Aşağıdaki fotoğrafta gördüğümüz üzere Simpsonlar'ın söz konusu bölümü 'Trumptastic Voyage', çizgi dizinin yapımcısı FOX Animation'ın resmi YouTube kanalında 7 Temmuz 2015'te yayınlanmış.
  • Ayrıca söz konusu bölüme dair bilgilere Vikipedi ve IMDB'den baktığımızda da 7 Temmuz'da yayınlandığını görüyoruz.
  • Bununla birlikte görüntü kalitesinden de söz konusu bölümün yeni yayınlandığı anlaşılıyor. Zira Simpsonlar'ın 2000 yılında yayınlandığı bölümler ile geçtiğimiz yıl yayınlandığı bölümler arasında ciddi bir görüntü kalitesi farkı var.

Diğer taraftan dizinin 2000 yılında yayınlanan bir bölümünde Donald Trump'ın başkan olduğu ile alakalı bir sahne geçiyor fakat herkesin bildiği o 'yürüyen merdiven' sahnesiyle uzaktan yakından alakası yok.





Bu sahnede Simpson ailesinin ortanca çocuğu Lisa Simpson'ın ilerleyen yıllarda ABD Başkanı olduğu hayal ediliyor. Simpson'ın koltuğu devraldığı isim ise Trump olarak gösteriliyor. Dizinin yapımcılarından Matt Groening konuyla alakalı olarak şu ifadeleri kullanıyor:



  • “Biz 2000 yılında Trump'ın devlet başkanı olabileceğini absürt bir şaka olarak ele almıştık fakat şimdi bu gerçek oldu."

#Doanld Trump
#ABD Başkanı
#Simpsonlar
#Simpsons
7 yıl önce