|

Kendini otomobil zanneden bisiklet!

Tek kişilik PodRide, ufak boyutlarına rağmen otomobil konforu sunuyor.

Yeni Şafak ve
08:44 - 9/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:43 - 9/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Ulaşım çeşitliliğini arttırmak adına her gün yeni bir gelişmeyle karşılaşıyoruz. İşte onlardan bir tanesi… İsmi PodRide. İlk bakışta Smart marka otomobilin bir modeli zannedilen bu araç aslında bir otomobil değil, bisiklet.



Esasen bisiklet demek de çok doğru değil. Zira bu araç günümüzdeki otomobillerin sahip olduğu birçok özelliği barındırıyor. Bu nedenle aracın üreticisi araba ve bisikletin orta yolunu bularak

ismini vermiş.



Evet, şimdi bakalım bu PodRide bizlere neler vaat ediyor… Bisiklet gibi pedal çevirerek ilerleyen bu araca 250-watt elektrik motoru eşlik ediyor. Saatteki hızı en fazla 25 km olan bu aracın 4 adet bisiklet lastiği bulunuyor. Üzeri tente benzeri su geçirmeyen bir malzeme ile kaplanan PodRide'ın ön ve arkalarında tıpkı otomobillerde olduğu gibi ön far ve stop lambası bulunuyor.



Tek kişilik olan bu aracın oldukça rahat bir de koltuğu bulunuyor. Ayrıca market alışverişi için elinizdeki paketleri kolaylıkla taşıyabilmek adına küçük bir de bagaj düşünülmüş. Daha fazla yük için PodRide'ın arkasına römork benzeri yüklük takabiliyorsunuz.



Kullanması oldukça keyifli görünen aracın arka tekerleklerinde hava süspansiyonu bile bulunuyor. Ayrıca daha iyi görüş için cam sileceği bile düşünülmüş. Ön cam buzunu çözmek için ise ufak bir elektrikli ısıtıcı bulunuyor.





Gördüğümüz gibi İsveçli mucit Mikael Kjellman, PodRide için her şeyi düşünmüş. Yukarıdaki videoda da gördüğümüz üzere bu icat, İskandinav ülkeleri için son derece kullanışlı. Bildiğimiz üzere söz konusu ülkelerde hava sıcaklığı oldukça düşük oluyor. PodRide'ın üstü kapalı olması sayesinde hem soğuktan koruyor hem de daha keyifli bir bisiklet deneyimi sunuyor.



Diğer taraftan PodRide'ın daha ziyade küçük yerleşimler için uygun olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin İstanbul gibi oldukça fazla nüfusa sahip şehirlerde bu aracı kullanmak daha zor olacaktır. Araç şimdilik prototip, fakat Kjellman 1 seneyi aşkın süredir kullanıyor.



#podride
#elektrikli bisiklet
#Mikael Kjellman
8 yıl önce