|

Nokia X özellikleri ortaya çıktı

Orta sınıfta yer alacak olan yeni Nokia X, tanıtımına günler kala görselleri ile birlikte özellikleri sızdırıldı. Yeni Nokia X çift arka kameraya sahip olacak.

Yeni Şafak
14:34 - 10/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:38 - 10/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Carl Zeiss destekli 16 MP'lik çift arka kamera.
Carl Zeiss destekli 16 MP'lik çift arka kamera.

Android işletim sistemine geçmesiyle birlikte eski şaşaalı günlerine geri dönmeye çalışan Finlandiya merkezli telefon üreticisi Nokia, önümüzdeki günlerde tanıtılması beklenen X modelinin özellikleri erkenden ortaya çıktı. Orta sınıfta yer alacak telefon, çentikli ekrana sahip olması bekleniyor.

İlk olarak Çin’de satışa sunulacak olan Nokia X, 1.8 GHz hızında 8 çekirdekli Snapdragon 636 işlemcisinden gücünü alacak. 6 GB’lık RAM eşlik edecek olan cihaz, 3000 mAh değerinde pile sahip olacak. 32 GB ve 64 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneğiyle gelecek telefon, microSD kart desteğiyle 128 GB’a kadar arttırılabilecek.


5.8 inç büyüklüğündeki ekran Full HD çözünürlüğünde olacak. Carl Zeiss desteğini arkasına alan olan Nokia, 16 MP’lik kameraya ver verecek. Bu yıl içerisinde ayrıca üst düzey bir model çıkarması beklenen Nokia’nın Carl Zeiss ile işbirliği yapması özellikle Huawei-Leica ikilisi gözdağı verir nitelikte.

#Nokia X
#Nokia
#Akıllı telefon
6 yıl önce