|

Note 7'nin rakibi gün yüzüne çıktı

Xiaomi'nin yeni tepe model akıllı telefonu Mi Note 2'nin teknik özellikleri belli oldu. Tasarımı gibi teknik özellikleri de Samsung Galaxy Note 7'ye benzeyen telefonun 6GB RAM ile piyasaya çıkacağı öğrenildi. Mi Note 2'nin önümüzdeki günlerde IFA 2016 Fuarı'nda resmen tanıtılması bekleniyor.

Yeni Şafak
15:05 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 15:13 - 28/08/2016 Pazar
Yeni Şafak
Xiaomi Mi Note 2'nin teknik özellikleri gün yüzüne çıktı.
Xiaomi Mi Note 2'nin teknik özellikleri gün yüzüne çıktı.

Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin son yıllarda yaptığı çıkışla akıllı telefon piyasasında kendine büyük bir yer edindi. Özellikle uzak doğuda en çok tercih edilen markalar arasında bulunan Xiaomi, ürettiği telefonlarda (özellikle kendi ülkesi ve çevresinde) Samsung, HTC, LG ve Sony gibi dünya devlerine kafa tutmayı başarıyor.



Xiaomi'nin özellikleri sızan son akıllı telefonu da bunu kanıtlıyor. Çinli teknoloji devinin, phablet (tabletfon) sınıfında Samsung'nun Galaxy Note serisine kafa tuttuğu Mi Note serisinin yeni modeli sızdırıldı.



Geride bıraktığımız günlerde tasarımı belli olan Xiaomi Mi Note 2'nin teknik özellikleri de

. Mi Note 2, sahip olduğu özelliklerle Samsung'un yeni gözbebeği Galaxy Note 7'nin tahtını sallayabilir.





İşte Xiaomi Mi Note 2'nin teknik özellikleri:


  • İşletim sistemi:
    Android 7.0 (Nougat)
  • Arayüz:
    MIUI 8.6.8.26
  • Ekran:
    5.5-inç (tahmini)
  • İşlemci:
    Qualcomm Snapdragon 820 (2 x 2.15GHz + 2 x 1.6GHz)
  • Hafıza:
    64GB (52.28GB kullanılabilir alan)
  • RAM:
    6GB

Mi Note 2'nin sızıntı verilerine baktığımızda, piyasadaki en üst özelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bildiğimiz gibi Galaxy Note 7 de Snapdragon 820 ve Exynos 8890 işlemciyle piyasaya çıktı. Aynı şekilde Mi Note 2 de Snapdragon 820 işlemciyle karşımıza çıkıyor. Söz konusu telefonun Snapdragon 821 işlemciyle piyasaya çıkacağı iddiaları da böylelikle yalanlanmış oldu.



Yine Note 7 gibi 64GB dahili hafızaya sahip olan Mi Note 2, 6GB RAM'iyle Samsung'u geçmeyi başarıyor. Ekranına dair henüz bilgi bulunmayan telefonun, tahmin edildiğinin aksine 5.7-inç ile değil, 5.5-inç ekranla tanıtılacağı tahmin ediliyor. Mi Note 2'nin kamerasının çift lens olması bekleniyor ancak bu konuda da henüz net bir bilgi bulunmuyor.



Mi Note 2'nin önümüzdeki günlerde Berlin'deki IFA 2016 Fuarı'nda resmen tanıtılması bekleniyor.



Xiaomi Mi Note 2'nin sızıntı fotoğrafları geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı:









#Xiaomi
#Mi Note 2
#Samsung
#Galaxy Note 7
8 yıl önce