|

OnePlus 3 resmen tanıtıldı

Şık tasarımı, kaliteli yapısı ve tepe seviye teknik özellikleriyle OnePlus 3 dünya devlerine kafa tutuyor. OnePlus 3'ün satış fiyatı da rakiplerine göre hayli uygun.

Yeni Şafak ve
10:01 - 15/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:26 - 15/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
En iyi fiyat performans oranına sahip cihazlar arasında yer alan OnePlus 3 resmen tanıtıldı.
En iyi fiyat performans oranına sahip cihazlar arasında yer alan OnePlus 3 resmen tanıtıldı.

Henüz 2,5

sene önce kurulmasına rağmen fiyat performans anlamında ürettiği başarılı akıllı telefonlarla piyasada ününe ün katan OnePlus'ın son harikası OnePlus 3 resmen tanıtıldı.



Hong Kong merkezli akıllı telefon üreticisinin son ürünü, tabiri caizse piyasayı sallayacak cinsten. Zira teknik özellikler bakımından piyasadaki en performanslı ürünler arasında kendine yer bulan OnePlus 3'ün fiyatı da rakiplerine göre hayli makul. Hatta ve hatta bu fiyata bu ayarda bir telefon bulamazsınız desek hiç de yanlış olmaz.







Hiç bekletmeden OnePlus 3'ün teknik özelliklerine göz atalım:



  • İşletim sistemi:
    Android 6.0.1 Marshmallow
  • Boyutlar:
    152.7 x 74.7 x 7.4 mm / 158 gr
  • Ekran:
    5.5-inç Full HD (1080p) Optic AMOLED ( %73.1 ekran/kasa oranı)
  • İşlemci:
    Qualcomm Snapdragon 820 2.15 GHz
  • Grafik işlemci:
    Adreno 530
  • RAM:
    6 GB
  • Depolama alanı:
    64 GB
  • Kamera:
    16-megapiksel f/2.0 (arka) / 8-megapiksel f/2.0 (ön)
  • Batarya:
    3.000 mAh

Gördüğümüz üzere OnePlus 3'ün teknik özellikleri gayet başarılı. İşlemci olarak Qualcomm'un bu yıl tepe model akıllı telefonlar için ürettiği Snapdragon 820 kullanılmış. OnePlus 3, RAM'i ile de 6 GB RAM kullanan akıllı telefonlar kervanına dahil olmayı başarıyor. Ayrıca 64 GB depolama alanı ve 3000 mAh bataryası da ideal görünüyor.







Diğer taraftan OnePlus 3'ü eleştirebileceğimiz birkaç nokta var. Tasarımın şık olduğundan bahsettik ancak özgün olmadığını belirtelim. Zira HTC 10, Meizu ve iPhone karışımı bir dış görünüme sahip. Ayrıca arttırılabilir hafıza kullanılmaması da bir başka eksiklik olarak dikkat çekiyor. OnePlus 3'te eğer arttırılabilir hafıza ve iyileştirilmiş batarya bulunsaydı, açık ara tüm zamanların en iyi akıllı telefonu olabilirdi.







OnePlus'ın fiyat performans anlamında başarılı bir marka olduğunu söylemiştik. Bu nedenle son olarak da cihazın satış fiyatına değinelim. OnePlus 3, 399 dolardan satışa çıkıyor. Şubat ayında tanıtılan Galaxy S7'nin satış fiyatı 649 dolar olarak açıklanmıştı. Elbette marka anlamında Samsung ile OnePlus'ı kıyaslayamayız. Lakin teknik özellikler anlamında OnePlus 3'ün Galaxy S7 ile aynı olduğunu görüyoruz (hatta burun farkıyla OnePlus daha önde). Bu açıdan baktığımızda OnePlus 3'ün fiyatı için ciddi anlamda iyi diyebiliriz.





#OnePlus 3
#OnePlus
#Fiyat performans
8 yıl önce